HARRY POTTER pt cei/cele care au citit deja cartea

HARRY POTTER pt cei/cele care au citit deja cartea | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

si au chef de comentat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Io, io!

Ca deja am comentat!!

Spunea cineva la celalat subiect ca se astepta sa fie la fel cu celeleta carti...Ei bine, io cred ca fiecare carte a avut ceva deosebit, numai asta nu! In primul rind da impresia de "neterminata", ceea ce pe mine m-a dezamagit f mult. In al doilea rind a-l transforma dintr-o data pe Snape in omul cel rau, da asta de la inceputul cartii, a facut totul cam previzibil (hei, daca lasa asta l-a final si nu ar fi pus al doilea capitol, bine facea: intr-adevar atunci m-ar fi surprins Snape si mi-as fi pus multe intrebari). Il adoram pe Snape ca personaj ca fiind ambiguu intre doua lumi si acuma faptul ca de la inceputul cartii a fost dat ca omul cel rau, m-a facut din start sa prevad rezultatul si doar am sperat ca va intoarce scriitoarea rezultatul cumva ca sa ma surprinda. Apoi in fiecare roman intervenea un nou personaj care impingea actiunea intr-o directie (ador aparitia lui Sirius), in cartea asta noul profesor nu prea face mare chestie. Descrierea orelor de scoala nu mai au aceeasi putere de fascinatie si conflict, pina si conflictul intre Snape si Harry nu a prea avut putere...

Atita accent pe povesti de dragoste si pupicei iarasi nu m-a entuziasmat, nu mi-i s-au parut prea reusite in afara "conflitului" Hermione-Ron. Colegii nu au mai facut mare brinza, sunt ca umbre palide, la fel cei din ordinul Phoenix.

Cu alte cuvinte: conflictul a fost previzibil. Personajele nu s-au dezvoltat, doar s-au pupacit. Moartea lui Dumbledore m-a dezamgit nu ca moarte ci cum s-a desfasurat, intr-adevar cam fara glorie...Misterul e cam absent in carte: stim de la inceput de ce parte e Snape, putem usor banui ce urmareste Malfoy, iar in cautarea bucatilor de suflet al lui Voldemort nu suntem prea implicati....

Cartea are si citeva puncte pozitive, desigur, da deocamadata la cit am asteptat cartea sa apara, am doar un gust de dezamagire si chiar daca astept noul volum, nu mai sunt asa de entuziasta si curioasa (paradoxal, nu? ca doar s-a chinuit biata scriitoare tocmai asta sa faca: sa astepti cu sufletul la gura marele si apoteoticul final ).

Ordinea perferintelor mele este:

1. Volumul 1, ca deschizator de serie
2. Volumul 3, m-a tinut cu sufletul la gura,la fiecare pagina si finalul a fost tare reusit
3-4. Volumul 4-volumul 5, nu ma pot hotari care a fost mai reusit deocamdata
5. Volumul 2, nu stiu de ce , m-a cam plictisit pe alocuri, probabil tot repetind chestii din volumul 1...
6. Volumul 6, am explicat deja de ce.

Care e ordinea preferintelor voastre?

----------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Si mie imi placea Snape!!! Mai ales la sfirsitul celui de-al 4-lea volum cind Dumbledore le cerea tuturor sa fie uniti.

Dar n-am crezut ca e posibil sa fie rau de-a binelea. Credeam intr-adevar ca e de partea "binelui" si ca se preface fata de mama si matusa lui Draco.

Mie nu prea mi-a placut volumul precedent pt ca personajele pina atunci secundare (Neville, Fred, George, Seamus, Ginny) aveau dintr-odata o pondere prea mare. Poate ca au avut si altii aceeasi impresie pt ca in al saselea volum se produce o recentrare pe personajele principale.

Mi s-a parut foarte trasa de par idila dintre Harry si Ginny...de unde si pina unde atita amor?!!! Mi s-a parut fortat.

Deocamdata atit, astept sa vad ce pareri au si alti cititori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Ce nu mi-a placut am spus la subiectul celalalt...
Ce mi-a placut la acest volum a fost ca l-a "umanizat" pe Voldemort.
Ce nu am inteles este momentul luptei finale, de ce l-a pietrificat Dumbledore pe Harry? De ce nu s-a aparat?

Mergi la inceput

L-a pietrificat ca sa-l protejeze, altfel l-ar fi omorit si pe el. Banuiesc ca Dumbledore era prea obosit ca sa fie in stare sa se apere cu succes.

Eu altceva n-am inteles: cum se face ca in tren Harry a ramas impietrit pina l-a gasit Tonks, iar dupa moartea lui Dumbledore s-a eliberat singur. Poate din cauza ca vraja dispare daca cel care a facut-o este mort?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu asa am dedus, ca vraja se duce dc cel ce a facut-o moare...

eu cred pe Harry la pietrificat pt ca era convins ca se va descurca cu Malfroy, ca il va convinge; (ori H ar fi sarit la lupta dc ar fi putut);

mie nu mi-a placut Snape de loc; dar credeam ca e de partea lui Dummbledor si doar face joc dublu cu capetele de morti;

si la Malfroy nu m-am gandit ca pe D va incerca sa il omoare ci pe Harry;

eu nu stiu insa cine ar putea si fi cel ce a gasit unu din sufletele lui Valdemort (si ce a facut cu el);

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Am citit si eu cartea si am comentarii:
Marox, l-a pietrificat pe Harry fiindca stia ca H nu se va abtine si va sari la lupta si nu ar fi avut nici o sansa cu Devoratorii care urmau sa vina in cabinet, ca doar stia de la Malfoy ca sunt pe scari. Ah mi-am amintit, vraja de pietrificare parca de la un moment dat dispare singura...
Pe de alta parte oricat de oribil pare, l-am inteles si pe Snape, nu a avut de ales. Era de fata cu Devoratorii, nu le-ar fi facut fata la toti si si-ar fi dat arama pe fata, plus ca a facut Juramantul acela pe care daca nu l-ar fi respectat ar fi murit pe loc. In plus sunt sigura ca Snape a observat ca D nu era singur, erau 2 maturi in birou...deci l-a sacrificat pe D pentru Harry si pt el...nu m-as mira sa ie in continuare agent dublu, am o vaga urma de speranta chiar daca pare aberant acum. Imi pare si mie aberant insa un 0.01% mai sper :)

Ceea ce m-a enervat si nu am inteles: de ce trebuia D sa bea lichidul ala naspa daca tot scufundau in vas o sticluta de ce nu putea fi varsata? Si pana la urma nu a spus ce era lichidul...

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Roxana, interesanta ipoteza cu Snape...Cine stie?!! Eu am alta, fooooaaaarteee fantezista, va previn: ca Dumbledore nu era adevaratul Dumbledore, ci fratele lui, zicea undeva ca are un frate.

Pt intrebarea ta, nu stiu ce sa-ti raspund. O sa recitesc pasajul, poate-mi vine vreo idee.

Ce credeti, se intoarce Harry la scoala sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Marox, eu cred ca cel care a murit e chiar D. Nu cred ca D l-ar fi lasat pe H impreuna cu fratele sau, indiferent cat de safe ar fi putut sa fie, in aventura cu pricina. Ar putea fi fratele sau cel care a descoperit Horcrux-ul acela...cine stie...

Parerea mea e ca H nu se intoarce la scoala, altfel nu ar avea timp sa se pregateasca pt intalnitea cu Voldemort. Cred ca ajunge undeva unde primeste trainingul necesar marii infruntari...la scoala nu are cum sa invete toate vrajile cu care l-ar putea rapune pe V.

Am si io o intrebare pe care va invit sa speculati: se intoarce Draco la scoala? (asta daca se deschide scoala...)

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

cred ca nu se mai intorc la scoala in ultimul volum...
eu il vad ca pe o aventura a lor (Harry, Ron, Ginny, Hermione) in a descoperi sufletele lui Voldemort si o lupta finala cu el; si cred ca Dumbledore chiar e mort, dar ca o sa gasesca o solutie de a comunica cu Harry!

a! eu, cand Snape l-a atacat pe Dumbledore, am sperat ca e vreun fel de trucaj care sa ii duca in eroare pe Devoratori. acum cred ca Snape a fost mereu de partea lui Voldemort!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

cred ca nu se mai intorc la scoala in ultimul volum...
eu il vad ca pe o aventura a lor (Harry, Ron, Ginny, Hermione) in a descoperi sufletele lui Voldemort si o lupta finala cu el; si cred ca Dumbledore chiar e mort, dar ca o sa gasesca o solutie de a comunica cu Harry!

a! eu, cand Snape l-a atacat pe Dumbledore, am sperat ca e vreun fel de trucaj care sa ii duca in eroare pe Devoratori. acum cred ca Snape a fost mereu de partea lui Voldemort!

Pai D poate comunica cu HP cum comunica fostii directori de scoala...prin tablouri.
Iar Snape nu-s asa sigura ca a fost mereu de partea lui Valdemort, nu uitati ca atunci i-a venit cam greu sa faca juramintul de nedezlegat in fatza mamei lui Malfoy.
Eu una sincer mereu am tot sperat ca HP sa intoarca timpul inapoi cu ceasul pe care il avea Hermiona in "Prizonierul din Azkaban" si sa-l salveze pe Dumbledore.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput