hidrasec

am o nepotica de 1 an si 3 luni care in urma gustarii de ieri de dupa amiaza (o piersicutza) a inceput sa vomite si sa aiba scaune diareice moi, moi. doctorul i-a dat hidrasec. ce stiti despre el?
Raspunsuri

ninutza13 spune:
Nu stiu foarte multe,insa stiu ca a aparut de curand la noi si e mai bun decat Smecta...mai bun in sensul ca asigura si la rehidratarea organismului.Da o cautare pe google poate gasesti mai multe...

Helenutza23 spune:
prima data am dat cautare si pt ca nu am gasit decat un singur rezultat, am zis sa aplez si la DC. poate sa caut in paginile straine ... ca eu am cautat doar in astea romanesti.
merci oricum.

Siminaf spune:
Nici o legatura cu rehidratarea! Aia se face su saruri de rehidratare orala, deoarece prin diaree si/sau voma se pierd si electroliti, pe linga lichide (apa).
"Pulberea orala este indicata in tratamentul simptomatic al diareei acute la sugari si copii mici, in asociere cu rehidratarea orala. Capsulele sunt indicate in tratamentul simptomatic al diareei acute la adulti.
Grupa farmacoterapeutica: alte antidiareice. Cod ATC: A07X A04.
Racecadotril este un inhibitor al enkefalinazei, enzima responsabila de degradarea enkefalinelor. Fiind selectiv, racecadotril protejeaza enkefalinele endogene, active la nivelul tubului digestiv. Racecadotril prezinta o activitate antisecretorie intestinala pura. Diminueaza hipersecretia intestinala, de apa si electroliti, indusa de toxina holerica sau de inflamatie, fara a influenta secretia bazala.
Racecadotril are actiune antidiareica rapida, fara a modifica durata tranzitului intestinal. Racecadotril nu determina constipatie secundara sau balonare. In cazul administrarii pe cale orala, activitatea racecadotril este localizata la nivel periferic, fara efecte la nivelul sistemului nervos central.
Produsul contine o entitate chimica noua, care nu a mai fost autorizata in Romania. Produsul a fost autorizat prin procedura nationala."
Asta este ce scrie despre produs. Eu am ceva reticente in ceea ce-l priveste, dar aici nu e pe piata si poate ca totusi este bun, nu stiu!
Sanatate multa la puiuti!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

alessia105 spune:
http://www.presspro-farmacist.ro/articole/medicamente-anm-250.php....se pare ca face parte din famila "Smecta"....
ca o alternativa "babeasca" ai putea sa ii dati paine prajita sau pesmet ....si "traditionalul " orez...... Multa sanatate!
Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny
(02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055

Siminaf spune:
Nici cu Smecta nu are legatura.
Aia e o argila naturala, care nu actioneaza decit IN tubul digestiv, nu se absoarbe, nu nimic. Actiunea ei consta in adsorbtia pe moleculele de argila a moleculelor de gaz (de asta e f. buna si la balonari) si a moleculelor unora dintre microbi, care au o anumita dimensiune si a moleculelor in surplus de apa.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities