Viata in Germania (23)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Buna ziua,
Stiu ca sunt off topic, dar rog moderatorii sa imi permita totusi o mica interventie…Fetelor, am mare nevoie de voi caci sunt depasita de situatie. Este vorba de micuta orfana Bella, pe care doi oameni minunati vor sa o adopte in ciuda gravelor ei probleme de sanatate…La cele numai 2 luni de viata,are nevoie urgenta de operatie la clinica Saint Luc din Belgia…Au acceptat-o pentru operatie, dar zilele Bellei se numara in 10 000 euro…Va rog mult, poate puteti sa va uitati in sufletul vostru si sa puneti deoparte si pentru ea macar 1 euro…fiecare suma, oricat de mica este ea, ne apropie cu un minut de momentul salvarii ingerasului..
Mesaj dedicat tutror oamenilor de omenie, si mai ales parintilor..va multumesc.
In Japonia, se ocupa Riara, in Europa este Dantje, in Romania ma ocup eu, in Canada si Sua, inca nu stiu cine se ocupa, dar va rog nu o lasati sa moara…10 000 euro, nu este o suma mare daca toate romancele pun umarul.
La umanitare exista deja subiect”Sa-mi arunc copilul sau nu”
La generale, de asemenea” Teledon pentru Bella”

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bun regasit nemtoaice dragi abia ajunsa de la caldura din italia...off iar la frig. Am sa pun si poze din venetia, deosebit loc intr-adevar!Am primit in cont de la Christian L., dar dupa caldura din vacanta m-am zapacit si nu mai stiu de la care forumista sunt:)) Imi spune ea, bitte? ca eu am aici caietelul si tre sa fie totul limpede si organizat clar.Nemtoaice dragi ati fost la inaltime, va multumesc la toate pt mina de ajutor in cazul Sabinei! Cele mai multe donatii le am din germania si de pe forum cred ca au fost aproape toate fetele din DE, va pup Am strins pina acum 2523euro!!Ne auzim si numai bine la voi si la copilasi!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Bun regasit nemtoaice dragi abia ajunsa de la caldura din italia...off iar la frig. Am sa pun si poze din venetia, deosebit loc intr-adevar!
Am primit in cont de la Christian L., dar dupa caldura din vacanta m-am zapacit si nu mai stiu de la care forumista sunt:)) Imi spune ea, bitte? ca eu am aici caietelul si tre sa fie totul limpede si organizat clar.
Nemtoaice dragi ati fost la inaltime, va multumesc la toate pt mina de ajutor in cazul Sabinei! Cele mai multe donatii le am din germania si de pe forum cred ca au fost aproape toate fetele din DE, va pup Am strins pina acum 2523euro!!
Ne auzim si numai bine la voi si la copilasi!

Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837
"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Vikinga,
Bine ai revenit!Zici ca era cald la Venetia,ce fain!Abia astept sa ajungem si noi,mai e putin pina in 3 septembrie cind vom fi acolo!

Da,banii i-a pus sotul meu,Christian L.

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by livia

Eu am digi!!!
Am o antena cu diametrul de 80 cm cu un LNB.Antena trebuie orientata spre satelitul INTELSAT un grad Vest.
Noi am cumparat de pe internet si nu a costat mult...
Daca vrei amanunte sa-mi mai scrii,sotul meu si-a descoperit o noua pasiune...cea de instalat antene satelitsi instaleaza la toti cunoscutii asa ca...apeleaza cu incredere!

puuus!

livia

Livia,
Saru'mina .Iti trimit deseara PM.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Alina bine ca te-am reperat sa te trec la condica:)Concediu placut in Italia! Eu la plaja am fost la Jesolo, mi-a placut zona, cu restaurnate si puburi multe, toate vilele si hotelurile facute frumos. Apa buna cald cald numai ieri ce a plouat, insa vremea e buna pina la sf lui sept acolo. Cu antena uite eu am satelit digi insa la mine nu a mers deloc cu antena de 80 asta pt ca sunt si la mama naibii aproape in danemarca. Dar stiu si pe altii din nord din zona bremenhaven ca tot asa cu 80 nu au prins nimic. eu am de 110 si am prins cu asta fara probleme. iar alt amic de al meu din nord are de 100 si a prins si el. asa ca depinde. Astea mai mari costa ceva bani, de ex noi am cumparat-o de pe ebay si am dat vreo suta de euro na ca am uitat exact, intreb sotul. Mai trebuie o busola si montarea e relativ simpla, rabdare trebuie numai:) sau sotzului LivieiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Buna fetelor. Eu am cumva o altfel de problema, dar sper sa nu fiu totusi in afara topicului. Am sa va spun pe scurt ce si cum. Sunt divortata, am un baiat de 13 ani. Prietenul meu e roman, cu cetatenie germana, este in Germania de 14 ani, divortat, are un baietel de 10 ani. Ne-am intalnit, nu mai conteaza cum, relatia a evoluat, ne iubim, vrem sa fim impreuna, dar...posibilitatile sunt doua: el cu copilul lui aici, ceea ce sa recunoastem...ar fi ca un imens pas inapoi si pentru el, pentru copil ar fi de neconceput, sau, eu si baiatul meu acolo. Problema mea e ca simt ca nu pot sa iau hotararea asta. E un imens necunoscut in fata noastra. Nu stim limba deloc nici eu, nici Cristi. Cristi e clasa a 7-a aici, eu sunt inginer metalurg, lucrez la Sidex (am uitat sa spun ca sunt din Galati). Am tot citit ce ati scris voi aici de-a lungul timpului, dar parca nu e suficient. Stiu ca nici una din voi nu ma poate sfatui pro sau contra, ca e problema mea si hotararea eu trebuie s-o iau, dar ma gandeam ca ma puteti ajuta in felul urmator: poate chiar va face placere sa va amintiti primii pasi, primele zile in Germania. Stiu eu...probleme de acomodare, probleme cu limba, cautarea unui job, ma rog, chestii din astea, parti bune, parti mai putin bune....ce ziceti?

Va multumesc mult,
Iulia si Cristi

Iulia, mama lui Cristi (13)

Unii cauta fericirea, altii o creeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Am uitat sa spun ca ar urma sa locuim in Cottbus, la 90 km de Berlin.

Iulia, mama lui Cristi (13)

Unii cauta fericirea, altii o creeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by Alina

Fetele care aveti Digi TV:
ce fel de antena de satelit ati cumparat?De unde ati luat-o si cit a costat?

Am cumparat din tara receiverul,am platit abonamentul pe 6 luni si mai tre'sa achizitionam antena.

Multumesc mult!
Duminica frumoasa si calduroasa...aici ploua si e frig

Alina

Noi avem, shi anume antena de cel putzin 80 cm shi LNB digital, asta-i tot.

Corinna, Andreas Noel, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Fetele care mi-ati raspuns referitor la antena,va multumesc .Ma apuc sa caut pe net antena de cumparat,ieftina si buna .

Narcisa multumesc .Am tot cautat printre zecile de foi de la gradinita si am gasit ca tre'sa aiba "kurze oder lange Turnhose","T-shirt"si "Gymnastikshuhe"asa ca deocamdata nu-i mai cumpar nimic,are legginghose si opincute din alea de balet,i-au fost utile si la Spielgruppe si inca ii vin.Eu in Ro nu i-am gasit ghetute cu scai,cel putin in Timisoara nu am gasit nicaieri pantofiori sport cu adeziv,erau tot felul numai ca din inlocuitori si eu ii cumpar mereu din piele si captusite cu piele.I-am luat o pereche draguta,bleumarin dar e cu sireturi.Noi plecam in Italia peste o saptamina si poate o sa-i gasesc acolo.Cum ii merge lui Patrick la gradinita?Asteptam cu drag gradinita dar si cu teama ca incepe sezonul racelilor si in primul an de colectivitate am auzit ca-i greutz...

Va pup si va doresc o seara faina,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Kuki, problema cea mai mare cred ca va fi adaptarea baiatului tau la scoala. Sa incerce deja acuma sa se apuce sa invete limba si poate se intereseaza prietenul tau daca exista o scoala pe acolo cu predare in engleza. Limba e foarte importanta sa o invatati cit mai repede, dar sa nu va speriati de ea, chiar asa de grea cum i-i s-a dus vestea nu-i! E important cum ajungeti acolo sa va apucati de cursuri, multe sunt pt noii veniti f ieftine! Au carti f bune pt invatat limba, eu am invatat de drag cu ele.

In rest prietenul tau fiind aci de multi ani te va ajuta sa te acomodezi si va sti ce ai tu de facut. Aici cu serviciul e ca si in tara- depinde in ce regiune esti: sunt unele mai bune, altele mai slabutz industrializate. Asta poate sa iti spuna cineva din zona respectiva. S-ar putea ca la inceput sa trebuiasca sa lucrezi ca altceva decit inginer, gindeste-te daca poti sa faci si munca mai "neintelectuala", nespecializata.

Primii mei pasi aici au fost ghidati de facultatea unde venisem, asa ca a mers sa zic eu multe ca uns, dar cel mai greu era ca nu stiam limba si nu intelegeam regulile si tare prost ma simteam cind faceam ceva aiurea, de genul ca nu stiam sa trag bilet cu numar de asteptare, ca nu vedeam linia galbena de pe podea la care sa astept la diverse ghisee, ca nu stiam sa folosesc card de banca, etc. dar tu vei fi ajutata acolo si cine gresesete invata!

Daca te hotaresti sa vii aici, iti tin pumnii sa mearga totul bine si vin-o aici de cite ori ai probleme sau ti-e dor sa vorbesti cu cineva romaneste!

----------------------------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput