Ajutor! nu stiu ce simt.. nu stiu ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 2
adrienne12 spune:
Draga mea, eu sint divortata de 5 ani si am si eu un prieten ca tine cu care nu stiu daca sa ma casatoresc. Nu ma intelege gresit, o sa ma casatoresc cu el dar nu ma grabesc. Bine pe noi chiar ca nu ne grabeste nimeni, am bait de 19 ani si el de 18 plus fata de 10. personal cred ca la virsta asta nu mai iubesti cu fluturi. Incearca sa te lamuresti daca il iubesti punindu-ti urmatoarele intrebari: ii simti lipsa? te gindesti la el, cins planifici ceva va consultati? Cit timp poti sta fara el? Gindul ca ar dispare brusc in viata ta te intristeaza (atentie nu faptul de a ramine singura ci lipsa lui). Simti ca va potriviti? Ca este soul-mate-ul tau? Poti discuta orice cu el? Ai incredere in el? Lasa fetita pt. o clipa caci ea va creste si va pleca de linga tine. Te vezi imbatrinind linga acest barbat? Cind sinteti doar voi doi pierzi notiunea timpului? Aveti discutii interesante care va fac sa uitati de timp si spatiu (chiar si amor)? Va intelegeti in pat? Va intelegeti asupra cum cheltuiti banii? Ma rog, daca dupa toate aceste intrebari inca ti-e frica inseamna ca suferi de boala mea, divortul te-a ranit atit de mult incit vrei sa fii ABSOLUT sigura ca nu se mai repeta. Iti mai recomand si altele: incearca sa locuiti o perioada de proba impreuna si vezi cum va intelegeti. Inca o data iti subliniez, nu te duce nimeni la taiere (cam asta a fost sentimentul meu cind al meu prieten mi-a spus ca ar vrea sa ne casatorim) si tine cont ca daca o faci o faci pt. tine si alege pt. tine, nu te forta pt. ca asa e mai bine pt. fata. pt. fata probabil ca e bine si numai ca tu sa ai un prieten, o relatie echilibrata si pe cineva pe care sa te poti bizui. Ma intreb daca nu te cunosc cumva caci si eu am copilarit in Ploiesti si am mers la LMV.Succes.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
brendamitran spune:
Eu zic ca,indiferent de virsta,daca iubesti cu adevarat,"fluturii" ii simti....Nu sta nimeni cu sacul sa te astepte,dar de simtit ii simti,asta e sigur!
Asa ca nu mai descurajati femeia,lasati-o sa aiba sentimente,trairi interioare,sa se lupte cu propria-i constiinta,sa-si puna intrebari,etc.
Numai asa o sa-si dea seama,ca,daca fluturasii intirzie sa apara,atunci mai degraba ar ramine amica cu respctivul....o singura viata avem!
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
grenouille spune:
fiecare iubire este altfel
(spune filozoafa din mine care are 25 de ani )
am iubit de 2 ori in viata - o data ca o nebuna, la 18 ani, mi-am facut mult rau mie... si cum zicea cineva, numai cand ii auzeam vocea mi se taiau picioarele. si am suferit ca un caine cand mi-am dat seama ca nu e cel mai bun lucru pt mine omul respectiv.
a 2a oara - nu au fost nici fluturasii (nu la inceput), nici pasiunea aia dementa, a fost altfel. a fost mult mai rational, dar mai complet si mai profund decat am crezut vreodata ca pot iubi pe cineva. si este in continuare- dragostea aia pe care o simti pana in adancul tau, pe care stii ca nu poti sa ti-o smulgi niciodata din suflet. poate doar o data cu moartea ta.
am invatat sa il cunosc pe cel de langa mine mai bine decat ma cunosc pe mine, am invatat ca daca inchid ochii si cad, o mana o sa fie intotdeauna ACOLO sa ma prinda, am invatat sa ii simt gandurile inainte de a le rosti - asa cum si el le simte pe ale mele. am invatat sa ii simt mirosul cand a trecut printr-o camera. am invatat si inca mai invat 1000 de lucruri despre cel de langa mine.
pasiunea vine si trece... daca maine cel de langa mine ar ramane infirm, as ramane langa el tot restul vietii mele pentru ca il iubesc.
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
Roxane spune:
Dragii mei, cu totii aveti dreptate...sunt singura care trebuie sa-mi raspund la intrebari..fiecare aici mi-a dat un sfat din punctul lui de vedere, unii au trecut prin ce trec eu acum altii nu..de unde si acele puncte de vedere de care ziceam.
Rufus multumesc pentru "scuturatura" dar totusi cuvintele tale au fost un pic cam acide..parerea mea
BrendaMitran in urma cu ceva timp cand nu trebuia sa-mi pun astfel de intrebari si eu as fi raspuns la fel ca tine din necunostinta dar acum...este cu totul altceva
Kuki, Violeta69, Laurajr, Loma, Fortelady multumesc mult pentru sfaturi
Adrienne12 nici nu stii cat de mult m-au ajutat cuvintele tale, simt ca au fost spuse din suflet, sincer, de la o persoana care intr-adevar a trecut prin ce trec eu..Multumesc!
Nu stiu daca ne cunoastem..am terminat la ILC in 84
Va doresc numai bine!
Roxane
bebetica spune:
Pe noi "tata" ne-a parasit cand Stefanut avea doar 10 luni, practic acum doi ani.
Timpul a trecut si la un moment dat mi-a trecut prin minte ceva ciudat: ce ar fi daca mi s-ar da sansa sa pot sa mai iubesc ca la 15 ani.
Ei bine de prin ianuarie am zarit un barbat frumusel intr-un loc unde mergeam regulat. Nu am simtit nimic atunci. El in schimb era clar ca ma remarcase. Si cu asta ce ?
Acum dupa luni bune in care nu l-am mai vazut am ocazia sa-l reintanlesc din nou. Toate bune si la locul lor pana aici. Pana intr-o zi cand imi prinde mana si practic am simtit un fior "ca la 15 ani" . Avea un asa magnetism incat chiar am simtit ca imi pierd echilibrul. Am incercat cu furie chiar, sa pastrez distanta dar simteam ca inevitabilul se va produce.
Am crezut intotdeuna ca maturitatea, experienta si gustul amar al necazurilor imi permite sa fiu rece si intransigenta.
Dragelor ......... m-am purtat ca o scolarita ...........
vreau sa fug departe - dar este ceva mai presus de mine si de rational ...........
n-am crezut ca voi asa de zdruncinata ......
sa pun toate acestea pe singuratatea si interiorizarea mea nu ar avea rost ! au mai incercat si alti barbati sa imi faca inima sa tresara si si nu au reusit, cu toate ca si eu mi-am dat silinta sa fie asa .......... dar nimic...........
O asemenea atractie nu cred ca am mai simtit vreodata ...... este ceva urias as putea spune ..........
daca nu m-ar fi atins totul ar fi fost ca la inceput ......
nu este mai putin adevarat ca simteam totusi un fel de admiratie pt. el, dar atat .............. nu mi-as fi inchipuit vreodata ca o simpla atingere poate declansa o asemenea pasiune ..........
Nu stiu sa dau sfaturi, dar cand este vorba de sentimente imi este clar despre ce este vorba.
Ce v-am povestit nu se intampla in fiecare zi dar cred ca iubirea cand apare, apare si gata. Nu am pretentia si nici nu vreau sa stiu cat va dura, vreau doar sa traiesc momentul. Si asta se intampla exact atunci cand credeam mai mult ca niciodata ca tot ce are legatura cu barbatii era sfarsit pentru mine.
Greseli facem la tot pasul, doar ca unele chiar sunt frumoase !
.... Ioana si al ei STEFAN DIMITRI ....... (de 2.4 anisori)
http://share.shutterfly.com/osi.jsp?i=EegNWjFi0btWMa
cmirela35 spune:
Draga Roxane,si eu am trecut printr-un divort...M-am recasatorit la 4ani dupa...Fara fluturasi,pentru ca...,undeva,in subconstient,ma feream de ei...Imi placea,e drept,dar am pus in balanta calitatile si defectele(nu exista om perfect),si,cu riscul de a parea fara suflet,am ajuns la concluzia ca am putea trai mult si bine impreuna. Si stii ceva?Nu stiu daca acum sunt chiar fluturasi,dar nu-mi pot imagina viata fara el,cu toate problemele inerente vietii si casniciei...
Nu te sfatuiesc sa procedezi la fel,dar peste 30 ani nu mai putem pune fluturasii inaintea ratiunii.
Tesi iti doresc sa iei cea mai buna hotarare
Mirela
LauraNicole spune:
Roxane , cand eu l-am cunoscut pe sotul meu actual , dupa un lung sir de esecuri sentimentale , nu simteam deloc acei fluturasi , de fapt nu simteam nimic .Pur si simplu ieseam impreuna , ne telefonam dar nu cred ca l-am iubit de la inceput .Vreau sa iti spun ca pas cu pas , prin felul in care ma trateaza , felul in care imi vorbeste , cum se poarta cu copilul meu , m-au facut sa-l indragesc din ce in ce mai mult si acum IL IUBESC .Am avut si noi o perioada grea , am fost despartiti pentru 2 luni de zile pentru ca nu intelegeam ce se intampla dar problemele ne-au unit si mai mult .
Nici eu nu iti dau sfaturi pentru ca nu imi permit si nici nu te judec dar ar fi bine sa-i dai o sansa , sa-ti dai o sansa insa fara a te grabi .Mie mi-au trebuit 2 ani sa-mi dau seama cat de mult il iubesc pe Cezar ( actualul sot ) si sper ca tie sa nu-ti trebuiasca atat si sa prinzi sansa de a fi fericita .
Un bb are nevoie de noi :
http://www.unesco.8m.com/Sabina/introduction.htm
brendamitran spune:
Eu zic ca cea mai mare intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este daca vei fi intr-adevar fericita cu el....Nu stiu de ce,dar tocmai absenta acelor fluturasi mie imi da de gindit.La urma urmei,e vorba de viata ta,tocmai de aceea trebuie sa te gindesti bine.
Mai exista si posibilitatea ca el sa te iubeasca cu adevarat si sa-ti ofere tot ce ti-ai putea dori.Dar.....daca nu e acel....ceva,fluturasii aia pe care tot ii cauti,nu stiu,chiar nu stiu ce sa zic.
Succes oricum,iti doresc chiar sa fii fericita,e tot ce putem avea mai frumos!
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"