Igiena funduletz la bebei

Igiena funduletz la bebei | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Sint si eu o mamica in devenire si cam novice, asa ca va rog cele cu experienta sa ma lamuriti si pe mine daca puteti.

Am tot citit de uleiul de masline fiert. Acesta sa foloseste la bebei ca ulei de corp sau la funduletz ca unguent?
Eu am cumparat o pasta cu oxid de zinc pe care scrie ca se foloseste si preventiv si pentru vindecarea iritatiilor, dar in alta parte am citit ca cremele cu oxid de zing se folosesc numai daca apar probleme, iar preventiv alt fel de unguent (ulei de masline sau altceva?)
voi cum faceti/ati facut?
Mersi

Cipcipcip si bebe in burta 37 sapt

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Noi am folosit servetelele umede si o crema Mustela -speciala ptr igiena popoului..dar asta in primele saptamani , apoi am primit de la mama ,din tara ,coletul cu banalul "jecolan " e perfect ptr bb-ei si noi nu am avut nici macar o iritatie pana la ora asta ( marti facem 5 luni)..e pe baza de untura de peste deci este plin de vitamine ...Uite si azi dimineata bb era un pic rosu pe la pliuri ..am dat un pic si la urmatoarea schimbare ( la 2 ore) pielea era normala.Eu una l-am folosit si la Sebi si la Benny ...il recomand cu caldura e f bun si deloc scump!
Nastere usoara si rapida ( ca la Benny cel rapid ...in 15 min)

Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Aici se spune ca din prima zi de viata, bb se spala la seara si dimineata pe fundulet, iar la schibatul pampersului se sterge cu servetele umede, se lasa se se usuce pielea si se pune pampersul.
Crema sau alte uleiuri nu se folosesc pana in momentul in care apar probleme.
eu asa am facut si a fost totul bine.
Am patit si o iritatie, in mijlocul verii, nu a trecut cu nimic, nici o crema din ro , din US ba si din germania mia fost trimisa... asa ca am decurs la leacuri babesti, ulei de floarea soarelui fiert, racit si aplicat pe poponeata. Cum se folosesc pampers acuma nici o hainuta nu sa patat.. iar dupa o saptamana am scapat de iritatie si alta nu a mai avut.
Nastere usoara si bb sanatos

Gabrielle mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante

Exerciti Animate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fica spune:

Noi am folosit Sanosan crema simpla si cu zinc (la iritatii)si spalat la fundulet dupa cacut!
in 1 an nu s-a iritat decat de cateva ori (5-6)
Igiena perfecta e esentiala si o papita si mai corecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Eu am folosit in primele sapt ulei de floarea soarelui fiert si amestecat cu o fiola de vit.A preventiv la fundulet si la pliuri,apoi am luat de la Sanosan lotiune si ii dadeam de cate ori il spalam cu apa si sapun.Eu stiam ca se fol.creme cu oxid de zinc sau alte creme de la farm. numai cand apar iritatii la fundulet.Se poate de asemeni folosi si ulei de masline fiert.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Noi in primele luni am folosit servetele umede si crema Bepanthen care a fost f buna(efectele erau vizibile de la un schimbat la altul).Acum nu mai folosim servetele umede decat cand iesim undeva si trebuie schimbat.Cand suntem acasa la fiecare schimbat il spal la fundulet.
Nastere usoara si multa,multa sanatate mamicilor si bebelusilor(si taticilor desigur).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Apa multa si sapun lichid pt bebei(acelasi de cind s-a nascut) si pentru iritatii, care au fost cu ajutorul lui Dumnezeu foarte rare, Bepanthen.Totul merge struna in felul acesta.

Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Apa,sapun si cremute....Eu am folosit si uleiul fiert la baine-marie...Multa sanatate!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Stai linistita cu novicele, ca dupa primele doua saptamini o sa fii experta !!!
Eu stiu asa: uleiul de masline e o alternativa la uleiul de corp cu care il dai pe bebe dupa baitza (baby oil sau baby lotion...). E f indicat mai ales daca bebe are pielea uscata. Nu e de folosit ca unguent, pentru ca unguentul trebuie sa fie acea crema care face tocmai pe dos, adica protejeaza piele de umiditate. Cel mai indicat pt asa ceva sint cremele pe baza de vaselina - poate sa fie sub diverse denumiri, forme, culori, dar uita-te la ingrediente: daca are vaselina, atunci aia e. Crema cu oxid de zinc e pentru vindecari cind se irita pielea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Acum 13 ani,cind am nascut eu abia aparuse pampersul,ce sa mai vb. de creme,asa ca fierbeam ulei de floarea soarelui in bain-mari,il lasam sa se raceasca si apoi il amestecam in cantitati egala cu vit.A.Inainte de folosire trebuie agitat sa se amestece.
Fata mea nu a avut nici cea mai mica ranita pe fundulet iar eu am reusit sa-mi vindec fara sa-mi dau seama niste rani pe care le aveam pe incheietura mainii, de la spalat scutece,ca de,nici masina automata nu exista la noi iar cealalta nu spala bine.
Foloseam acest ulei dupa baita si o ungeam ca pe un cozonacel,unde mai pui ca-i placea masajul

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Alina si eu am folosit acelasi ulei fiert la baine-marie pentru ambii mei copii si aceleasi rezultate extraordinare le-am obtinut si eu....Multa lume spune ca e metoda bunicii.Vreau sa spun ca pentru copiii mei cremele pentru iritatii,super parfumate si foarte scumpe,cremele preparate in farmacie,inclusiv cremele pe baza de plante(gen crema de galbenele) nu au rezolvat problemele de iritatie a funduletului asa cum a reusit acest ulei fiert...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput