Copilasi de Mai - Iunie 2004 (51)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

ooofff ca am uitat sa boldez numele fiecaruia...

Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Lili,sigur ca ne intalnim daca la anul vii in Sibiu!Super!...si iti doresc bafta si cu BB2...

Si Victor vrea sa manance numai singur! e de groaza,isi indeasa in gura cu amandoua mainile si inghite asa repede,ca am impresia ca nu mesteca mai deloc...ooof...

M-am cam speriat putin ca am vazut parerea ca bubitele Galustei mici a Lauretei ar putea fi de la iaurtul Danone...(cred ca intr-unul din raspunsurile la subiectele deschise de Laureta).Victor mananca cam 250-300g de Danone Delicios la o masa(de cateva zile a inceput sa-i placa asa mult)...Ati patit careva ceva de la Danone?

Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!;-)

cius22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madisor spune:

Buna seara!

Laureta, Inisa cred ca are ce a avut si Clara. Si acum are cateva. Eu cred ca apar de la caldura. Astazi i-am dat pe ele cu mixtura si au mai disparut. Si eu cred ca este o reactzie alergica. Cand vad eu ca sunt mai accentuate ii dau Ketof. Doctorul mi-a zis sa nu ma ingrijorez daca nu dispar repede. Pe de alta parte, eu Danone ii dau foarte rar. Am auzit ca ar folosi o groaza de E-uri si evit sa ii dau. Nu spun ca asta trebuie sa faca toata lumea. Pupicei Inisei si sa dispara mai repede bubitzele!
Cius, haios Victor al tau! Astazi a dormit binisor Clara... Sa vedem ce ma asteapta diseara...
Madutza, fetele tzi-au spus destule privind statul la plaja si toate cele... Asa ca ma alatur si eu sfaturilor, dar si urarilor de vreme frumoasa, apa buna si distractzie placuta!

Nu mai pot sa scriu, iar se maraie Clara si au aparut si tzantzarii!

Madalina
http://community.webshots.com/user/madalina160

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Multumesc mult pt. sfaturi Bertha, Irinusha, Madisor, Lili si celelatle fete. Se preconizeaza 25-29 grade si sper sa putem sta toata ziua, cred ca mai bine ma orientez la fatza locului, o sa imi dau seama imediat daca pot.

Eu v-am mai povestit despre Danone. Dr. Gherghina, seful sectiei de la boli digestive Gr. Alexandrescu zice ca in fiecare salon are 2-3 cazuri de intoxicatii de la Danonino. Asa ca aveti grija!

Irinusha, iti trimit poza pe mail, e si pe yahoo photos daca vrei. Am primit nr. de telefon, merci mult! Salutari lui Boby si pupici lui Cris!

Mona, succes la interviu!!! Cand ai ajuns in luna a 7-a???? Asa repede? WOOOW Sunt sigura ca a iese bine testul la glicemie si pupici pe burtici!

Cius, sa iti iei inima in dinti si sa il lasi in cada, cu apa pana la genunchi. Prima data facea cu mine, adica faceam eu dus dupa care dadeam drumul la apa cu dopul pus si cand imi ajungea la glezne mi-o aducea Florin si pe ea, ma gandeam ca e mai sigur, sa nu alunece. Acum sta singura, face ture de cada. Noi murim de ras la baitza, de 1 saptamana ii facem singura in cada mare si e o nebunie totala. Sa vezi cum inchide robinetul si zice "gata!". Ii pun acolo toate galetusele si formele si i-am luat niste animalutze care se pun in apa sa inoate. Azi a descoperit cum bate apa cu talpa piciorului, iti dai seama ce las se facuse in baie....

Va doresc noapte buna!

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Multumesc fetelor de sfaturi
Am scris si la subiectul deschis de mine.Doctoritza zice ca e de la ceva care a papat si nu ia facut bine.Io ziceam de ou poate a fost vechi.
De Danone i am dat Activia doctoritza nu a fost deacord ca are bifidus si nu e bine pentru pui asa mici (nu mai stiu ce sa cred acuma ca io citisem ca e bun)
Hai ca fac copy paste la ce am scris

Am fost la doctor.
Deci,nu e varicela.Zicea ca s ar putea sa fi mancat ceva i a cauzat bubitele.Mi a facut o lista ce nu trebuie sa i dau adica albus de ou,lapte gras,nimik din comert gen pufuleti,napolitane,sticsuri,fornetti,(toate astea ea nu le papa nici macar pufuleti),sa nu gatesc gras(nici asta),sa nu i dau cereale numai orez,nu grasimi animale(gen smantana ,unt)
Pot sa i dau galbenus,peste,carne,ficat,legume,fructe.

Ce nu inteleg eu e ca Inisa nu a avut niciodata alergie la ceva i am dat si capsuni,zmeura,cereale papa de la 5 luni.Nu a avut nici un semn de alergie.Tot timpul a avut pielicica super curata.Poate sa faca brusc alergie asa?????

M am tot gandit si eu zic ca e de la ou care a papat acum 4 zile.Poate a fost vechi am luat de la un magazinu aproape de noi si nu in supermarket unde luam de obicei.Si eu am papat nu am avut nimic.

Mi a dat o solutie care e miine gata (cu hidrocortizon oare e bine?stiu ca e cam periculos) si niste picaturi pt alergie.

Si ce am mai observat e cand suntem in magazine unde e racoare brusc bubitele devin roz palid aproape dispar.Urticaria oare e tot asa????

Bubitzele sunt la fel nici o schimbare miine i iau medicamentele ca solutia se face la farmatie.Si i am dat 2 ml Peritol acum stiu ca e antialergic.Macar pina miine cand iau medicamentele.
Uf si avem asa multe pe cap numai ghinioane si suparari.Nu am scris ca as umple pagini multe.

Va pup si o sa citesc miine tot ce ati scris sunt rupta,va pupic

Galusca mica (10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Azi am avut o zi groaznica. La servicu am predare, maine trebuie sa trimit revista la tipar. Si dupa ce ca aveam de lucru de nu-mi vedeam capul ma suna soramea pe la 18.30 sa-mi spuna ca ea are treaba si sa ma duc sa iau copilul. Da mi-a zis-o pe un ton de-mi venea sa o strang de gat. Norocul ei ca nu a venit masina si m-am dus pe jos, ca altfel... Na si dupa aia m-am evetvat si pe al meu sot, din diverse motive. Da acuma mi-a trecut.
Mona si zi asa, mai ai putin si faci cunostinta cu samburica. Succes la interviu. Si la test tinem pumnii ca sa iasa bine.

Alus i-a placut sotului rochita? LA multi ani ! pentru amandoi si distractie frumoasa.

Laureta vai de capul tau. Uite ca din pacte eu nu stiu ce poate fi. Bianca e plina toata de bubite, pe picioare are niste blande destul de mari. Astea cred ca sunt muscaturi de insecte, chiar de pureci daca stau sa ma gandesc, ca unde o duc pe Bia sunt destule animale care au pureci.

Lili bine le-ai facut, macar in ultima zi sa fi si tu mai relaxata. Biencutei mici. Si zi asa, se gateste si vine la tine sa-i spui ca-i frumoasa? Dragalasa de ea. Uite si o pentru ea.

Vanesa reactie la vaccin zici, ca si noi trebuie sa il facem. Da m-a cam ametit dr. El zice ca trebuie sa-i vina la cabinet si il face el, iar pe hol asistenta imi zice sa il cumpar. Acu eu il cumpar da trebuie sa scapam de viermisori (zic eu, ca doctoul nu mi-a raspuns la intrebare). Eu stiam ca poate sa faca una din boli, nepoatamea a facut rubeola de la el. Acu vad ca se poate oricare din ele. Oricum mai vedem.

Irinusha Dragul de Cris, stie el cum sa te binedispuna. Bine ca si-a revenit si nu mai e bolnavior.

Berta ati papat pestic. lui Darius sa nu se mai intample ca inainte.

Cius mai da nazdravan este Victoras. Stai sa vezi cand incepe sa se catere. O sa te intrebi cum a ajuns acolo intr-un timp asa de scurt.

Mai fetelor tare imi place sa citesc despre nazdravaniile copilasilor. As fu vrut si eu sa fie Bia mai activa si sa maraie mai putin. Sta ea mititica, cand e in toane bune, si se joaca singurica, mai vine la mine sa-mi arate ce face. Daca are muzica canta si danseaza. Plimba carutul si scaunelul prin toata casa sau se uita pe carticele ei. Da cand e maraita sa te ti, ca nu mai vrea nimic. Trebuie sa o ti in brate si sa faci doar ce vrea ea.

Hai ca ma duc sa vad poze.

Nicoleta
si
Alexandra Bianca

Nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina costin spune:

Buna fetelor.Am intrat putin sa vad ce mai faceti.Sunt pe fuga ca fac bagajele sa plecam la tara,dar vreau sa va urez un sfisit de saptamina placut si fara probleme la toate.
LAURETA-hidrocortizonul nu este asa periculos daca nu se face abuz.Petele trebuiesc unse cu strat foarte subtire.Eu am dat-o pe Alexandra si pe fata,unde avea o exema si nu-i mai trecea,si am dat-o de pe la 6 luni.
In ceea ce priveste alergia poate sa o faca si la un aliment care la tolerat o perioada.Depinde de terenul alergic care il are copilul.Problema este ca odata declansat acest teren alergic,poate face alergii la mai multe alimente.Este bine sa eviti o perioada alimentele care pot da alergii la copii.(albus de ou,lactate grase,fructe gen capsuni,zmeura,kivi...)
Pupici si multa sanatate la galusca mica.
Pupici la toti copilasii de mai-iunie si ne vedem luni.

Mergi la inceput

Nicoleta,te inteleg foarte bine cu nervii legati de sora ta...cateodata si eu simt la fel,nu am o sora,dar am un frate si o cumnata...Dar lasa,ca tot e bine ca ai pe cineva care sa te "supere" din cand in cand...era mai rau fara!...Cat despre Bia mica e o scumpete si...bucura-te ca sta cumintica singura si se joaca! mare noroc ai!

Alina,week-end frumos la tara! sa aveti vreme buna si sa va odihniti!

Bertha,a papat Darius pestele?i-a placut? e totul ok,sper.

Mona,ai facut analizele?Tinem pumnii la interviu!

,Laureta nu stiu ce sa zic cu alergiile astea...sunt ciudate rau si am auzit de foarte multe cazuri,chiar si la adulti care nu au fost niciodata alergici;nasul lui Victor a facut anul trecut niste reactii ciudate si la testele alergice s-a descoperit alergie la polen de copaci...El a crescut la tara si nu a avut probleme niciodata pana acum...S-a tratat homeopat si anul asta nu a mai avut nimic.

Fetele,la noi e o tragi-comedie!Nici nu stiu cum sa incep...Victor are un puisor de pernuta pe care il iubeste teribil si nu se desparte de el niciodata(ziua si noaptea).De cum se trezeste,ia pernuta si o arunca din tarcul-patut,semn ca vrea afara.Apoi,o taraie pe jos,peste tot unde se duce;o mai lasa din cand in cand in cate un loc,dar cu orice s-ar juca,arunca o privire la pernuta lui;cand ii este somn,ia pernuta,si-o freaca de fata si incearca sa o arunce in tarc...noi intelegem,il punem in patut si...gata! el isi fraca fata cu pernuta si in cateva clipe e gata adormit...Problema e ca aceasta pernuta(cu care mergem si in parc si in vizite-AOLEU),mai trebuie si spalata!...Am cumparat una identica,in speranta ca il vom pacali...ASh!...Ultima data cand am spalat-o a fost un circ intreg...i-am luat-o in timp ce dormea si am spalat-o repede si am pus-o la uscat;dar Victor,si in somn isi cauta pernuta si o imbratiseaza!...din cauza ca nu si-a gasit-o s-a trezit si ...a inceput circul...sa ne fi vazut pe toti,bagati in priza! Tati usca perna cu foenul,Roxy se scalambaia ca sa il faca sa rada si eu il tineam in brate si alergam cu el de colo-colo,doar doar nu mai arata pernuta...I-am dat-o aproape uscata...Sa-l fi vazut! muream de ras!...o imbratisa,o iubea pur si simplu!...Acu',iar trebuie spalata si ne e groaza!...tati a improvizat o instalatie de uscat rapid,doar doar scapam mai ieftin...
Si ne mai distreaza o chestie...mai nou zice DA,dar foarte serios la diferite intrebari:"Victor,vrei sa-ti aduca mama papica?"...DA-cu o mutra extrem de serioasa,dupa care se indreapta spre scaunelul de papa si incearca sa se catere...

Va las acum,ca fug la bucatarie...(fac ardei umpluti)
mamici si pitici!

cius22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

'Neata fetelor! Pupici la banditi!

Laureta, pupici Inisei! Tinem pumnii sa-si faca medicamentele efectul. Eu iau cortizon la crizele de colita si stiu ca nu-i asa de groaznic de cum pare, l-am luat chiar in timpul sarcinii ... doar sa fie doza mica-mica si nu pe perioada indelungata. Sanatate multa!

Cius, ce-am mai ras cu pernutza lui Victorias! :) Am auzit de copiii cu o pernutza/paturica/jucarioara preferata, dar sincera sa fiu, am tot zis ca exagereaza parintii ... ei, uite ca acum stiu mai bine. Tot asa citisem ca trebuie sa aveti doua de acelas fel ... si cica e important si mirosul, deci trebuie spalata cu un detergent fara parfum ... pe a doua pune-o si tu in pat cu o saptamana inainte sa o speli pe prima, sa ia deja mirosul copilului ... poate merge asa sa-l pacaliti. Succes! Cand o sa fie mare poate renunta la ea ... tot asa, am auzit ca unii roaga copiii sa o daruiasca unui om drag, ca e f. trist si fara pernuta nu poate sa se inveseleasca ... sau sa "moara" pernuta si sa o ingropati cu o "inmormantare" in toata regula ... dar ptr. chestii din astea trebuie sa inteleaga copilul mult mai mult. Sa ne spui cum ati reusit sa o spalati! :)

Madutzo, vreme buna si mare "ciorba" va dorim! Ce fain! Va invidiez pe toate care mergeti deja in concediu! Vreau si eu! Ai grija cu soarele si distractie faina!

Nicoleta, asa-s fetitele, mai linistite. Si cand e maraita are fata ceva si n-are gurita sa spuna ce-i lipseste ... asa ca faci bine s-o ti in brate si sa-i faci pe plac. Sa stii ca eu in timpul sarcinii mi-am dorit fetita (fetele mai vechiute aici stiu ca noi am vrut sa fie surpriza, deci cand l-am nascut am aflat ca-i baiat), tocmai ca sa fie linistita si cuminte, sa pot exersa ;) ... bine, ca acum sunt innebunita dupa Cris si vreau tot baiat stii deja :) ... dar cateodata, cand il vad ca are neastampar in curisor mi-l doresc mai linistit, tocmai ptr. a fi si eu mai linistita. Mama se uita la el si zice: "Eu nu cunosc asa ceva, copilul meu (adica "moi") a fost cuminte, nici nu am simtit ca am copil!" ... deh, fetita! Asa ca bucura-te! :)

Lili, nici mie nu-mi vine sa cred ce inteleg copilasii astia! Nu pot inca vorbi, dar inteleg tot! Si sunt asa dulci! Mie imi place tare mult perioada asta ... gasesc ca-i mult mai usor, frumos, palpitant decand atunci cand erau bbici! Doar parerea mea!

Ieri mi-a dormit Cris la pranz patru ore ... e drept ca o ora a dormit la mine in brate ca tot ciocanea unu' pe sus si mi l-a trezit deja de 2 ori, iar ultima ora am dormit amandoi, strans imbratisati - mama, ce senzatie! Pe la 6 m-am dat jos din pat sa-i fac mar cu biscuite ... cand apare Cris in bucatarie, cu fata plina de somn ... Asa mandra am fost de el, nu a plans, nu s-a speriat ca-i singurel, pur si simplu m-a cautat. Am baiat mare, ce sa mai!
Si inca ceva - ca tot ii place Nicoletei sa citeasca despre copilasi ;) - al meu stie doar de DA. Cum il intrebi ceva (intonatia e f. importanta) cum da din cap: Da. Nu stiu de cate ori nu l-am pregatit de masa (statea fi-miu asa mandru in scaunel si pregatit de papa) ca sa-mi refuze mancarea cu mare taraboi. La el e totul DA, indiferent daca vrea sau nu! E baiat bun, nu refuza nimic ;))

Va pupic! Tocmai m-a sunat Boby de la aeroport ca se indreapta spre casa ... cu Ady - prietenul din Italia - ca bagaj!:) Iuhu, ce ma bucur ca a reusit ... are ceva probleme cu viza si nu am stiut pana in ultimul moment daca vine sau nu. Un week-end fain! Noi o sa-l avem sigur!

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
poze, pozilici si poze de vacanta

Mergi la inceput

Irinusha,ma bucur ca te-ai amuzat...Mai,sa stii ca am reusit sa o spalam! URAAAA...in timp ce dormea,i-am "furat" pernutza,si i-am pus-o pe cealalta in bratze-sa simta el "ceva"...apoi tati a uscat-o rapid,in 2 ore...intr-un fel de cuptor improvizat,cu termostat..sa nu se arda...Da' am uitat sa spun ca el are si un coltz preferat la pernutza asta,pe care il suge!...dupa spalare am constatat ca acel coltz a ramas...apretat..hahaha...nu s-a inmuiat deloc...

M-am gandit mult,de ce si-a facut el "fetis" din pernutza asta,si cred ca am gasit si raspunsul...Pe la 9 luni,puiul meu a avut o pneumonie urata,care a necesitat spitalizare...si cum in Romania este posibil orice,l-au internat fara mine,desi am plans ca nu il las singur-doctorii mi-au zis ca daca se elibereaza un loc de mama,ma vor duce langa el...A doua zi,am "dicutat" mai serios problema si m-au internat,dar el statuse o noapte fara mine...cand l-am vazut,parca nu mai era copilul meu...avea o figura alienata...apoi am observat la toate incheieturile,zeci de intepaturi(avea peste 50!!!!!),cica i-au cautat vena sa-i puna branula!(si tot nu i-au gasit-o)( NO COMMENT!),asa ca saracutul a trebuit sa suporte antibioticele intramuscular(in curisor)...cred ca va imaginati prin ce a trecut bietul omuletz!...ei...cand eu am venit,i-am adus pernutza lui-pe care o iubea,dar nu in felul cum o face acum...Acea pernutza a fost primul contact placut,dupa chinul suportat...de atunci-sunt nedespartiti!

Iti doresc un week-end super fain cu prietenul din Italia...Il duceti pe Cris la Munchen?Haios, si bun baiat Cris-micutul...sa zica el Da la orice...pupe-l mama pe el de dulce!

cius22

Mergi la inceput