Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sarumana!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ah si mai vroiam sa intreb (de fapt am intrebat si mai demult pe forum - fara raspuns insa, ce inseamana "codacele si icoasele"?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

icos - strofa poetica ce urmeaza imediat dupa condac

condac - o strofa poetica izolata in care se descrie pe scurt sarbatoarea din ziua respectiva (in vechime erau poeme alcatuite din pana la 24 de strofe; astazi a ramas doar prima – condacul)

www.crestinism-ortodox.ro/html/02/dictionar_ortodox.html" target="_blank">dictionar ortodox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by adriana
Despre Duhul Sfant.. cred ca dulceata Lui e covarsitoare... daaarr ... nu l-am intalnit inca

cum nu? la Botez ti s-a daruit si este cu tine toata viata. mai mult sau mai putin, depinde de cum traim, dar este! eu am inteles ca nu suntem niciodata total lipsiti de Duhul Sfant, odata ce am fost botezati si, deci, marturisiti lui Iisus. altfel, daca nu ar fi avut chiar nimic din Duhul Sfant, Sf. Augustin cum s-ar mai fi rupt de viata pacatoasa si si-ar fi intors fata spre lumina?

Eu stiam ca la botez sunt spalate pacatele stramosilor si numele dat copilului este scris in Cartea Vietii. Odata cu el, ii este dat si ingerul pazitor care il va apara toata viata.
Duhul Sfant participa la slujba si curateste prin scufundare in apa sfintita, copilul. Dar nu ii este dat copilului toata viata.

Botezul este una din cele 7 taine la care participa si Duhul Sfant. Tot asa si prin impartasire, Il avem pentru o clipa in noi, depinde apoi daca prin faptele noastre il pastram sau nu.

Asa e, cred ca L-am impartasit in cateva momente, dar sunt prea nevrednica sa imi aduc aminte.. si poate a stat prea putin ca sa fiu constienta de marea schimbare care o aduce..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

fetele, uitati cadou pt voi

cartea cu pianista eu mi-am dorit-o.sotu a dat doar banii, emanuel a fost la cumparaturi:)

deci...oricum, mi se pare prea intortocheat scrisa...prea complicat, in sensul de opus a lui simplu dar complex:)

deci..sunt bine.Adriana, cand vii?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

fetele, uitati cadou pt voi

deci.. sunt bine. Adriana, cand vii?

Sabina, vezi ca nu e ceva in regula cu adresa.. nu mere
Eu am fost in Busteni, nu , dar am fost cu familionu, sora cu 2 copii, mama, plus eu cu gradinita... singura .. nu mai stiam nici cum ma cheama, cu nervii intinsi.. abia asteptam sa ma intorc, nu mi-a priit deloc sederea..
Lasa ca ne vedem sambata

Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by adrianaEu stiam ca la botez sunt spalate pacatele stramosilor si numele dat copilului este scris in Cartea Vietii. Odata cu el, ii este dat si ingerul pazitor care il va apara toata viata.
Duhul Sfant participa la slujba si curateste prin scufundare in apa sfintita, copilul. Dar nu ii este dat copilului toata viata. Botezul este una din cele 7 taine la care participa si Duhul Sfant. Tot asa si prin impartasire, Il avem pentru o clipa in noi, depinde apoi daca prin faptele noastre il pastram sau nu.Asa e, cred ca L-am impartasit in cateva momente, dar sunt prea nevrednica sa imi aduc aminte.. si poate a stat prea putin ca sa fiu constienta de marea schimbare care o aduce..
Duhul Sfant este primit la ceremonia botezului,in momentul Mirungerii.Duhul Sfant nu ne paraseste,dar El poate fi intristat de pacatele noastre.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Amuleta a pus intrebarea daca noi, ca niste crestini botezati avem duhul constant sau deloc sau cu intermitente. Poate ca am gresit cand am dat raspunsul.
Eu ma refeream la acea stare la care toti dorim sa ajungem, de liniste si pace, de fericire absoluta, stare pe care tot omul credincios o cauta prin post, rugaciune, viata ascetica. Imi aduc aminte acum de plansul Sfantului Siluan Athonitul(din cartea lui "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" care mie imi place fooaarte mult), tanguirea aceea covarsitoare in care deplange pierderea harului.
Acea stare cred ca se numeste indumnezeire, si cum Duhul Sfant este parte a Sfintei Treimi, cred ca indumnezeire inseamna umplerea fiintei noastre de Duh Sfant.
Eu stiu ca Duhul Sfant este cu noi pretutindeni, dar nu inlauntru fiintei noastre, si mi-a venit in minte rugaciunea de inceput, care spune:

Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului,
care pretutindenea esti, si pe toate le implinesti,
Vistierul bunatatilor, si Dadatorule de viata,
vino si Te salasluieste intru noi,
si ne curateste pe noi de toate intinaciunea,
si ne mantuieste Bunule, sufletele noastre...

Despre asta am inteles eu ca e vorba, daca nu e asa, ma retrag pe margine si va las pe voi sa spuneti

Mergi la inceput

fetele, intrati de la semnatura cele mai frumoase fete, albumul excursie pe valea priponului

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

http://community.webshots.com/album/414684093Vlcngr

Mergi la inceput