Cazare la Venezia

Cazare la Venezia | Autor: AlbaIulia

Link direct la acest mesaj

Cine a fost la Venezia si poate da informatii/sugestii cu privire la cazare (cu parcare)?

Cu multumiri

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Majoritatea turistilor care viziteaza Venetia se cazeaza in Mestre sau Marghella, doua orasele de langa Venetia. In Venetia propriu-zisa nu ai cum sa intri cu masina. Exista parcari la marginea orasului dar atat. Iar hotelurile sunt mult mai scumpe si mai vechi.

Noi am stat in Mestre la www.aiveterani.com/" target="_blank">acest hotel si mergeam cu autobuzul vreo 3-4 statii pana la marginea Venetiei. Aveam abonament la barca. Masina statea in parcare platita langa hotel (destul de scumpa de altfel, din cate tin minte).

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Dragutza, am fost aku 2 ani la Venetia si pot sa-ti povestesc experientele noastre cu masina prin zona respectiva.
La intrarea in Venetia, de pe podul care o leaga de Mestre (orasul frate de pe "pamant"), e o mare piata cu parcari amenajate (pe care din pacate am uitat cum o cheama). Partea ingrozitor de neplacuta este ca ora de parcare este extrem de scumpa in aceste parcari (aproape de 1 euro/ora) si noua ni s-a parut ca nu merita sub nici o forma o cheltuiala atat de mare. Pe langa faptul ca oriunde te-ai caza in Venetia esti departe de masina, cu exceptia hotelurilor din piata cu pricina, toate hotelurile la care am verificat tarifele erau destul de scumpe. Si te rog sa ma crezi ca n-am intrat decat in cele de maxim 2 stele, unde camera cea mai ieftina, cu baie comuna era 120euro/noapte (si era luna august, in care hotelurile au preturi mai convenabile, cica din cauza concediilor).
In felul asta, am preferat sa stam in Mestre, unde am gasit un mic hotel (de familie), pe una din stradutele din zona garii. Am platit 70 euro/noapte, camera cu baie si cu ventilator (foarte important, ca muream de cald fara un aparat de miscat aerul ala groaznic de cald si umed), mic dejun inclus si foarte important: parcare gratuita pazita in curtea hotelului.
Si de acolo ajungeam in Venetia in fix 15 minute: 5 minute pe jos pana la gara, cumparat bilet (in jur de 1 euro bucata sau un fel de abonament pe 24 ore care include si bus si vaporas, dar de care noi nu ne-am prins in timp util) si din fata garii unde e statia, luat autobuzul 4 statii pana in Venetia (te lasa tot in piata cu care am inceput raspunsul ).
Noua ni s-a parut ca am facut o alegere buna si cand vom mai ajunge pe acolo, la fel vom face. Daca vrei, ma caut prin cartile de vizita adunate din Italia si daca o mai gasesc pe cea din mestre iti dau mai multe detalii de locatie/telefon/alea-alea.
Timp frumos si distractie din plin.

Raluca, leoaica in asteptarea puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

daca mergi cu masina exista parcari cu plata, pe langa venetia, unde poti lasa masina. cazare uite aici: www.ciprea.info - ieftina si buna:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu am fost in 2002 in venetia si am stat la Mira toto o localitate langa venetia intr-un young hostess..chiar daca la inceput am crezut k este doar pt tineri erau de toate varstele.acolo ideea este k tb sa-ti faci rezervare din timp pt k au camere de 2, 4 si 8 paturi.unele au si dus in camera.sunt relativ ieftine chestiile astea ceva de genul pana in 5O euro cele cu 2 paturi.
Noi am lasat masina in parcarea aia imensa unde era 1 euro ora.mie nu mi se pare mult dar in comparatie cu romania este enorma dar dak tii cont k la monaco este 2, 80 euro...
Distractie placuta celor care pleak.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Multumesc fetele.

Venezia este doar o etapa a excursiei noastre si deci masina o necesitate.

In Venezia se pot cumpara abonamente de transoport (ceva de genul daily pass) si daca da, unde ar fi cel mai bine de luat/ exista diferente de pret de la un loc la altul?

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput