Bebelusi de ianuarie - februarie 2005(37)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Magga,cred ca voi fi aici in septembrie.Abia astept sa ne vedem,sa ma joc cu Hanna nazdravana.Mama mea nu poate veni,din nefericire are si ea treburile ei si de altfel eu merg pe principiul ca trebuie sa ma descurc singura,asa greu cum imi e.Si ea a crescut 3 copii si s-a descurcat si eu nu ma descurc cu unul???Natalia ma capiaza,nu stiu ce are de urla asa din senin,pur si simplu nu a mai facut asta niciodata.O sa merg mai tarziu pe la farmacie sa-i iau Calgel poate or fi dintii,parca se vede ceva acolo pe gingiuta...Oricum am dormit si eu binisor aseara,parca ma simt altfel,no more headache.
Cat despre magazinul care te inseala la pret vroiam sa te intreb daca e un caz izolat sau se intampla asta la majoritatea magazinelor?De furat si aici se fura la greu,in tramvaie si autobuze,in Mall mai nou trebuie sa-ti pazesti mobilul.Mie mi l-au furat in Mall (Vitan) si apoi am aflat ca sunt adevarate benzi,gasti care merg numai pentru asa ceva.Mi l-au furat din buzunarul blugilor,in timp ce stateam la coada la bilete pentru film!!!!Sotului meu i l-au furat din buzunarul paltonului in timp ce statea la coada la McDonalds,tot in acelasi Mall.Am exemple o groaza,cum ne-au oprit unii pe strada si s-au legitimat ca sunt politisti,iar mai inainte un altul ne abordase ca vrea un foc sau asa ceva,aia asa zisii politisti ca trebuie sa ne perchezitioneze,altfel ne duce la politie la circa lor ,ma rog tot felul de chestii pana cand au reusit sa-i fure sotului meu 200$.Era seara,nu tarziu,nimeni prin preajma,abia coborasem din taxi si mi-a fost frica sa protestez,erau 3 in total,ditamai oamenii.Daca ziceam ceva si scoteau vreun cutit???Cat despre germani sau vestici in general ii prefer caci isi vad de treburile lor,asa singuratici cum sunt,nu-si baga nasul in treaba ta.Aici cand mi-am cumparat mobila de la parter si pana la 3 la mine,la fiecare etaj s-a deschis cate o usa sa vada ce se cara si intrebau muncitorii respectivi unde se duc cu mobila,la ce etaj,la ce apartament????Tot blocul stia de a doua zi dupa ce am nascut ca am avut cezariana,cate kg are fata si cum o cheama,cand vin acasa,cat stau si cat de rau mi-a fost 2 saptamani.S asta ca vecina de lana mine,o batranica draguta de altfel,o intrebase e mama aceste amanunte.Stii cand mai afli o barfa,un zvon te ascunzi si zici ca nu stii,dar astia nu se ascund,pe fatza mi-a zis administratorul ca vine el sa-mi citeasca apometrele ca stie ca nu ma pot apleca ca am facut cezariana.Daca vrei iti voi impartasi super aventura prin care am trecut cand mi-am facut pasaportul cu Natalia,la ce cozi am stat si apoi mi-au pierdut actele,mai exact copia dupa certificatul fetei,de cate ori l-am readus si tot nu era gata,si oricum nimeni nu era de vina!!!!!
Tomasa eu nu inteleg principiile alea ale civilizatiei care iti dau dreptul sa faci orice ca doar asa respectam drepturile omului,liberi sa facem ce vrem,ce-mi pasa ca ala de langa mine e deranjat????Eu iti spun ca nu ai dreptate,nu poti face orice vrei tu ca doar asa ne simtim liberi,nu se poate ca tu sa benefiezi de mare si sa inoti si altul mai mic de langa tine sa nu poata din cauza ta,doar pentru ca e mai mic si nu poate sa stropeasca si el la randul lui.Anyway prefer sa stopam discutia aici caci dupa cate vad nu ajungem nicaieri,tu o tii pe a ta,eu pe a mea,fiecare vine cu argumente si contraargumente fondate si nefondate.De tinut cont de faptul ca te deranjeaza criticile mele eu zic ca am tinut cont si ti-am raspuns,caci altfel ignoram total ironiile tale.Apoi faptul ca tu ai spus ca te deranjeaza asta nu inseamna ca eu voi inceta sa zic ceva referitor la acest subiect,nu te supara,dar nu e nimic la adresa ta personala si prin urmare pot spune ce vreau cand vreau,parca asa era cu principiile care stau la baza drepturilor omului.Nu imi poti impune ce sa vorbesc si ce nu,ce sa ma deranjeze si ce nu.Daca imi pasa de unii si de altii,e compasiune si nu civilizatie.Daca dau buna ziua,la revedere si have a nice day sunt politicoasa,nu mi se pare din cale afara de civilizat,asta o invatam acasa in primii 7 ani de viata,nicidecum prin strainataturi.Sunt curioasa ce faci tu ca sa schimbi nesimtirea unora dintre romani,lipsa asta de civilizatie.Ce faceai tu cand erai pe trecerea de pietoni cu bebelusul tau in brate si unul trecea in viteza pe langa tine,milimetric???De ce ai luat tu criticile la adresa romanilor in general ca pe ceva personal nu inteleg,nu-mi poti spune ca sunt nefondate criticile mele,nu imi poti spune ca tu cand ai parte de astfel de peripetii iti stapanesti nervii si zambesti,le spui pe un ton frumos mai draga,unde au gresit!Tu chiar nu ai zis niciodata ca te-ai saturat de marlania semenilor tai?Continuam?

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

spirite incinse!spirite incinse!

a revenit printre voi si sper sa nu va suparati ptr lipsa mea.
mi-a luat ceva timp sa citesc ce s-a mai scris aici si chiar m-am bucurat ca am primit o felicitare ptr ca am facut 6 luni.
multumim!
in rest, ce sa zic peste tot sunt locuri si locuri.oameni si oameni.
eu incerc si voi incerca sa imi cresc copilul cum trebuie si sa ajunga OM.
politicoasa si cu bun simt dar sa nu se lase calcata in picioare.
sa isi cunoasca posibilitatile si limitele.
sa aiba atitudine si sa isi urmeze drumul.(oricare ar fi el eu o voi sustine)
sper sa reusesc.
sper din tot sufletul.

va pup.

jo si alexandra

poze proaspete alex la 5 luni nouuuu si alex la 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Poftiti la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54889" target="_blank"> capitolul 39

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Sfioasa, Seherezada tacu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Iata cum se umplu pagini intregi, capitole… Irina, te plictiseai? Crinuta cred ca nu ti-a raspuns pt ca n-a vazut msg tau postat la sf. cap. Altfel incepea mai demult...

Crinuta, si noi astialalti, ce-ai propune sa facem? Sa plecam cu toti din Ro? Si mie mi-ai lasat impresia ca generalizezi (acesta este si motivul pt care raspund acum).
`Mai mult decat atat, eu lupt cat pot impotriva a tot ceea ce critic.`
Cum lupti, Crinuta? Parca spuneai ca de-atata lipsa de civilizatie cata exista in Ro, tu preferi sa stai in casa… (daca vrei caut unde)
Eu n-am sa plec, draga mea. Raman aici pe barricade si mor cu ei (nesimtitii) de gat

`Propun ca daca mai sunt astfel de discutii, sa se tina pe privat.` Pai atunci eu zic sa faci si judecatile de valoare asupra romanilor tot pe privat, cui simti tu ca te-ntelege…

Si pe mine ma enerveaza UNII prost crescuti, dar nu pot spune ca pe romani ii caracterizeaza marlania. Am intalnit si oameni minunati, cu care e o placere sa stai de vorba, sa convietuiesti. Pt acestia macar, eu aleg sa raman in Ro.
Si eu ma enervez cand nu mi se da o punga la magazin dupa ce cumpar de cateva sute de mii, dar veti vedea ca nu se va mai proceda prea mult timp asa (isi vor da seama ca se autoexlud de pe piata/falimenteaza), si exemplele pot continua. Dar EU CRED IN SCHIMBARE. Haideti sa fim noi cei care facem primul pas, care zambim primii, care sarim in ajutorul celui care are nevoie, care arunca ambalajele la cos...

Magga, ai exprimat f. bine ceea ce as fi vrut sa spun eu insami:

`si pe mine ma deranjeaza retorica asta a negatiei, in ro nimic nu merge, nesimtire, ca la noi la nimeni, etc. 1 - cred ca genul asta de afirmatii intretin o stare de blazare generalizata, un fel de depresie colectiva, cum ca totul e asa de kko incit nimic nu va merge niciodata...ah...parca suntem blocati in blazarea asta a lui nimic nu merge, nimic nu se schimba...2 - cred ca noi in Romanica avem o imagine ideala despre ceea ce este civilizatia, occidentala in speta, creata mai mult din filme si ziare "straine" si suntem si perfectionisti de mama focului incit tot ce nu seamana cu ce se vede prin filme nu este civilizatie. Zau ca nu prea vad vreo diferenta majora intre Ro si alte tari mai la vest de noi, cu exceptia nivelului de trai. (doar de n-or fi luat-o lucrurile razna rau in doi anu jumate) Sincer, daca as avea timp as putea sa va povestesc si eu pataniile mele cu "mesteri" aici sau in Austria, sau cit de mult jeg si violenta este la Marsilia,paris etc`

De asemenea, Bestutza.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput