Ma adresez celor care sunt in masura sa ma informeze in legatura cu ac. problema.Tatal meu a decedat in data de 14.06.2005.Era singurul parinte in viata.Noi suntem doar 2 surori , mama a decedat acum 9 ani.Intrebarea mea este daca trebuie sa facem succesiune?Daca da ,In cat timp?Stiu ca dupa decesul mamei am facut in termen de 6 luni.
Va multumesc anticipat!
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
Dumnezeu sa-i ierte pe parintii tai.
Da, trebuie sa deschideti succesiune - asta pt. a dobandi propietatea unor bunuri.
Se deschide in termen de 6 luni de la data decesului - la un notariat.
idei nunta
Fiind fiicele decedatului,nu sunteti nevoite sa deschideti procedura succesorala,voi intrand de drept in proprietatea bunurilor ramase.
E bine totusi s-o faceti si odata cu asta si partajul,sa stiti ce vi se cuvine fiecareia,pentru a nu aparea vreodata discutii legate de cine plateste impozitul,cine are voie sa vanda si cat,cine poate construi si unde etc.
Daca folositi casa parinteasca/bunurile ramase,nu sunteti tinute nici de un termen,insa e recomandabil sa mergeti la notar in 6 luni de la deces.
Daniela,Dumnezeu sa-i odihneasca pe parintii tai!
Scriu si eu : cand mama a murit,tata a facut succesiune si a impartit cu noi bunurile ramase.Noi suntem 3 surori.
Dupa ce tata a murit,poate unde ne-am grabit sa terminam mai repede si cu problema asta legislativa,la vreo saptamana,noi am dezbatut mostenirea ramasa.Si eu stiu ca ai termen 6 luni pentru acest demers.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Va multumesc mult pt. raspunsuri!Probabil ca o sa o facem si nu cred ca vom avea probleme intre noi...Sora mea e mai mare dact mine cu 13 ani, si are de toate, nu cred ca ne vom certa pe ceva.Plus ca ea este mai aproape de casa parinteasca si de tot!
Numai bine!
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"