Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Mai draga, sa ne ingaduim ! (asa zicea bunica mea de la tara)
Hai sa va spun cite ceva despre ea : s-a maritat la 36 de ani si nu pentru ca voia sa se marite, ci pentru ca bunicul (care era cu 5 ani mai tinar) ramasese vaduv, cu o fetita de 1 an iar neamurile din sat atita au batut-o la cap ca sa-i fie mila de bietul om si de biata fetita, ca ce-o sa se faca ea fara mama si uite asa...Si a mai avut trei copii ai ei, ultimul pe la 42 de ani. Si n-a mincat in viata ei de dulce miercurea iar vineri tinea post negru, nu era slujba la biserica la care sa nu fie in primul rind cu ochii cascati la popa iar daca preotul se grabea cu slujba zicea cu voce tare la miruit "Azi ai cam dat rasol, parinte !" si parintele inghitea in sec. Si mai veneau femei din sat cu cleveteala pe la ea (ca de, avea barbat mai tinar si frumos) si ea le zicea "Da tu altceva mai bun de facut n-ai, ca te stiam femeie serioasa" si cind mama se supara pe cite cineva, zicea "Sa ne ingaduim, mama, ca tot ce fac oamenii e omenesc".Si dupa ce a murit bunicul a mai trait zece ani, in ultimii ani s-a mutat cu sora mamei si si-a vindut casa la tara. Si nu minca in bucatarie odata cu ei, ca sa "nu le faca sila, ca batrinii maninca mai greu". Oamenii care-au cumparat casa ei au inselat-o cu banii si ea si-a vazut de viata ei si i-a lasat in pace iar un an mai tirziu, casa le-a ars. Si cind s-a imbolnavit s-a si stins ca o luminare in doua saptamini.
Nu stiu de ce mi-a venit sa vorbesc despre ea acum, poate pentru ca ma doare ca n-am si eu bunul-simt al unei femei cu patru clase, bun-simt pe care sa ni-l dea Dumnezeu tuturor. Si cu asta va pup pe ziua de azi si va doresc un post usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Sabina,vad ca am postat in acelasi timp!
Amuleta,ce binecuvantare sa ai asa o bunica!Eu nu va povestesc de ale mele bunici,ca sa nu va ingrozesc.Sper din tot sufletul sa n-ajung sa seman cu vreuna din ele.Cel putin ma straduiesc.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Amulteta draga,
parca ai descris-o pe bunica mea draga, care tot asa nu are multa scoala, dar care impresioneaza prin simplitate si intelepciune.
Ma rog la Domnul sa-i de sanatate sa o mai tina in viata sa o prinda si fetita mea, sa aive si ea bucuriile pa care le-am avut eu petrecand in vacanta la tara.

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

vin si eu la intalnire

tocmai am vazut pozele cu cei trei copiii (bravo!) ai amuletei... sunt o familie minunata

ca sa citesc acum si de bunica...

nu am cum sa scriu acuma, ca doarme ile, dar, cand am timp, am si eu o poveste (sf;)) cu bunicu'... nu asa de minunata ca a amuletei...

asa bunica, asa nepoata!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

vin si eu la intalnire
Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Ce bine!!!Unde ati vrea sa ne vedem?Eu nu mai propun Radu Voda,ca deja ma repetIrina si bb Ilinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

DA! "frica de moarte demonstreaza lipsa de credintza".

AVETZI CREDINTZA DREAPTA CURATA SI MAAAAARE! Pantecul de credintza fie-va plin mai degraba decat... d-alte.... alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

”Sa cerem de la Dumnezeu, prin rugaciune, frica de Dumnezeu si cugetare la moarte; ca frica de Dumnezeu e inceputul intelepciunii, iar frica de moarte si de judecata pazesc de pacate si ne indeamna la pocainta. Acesta este, cred eu, cel mai bun sfat pentru mireni. Din frica de Dumnezeu nasc si cresc in noi credinta, nadejdea si dragostea; iar din temerea de moarte se nasc lacrimile si cainta pentru pacate.”
din convorbirile cu Parintele Paisie Olaru

cred ca e omeneste sa ne fie frica de moarte, asa cum si Iisus (in firea Lui omeneasca) s-a temut de moarte in Gradina Ghetimani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManyHope

DA! "frica de moarte demonstreaza lipsa de credintza". AVETZI CREDINTZA DREAPTA CURATA SI MAAAAARE! Pantecul de credintza fie-va plin mai degraba decat... d-alte.... alea.--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Draga ManyHope,care e poanta,ca nu ma prindCredinta e in inima,iubita ,nu unde ai localizat-o tu.Irina si bb Ilinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Ce spuneti,dragelor,de o intalnire?Eu sunt in Bucuresti pe 7 august.Cine mai poate veni?

vreau si eu la intalnire

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Hai sa ne intilnim pe 13 sau 14, ca sa poata veni si doamna compozitoare. Poate sa fie la biserica dar mai bine sa fie undeva in aer liber, intr-un parc unde sa poata veni si copiii. Ce ziceti de Cismigiu ?

Mergi la inceput