Viata in Germania (23)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

.
Dreptul asta se da dupa 3 ani..eu in octombrie ii implinesc si din nou intreb fetele ..e ceva ce trebuie sa stiu..acte cevatrebuie sa-mi schimb si pasaportul acumar fi criminal...eu am pasaport romanesc,cu numele de fata si la mijloc e pusa viza de casatorie,si apoi viza de dupa casat,stampila cu noul nume..ma intreb ce trebuie sa fac pt dreptul de sedere definitiv..aufenthalterlaubnis ii zice parca.
corectati-ma daca am gresit legea pe undeva

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mamicuta,
Aufenthaltserlaubnis unbefristet primesti in 5 minute.Cel putin asa a fost la mine acum 3 ani,in 2002.Completezi inca vreun formular-doua si gata.Tre'sa mergi cu sotul.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

mamaica dulce,multumesc pt raspuns si vorba ta, asteptam sa ne lamureasca cineva cum e cu recunoasterea diplomelor.poate cineva e mai de mult pe aici si s-a confruntat cu o situatie asemanatoare.
am auzit ca aici legiile difera de la land la land,eu ma gasesc in landul Baden Württemberg.asa auzisem si eu ca dupa 3 ani se defintiveaza dreptul de sedere.eu am primit viza direct pe 3 ani.
mamaica dulce,ma intrebai daca am ganduri despre divort,inca nu,nu am , dar cine stie ce se mai intampla si vreau sa stiu cum stau lucrurile.
asta tare m-ar interesa,daca macar ceva din facultate se poate aici recunoaste!!deci....mai astept lamuriri de la cele care au fost in aceeasi situatie!! pe curand si numai bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

mamica dulce,scuze....am scris gresit numele tau in mesajul anterior....probabil ca am asociat cu ´´mama´´ si am scris mama,iar apoi am adaugat si terminatia de diminutiv si uite asa am scris de fiecare data....mamaica! nu e mare greseala,dar totusi corect e ´´mamica´´!deci scuze....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nu-i bai!..de fapt suna tare bine si mamaica

alina..tu de dreptul de sedere definitiv spui ca ti-l da in 5 minute de la inceput..hai ca-i buna,e prima data cand aud asa ceva.Normal ca am fost cu sotul dar e batut in cuie ca la 3 ani.Eu am auzit de fete care,in aceeasi situatie,casatorite cu neamt,se duc sa-si reinoiasca viza la 3 luni sau la 6 sau anual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

nu-i bai!..de fapt suna tare bine si mamaica

alina..tu de dreptul de sedere definitiv spui ca ti-l da in 5 minute de la inceput..hai ca-i buna,e prima data cand aud asa ceva.Normal ca am fost cu sotul dar e batut in cuie ca la 3 ani.Eu am auzit de fete care,in aceeasi situatie,casatorite cu neamt,se duc sa-si reinoiasca viza la 3 luni sau la 6 sau anual.

Mamica,
Nu de la inceput.Pai noi avem 6 ani de casatorie si un pic:deci pina in 2002 am fost cu viza aia de 3 ani,de-atunci unbefristet.
Nu-mi mai amintesc ce scrie in legea aia,e mult de-atunci dar de pe la amice casatorite cu cetateni nemti majoritatea au primit direct pe 3 ani si apoi unbefristet.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hallo,

va citesc cam tot timpul dar de scris nu prea... pot sa va impartasesc
din experienta mea de la recunoasterea diplomelor.
Eu am terminat in 1997 Automatica si Informatica industriala in Suceava
cu note destul de bune (care se pare ca conteaza). In Germania am ajuns
la doua zile dupa licenza?!?! si in doua luni eram deja casatorita...si
apoi a inceput drumul lung al recunoasterii mele aici (profesional si uman). Pe vremea mea se obtinea destul de greu diploma de la faculta ca
in romania iti ajungea doar o adeverinta dar cu pile si relatii am
reusit sa obitn dupa circa 6!! luni diploma mea si foaia matricola. Cand am primit aceste acte (intre timp faceam deja cursuri intensive
de germana) am fos la Ministerul Culturii din Rheinland-Pfalz, in
Mainz si i-am intrebat de ce am nevoie. Am primit o lista luuunga unde
scria ca imi trebuie toate diplomele din Romania, traduse si
copiile de pe original cu "Beglaubigung", apoi certificatul de
casatorie, de naster si 200 de DM, bani pentru prelucrarea actelor.
Eu mi-am facut traducerile aici si au fost cam scumpe si a durat mult,
cam o luna; apoi am facut copiii si stampilele pe copiii le-am pus
la rathaus ( a mers pentru ca sotul meu lucreaza pentru stat, in
orice caz e mai ieftin ca la notar) si dupa circa 2 luni am avut totul
de pe lista complet, am pus totul intr-un plic si nici nu-mi vine sa
cred intr-o saptamana am avut diploma recunoscuta!!!
cam asta a fost povestea; sfatul meu e ca daca nu merge intr-un land
sa incercat in unul vecin, dar nu stiu daca e important domiciliul.

sper sa fi fost destul de clara.

cristina

www.snugglepie.com/ezb/206697.png " target="_blank"> mein baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle27 spune:

INCA O ZI,sa-ti impartasesc si eu experienta mea si mai ales ca stam in acelasi Land.Sunt diferente intre statutul nostru in Germania,dar poate te ajuta in vre-un fel informatia mea.Eu sun casatarorita dar nu cu neamt,am terminat Medicina mai demult si eram curioasa ce mi se recunoaste.Deci trebuie sa mergi la Stuttgart la Regierungspräsidium,acolo iti vor spune sigur ce te intereseaza.In ceea ce ma priveste,mi s-a recunoscut diploma de bac din 1992,iar cu facultatea,ptr ca nu sunt nici nemtoaica si nici casatorita cu neamt trebuie sa dau un examen ca apoi sa-mi permita continuarea cu specialitatea.La tine va fi mai simplu,ptr ca am cunoscut pe cineva tot din domeniul meu si fiind casatorita cu neamt i-au recunoscut diploma.Draga mea,iti dau nr.de tel de la Stuttgart. 0711904,int.3237, si ceri cu Frau Holzwarth.Este o doamna foarte de treaba.Este mai bine sa suni inainte caci trebuie sa-ti faci termin si sa intrebi ce acte iti trebuie.Sper ca vei reusi.Iti doresc succes.Sa spui la tel. ce facultate ai terminat si ca esti casatorita cu neamt,poate te indruma in alta parte.Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cristina tie tiau recunoscut diploma de facultate integral.super,eu stiam ca se recunoaste cam 2 ani,apoi poti continua,cu taxa.Poate la informatica e altceva,eu am terminat geografia care chiar ca nu are valoare aici.
Inca ceva..nu trebuie mai intai sa-ti recunoasca bacul ca abitur si abia apoi facultatea
eu vreau oricum sa le recunosc pe amandoua,,adica bacul si cat se poate din facultate.Abiturul asta e deja important aici,sunt extrem de multi care au doar haubtschule.Pt bac e suficienta diploma sau vor si foaia matricola..sper sa nu.

Inca ceva..eu diploma de fac si foaia matricola le am traduse si legalizate in romania..trebuie sa le fac din nou aici..am auzit ca te falimenteaza scorurile

cristina ,ca o curiozitate si eu am ajuns aici la o saptamana dupa licenta si m-am casatorit in 2 luni..la fel mare tevatura cu diploma sa o scot din iasi..e regula ca se elibereaza la 2 ani de la absolvire dar eu am scos.o dupa aproape 1 an cand am fost in vizita la ai mei,evident cu flori si atentii la secretarele de la decanat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle27 spune:

Fetelor,tot in legatura cu recunoasterea diplomei vreau sa va mai spun ca sotul meu a terminat Facultatea de automatica si calculatoare si i-a fost recunoscuta integral,apoi am o prietena ce a terminat Facultatea de chimie industriala si deasemenea e recunoascuta integral.(prietena mea a trebuit sa rezolve la Karlsruhe nu la Stuttgart,nu stiu de ce probabil in functie de facultate,sta tot in zona cu mine),toti am avut traduceri legalizate in Ro si nu au fost probleme.Sigur stiu ca se recunoaste Facultatea de Politehnica cu toate sectiile ei.Stiu ca Dreptul,Stiintele economice nu se recunosc.
la toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Fetelor, cred ca in curand, cam prin ianuarie, preconizez ca am sa vin si eu la voi, sper ca pana atunci sa reusesc sa rezolv tot ce e legat de acte pe aici prin tara. Si pentru ca tot e vorba de recunoasterea diplomelor, stiti cumva daca anul in care ai terminat are vreo importanta? Eu am terminat liceul in 1987 si facultatea de metalurgie la Galati in 1994. Si e vreo diferenta intre nemti "sadea" si nemtii de origine romana de exemplu ? Viitorul meu Sot e roman dar are cetatenie germana de cativa ani.
Si experienta din cartea de munca de aici, oare are vreo importanta pentru ei la o angajare ? Sau recomandari, ceva de genul asta, ii impresioneaza ?

Iulia, mama lui Cristi (13)

Unii cauta fericirea, altii o creeaza.

Mergi la inceput