Babysitter
Sunt ... n-am cuvinte ...
In Mai am fost in Timisoara la intalnirea de 10 ani de la terminarea facultatzii, acolo am reuntalnit dupa 10 ani o cunoshtiintza, femeie de 47 de ani, care in perioada studentziei mele statea cu cei 2 copii ale unei colege. Toate bune shi frumoase, ea femeie de serviciu la un spital din Timisoara, cashtiga 3,5 mil/luna, shi sta la o familie unde face menajul, unde e foarte nemultzumita, pt. ca cu toate ca face tot in casa (exclus gatitul) nu i se plateshte nimic.
Intram in vorba shi o intreb daca nu vrea sa vina in Germania, sa stea 3 luni la mine cu copiii, shi eu in perioada asta sa ma interesez cum pot sa o anuntz aici, ca sa poata sa stea un an sau mai mult.
Inainte de a-i trimite invitatzia shi bani de drum, am intrebat-o la telefon cit vrea pe luna, shi mi-a zis ca o prietena de-a ei care sta in germania i-a zis ca-i gaseshte ceva cu 500 pe luna, i-am spus clar, ca pot sa-i dau numai 400, shi daca vrea asha e ok, daca nu sa nu vina. A acceptat.
A venit pe 25 iunie, la inceput am lasat-o mai moale, ca am zis ca nu a mai avut grija de copii asha de mici de mult, etc. etc, gresheala, nu se descurca de loc cu copiii, ori avea grija de unu ori de altu, ori dadea atentzie unuia, ori altuia ...
A tot sunat-o pe prietena ei din Germania, dar abia dupa 3 saptamani am reushit sa dam de ea, shi o saptamana mai tarziu Florica mea imi spune ca prietena ei vrea sa vina sa o ia pt. un weekend in Olanda. Am acceptat, cu toate ca a trebuit sa-mi iau o zi libera vinerea trecuta, pt. ca Alexandru a inceput un curs de cind a venit Florica. Dimineatza la 8 am dus-o la intalnirea cu prietena ei (o femeie la aproape 50 de ani, cu blugi cu talia joasa, mai mult dezbracata decit imbracata ...). Au plecat, a adus-o acasa duminica seara la 10, shi luni toata ziua Florica a cam frecat manga, pana seara la 10 cind am primit un telefon din Timisoara, de la o cunoshtiintza de a ei, ca mama ei e in spital. I-am propus sa-i fac imediat rezervare la Atlassib pe azi, dar mi-a spus ca vine prietena ei, shi o ia, ca mai tre sa-i dea lucruri pt. Romania, ca mai are sa-i dea nishte bani, etc, shi ii face ea rezervarea ... ciudat, nu??
Shi culmea, ca s-a imbolnavit mama ei imediat dupa ce a fost la "prietena", shi culmea ca din 7 sau 8 fratzi citzi mai sunt in Romania, numai Florica se poate ocupa de mama ei ... ciudat, nu???
A venit ieri shi a luat-o, asha ca, pa pa Florica, oare eu dau numai de profitori???
Oare scrie pe fruntea mea "FRAIER"???
Shi oare am vreo shansa sa gasesc pe cineva pt. copii??
Alexandru shi-a amanat cursul pentru octombrie, shi pana atunci sper sa gasesc pe cineva de incredere, poate sa ma ajute cineva???
Corinna, Andreas Noel, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/
Raspunsuri
Alina spune:
Corinna draga,
Uite,acum vreo 3 saptamini,eram cu sotu'si copilu in vama la Nadlac si cautam sa schimb niste bani sa ne luam cafele.Si mare-minune-mare ca ma intiilnesc pe-acolo cu o tantica care,pe vremuri,facea curatenie la Policlinica 3(stii tu,ne-am facut multi ani veacu'pe-acolo si ma stia).
Eh,tantica asta e in pensie acum si sta cu copiii(6 si 14 ani) unei familii de doftori de-aici din München,cu 500euro/luna plus cadouri,haine.Vine cite 3 luni si apoi vine o matusa de-a mamicii pt urmatoarele 3 luni.
Pt ca si eu sunt in perspectiva de bb2 si ajutor am intrebat-o daca nu are vreo cunostinta serioasa care ar vrea sa...,etc si mi-a zis ca fara minim 600/luna nu gasesc .
Pretina mea de la Wiesbaden a gasit o femeie(45ani) din Ro sa vina sa stea cu fetita ei de aproape 4 ani,i-a facut invitatie,i-a platit belet si tipa nu a mai ajuns,s-a ascuns pe la parintii ei la tara ca cica nu i-ar fi convenit oferta(500 euro/o luna jumatate)si i-a fost jena sa spuna ca pe banii astia nu i se merita .
E taaaare complicat sa gasesti pe cineva de nadejde.Ci sa zic,inca mai sper sa se intiimple minuni dupa 2007,sa intre Ro in UE si sa poata sta ai mei parinti la noi nelimitat.
Alina
danangie spune:
Ce situatie jenanta.E clar ca Florica a profitat de tine,pentru a iesi din tara.Eu zic ca prea usor ai crezut in femeia asta.Lumea se schimba intr-un an ,apoi in 10 ani.
Ma intreb,pe acolo nu sunt agentii speciale,cum sunt aici,pentru a angaja o fata pentru copii? Asa ai garantia ca-ti trimite o persoana care le are cu ingrijitul copiilor.Si agentia raspunde de serviciile prestate de babysitter.
Sau ....eu nu stiu cat au copii tai,dar nu-i poti da cresa?Zic si eu....Aici este program pana la 16,00.Asa parintii reusesc sa rezolve problemele cu serviciile etc..
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
vilma spune:
Corinna, eu as incerca sa te ajut, sa vad daca gasesc o persoana dupa cum va doriti, dar imi trebuie mai multe detalii, in primul rand pe ce perioada trebuie sa stea acolo.
Cat despre ce s-a intamplat deja, nu pot decat sa zic ca te-a incurcat rau o astfel de persoana neserioasa. Asta e, probabil ca oricum n-ar fi facut fata.
Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by vilma
Corinna, eu as incerca sa te ajut, sa vad daca gasesc o persoana dupa cum va doriti, dar imi trebuie mai multe detalii, in primul rand pe ce perioada trebuie sa stea acolo.
Cat despre ce s-a intamplat deja, nu pot decat sa zic ca te-a incurcat rau o astfel de persoana neserioasa. Asta e, probabil ca oricum n-ar fi facut fata.
Draga mea, multzumesc mult, dar se pare ca am rezolvat ... sa vedem.
Duminica vine o doamna din Timisoara, are 55 de ani, a fost asistenta pe Salvare la Spitalul Judetzean, mi-a facut la telefon o impresie foarte buna, dar, vreau sa las la o parte entuziasmul, ca sa nu o iau iar peste nas, problema e ca doamna vrea 700,- EUR, i-oi da, daca o sa fie asha cum zice, ca o sa shi gateasca, shi sa faca curat, shi sa vada de copii.
Vilma, normal nu are voie sa stea decit 3 luni, numai in cazul in care reushesc sa rezolv sa stea mai mult, legal, altfel ash avea nevoie de cineva de "schimb", adica pt. celelelte 3 luni, o sa-tzi scriu pe PM.
Va tzin la curent, fetele.
Yasmine spune:
Am prins pe Dumnezeu de picioare, se pare ca am nimerit bona perfecta.
A venit duminica doamna Ileana, shi e un inger. A ajuns duminica dimineatza la 7 shi am luat-o de la autobus, am ajuns acasa, shi s-a familiarizat putzin. La 10 am plecat eu pana la cabinet, shi cind m-am intors, pe aragaz fierbeau sarmalutze, pe care le adusese cu ea din Romania, a facut un borcan maaaare, din care jumate a pus la congelator pt. data viitoare. A despachetat pulpa de curcan, carnatz afumat shi din untura, jumere, roshii din gradina, ardei, ficatzei de pui, etc. etc. am ramas ca la dentist dulceatza shi gemuri.
Duminica la ora 12 mancarea era gata, ieri ne-a facut gombotzi cu prune, azi ciorba de porc, shi ash putea sa stau sa va inshir cu orele ce multzumita sunt de ea.
Dumnezeu sa-i dea sanatate la Florica, ca a plecat shi a facut loc pt. doamna Ileana sa vina.
vilma spune:
Corinna, vezi mah, dragostea trece prin stomac!! Sa fie intr-un ceas bun!
Si nu sta degeaba, cloneaz-o si trimite si la noi (eventual in timpul procesului de preparare a hranei, poate se lasa si aici ceva, caci mi-ai facut pofta cu mirosurile alea).
Otilia spune:
Corinna, ma bucur pentru voi ca v-ati gasit fericirea.
2 in 1, si babysitter si bucatareasa!
Vezi sa nu-ti ceara salariu dublu...
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Alina spune:
Corinna,ma bucur pt voi!
Pacat ca nu locuiesti mai aproape sa o subinchiriez pe doamna Ileana pt o portie de galuste cu prune!
Alina
Laura Takacs spune:
700 -EUR! Wow! Si eu care credeam ca $500 sunt destui, ca eu atat am dat pt ca avea grija de un copil de aproape 2 ani, cel mare are 10 ani, si nu avea de lucru cu el. Curatenie facea asa pe apucate, ca rolul principal era sa aiba grija de ala mic, mancare cam faceam eu, ocazional si ea.