Bebelusi de martie - aprilie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Am uitat sa va spun ca ieri m-am intalnit din nou cu mamanati,la Metro.Eram cu sotul si cu tatal meu care,obisnuit cu uriasul de Alexutu ce arata la 3 luni ca la 6,s-a minunat tot ce mititica e Demi.Ea,draguta,putin zgribulita de frigul din Metro,se cuibarea la sanul maica-sii,care parca era mai rusinoasa ca oricand.Am insistat sa ne mai vedem,sper sa reusim,caci ei stau o luna la Eforie.Am uitat insa sa-i intreb si daca au mijloc de transport,caci data trecuta venisera cu Cornelia,care locuieste tot la Eforie,dar acum pareau singuri.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita Felicitari lui Alex!! Mi-ai dat o idee, s-o gadil si eu pe Ioana, poate, poate... Deocamdata e inebunita sa se ridice in picioare si mai nou vrea sa si paseasca...
Cei de la Metro n-au obiectat la intratul cu bebe? Stiu ca e interzis cu copilasi sub 6 ani la ei. Ca ma gandeam si eu sa mai fac o incursiune (mai am cate ceva de cumparat si stiu ca la ei gasesc) saptamana viitoare si n-as avea cu cine s-o las pe Ioana (parintii mei si Mariuca vor fi la tara). Daca o mai vezi pe Mamanati trasmitei multi pupici de la mine, te rog.

Marox Ocrainic schimba laptele fiindca laptic Hipp nu-i prin Romania. Sunt doar borcanase cu papica Hipp. Fetele noastre seamana intr-adevar Si la capitolul Harry Potter semanam si noi Sunt fan! Dar n-am cumparat inca a 6-a carte fiindca a aparut doar in engleza si vreau s-o cumpar in romana sa o poata citi Mariuca si de ce nu, si Ioana. Asa ca astept cu nerabdare, mai bine zis asteptam, si sotul meu e fan

Gabrianah ma bucur ca esti mai bine! Ai dreptate cu al doilea bebe. Si noi savuram la maxim si suntem intr-adevar mult mai relaxati. E drept ca Ioana e si muuuult mai cumintica decat era Mariuca.

Ana71 Sanatate sotului tau! Sper sa-i treaca repede criza. Reactiile la vaccinuri difera de la copil la copil. Eu nu am avut probleme cu nici una din fete, doar ceva febra o zi. Si am mers pe schema de la stat la care am adaugat si alte vaccinuri optionale.
Mariuca a reactionat destul de bine la aparitia Ioanei. Dar am avut strategie puternica inca de cand am ramas insarcinata. Intai si intai am facut-o sa creada ca eu si cu ea am hotarat ca mai vrem un bebe si in felul asta am implicat-o bine in decizie. Dupa aceea am tinut-o in tensiune, cand am fost la medic la 3 luni i-am spus si ei ca a aparut bebe in burtica si i-am aratat poze. I-am aratat prin carti exact cum evolueaza sarcina si cum mai e bebe de la o saptamana la alta si tot asa. Tot timpul subliniez ca e bebelusul nostru, al familiei, deci si al ei. Si ii dau importanta Mariucai, ii spun ca bebe rade la ea, ca-i place sa o vada si sa se joace cu ea si tot asa. Ca atare, deocamdata, Mariuca o iubeste, desi nu o baga prea mult in seama, dar cand o baga se joaca frumos cu ea. Am incercat sa nu scimb nimic din tabieturile si obiceiurile Mariucai si cred ca am reusit. Foarte rar e putin geloasa. De exemplu dupa vaccin, cand Ioana s-a simtit mai rau si eu am stat numai cu ea in brate. Dar ii trece repede.

An-k Vacanta placuta si un botez minunat! Pupici Biancai!

E ingrozitor de cald. Am 30 de grade in casa. Si anul asta am renuntat sa ne instalam aer conditionat zicand ca-i o vara ploioasa si am redirectionat banii catre alte proiecte (era o suma, avem 4 camere) Ne topim cu totii. Si Ioana nu vrea sa bea nimic, nici apa, nici ceai. Suge doar laptic de la mami. Pare sa se simta bine, dar stau putin cu grija. Si orez, abia a luat doua lingurite astazi. Cred ca tot din cauza caldurii.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

rrox,initial intram fara probleme,dar acum ne pun sa completam o declaratie in care treci datele din buletin,iti verifica si cardul si gata,in 3 min.iti da drumul.Oricum,sunt o mare cascata:la Sellgros ne-am intalnit
Ii voi transmite pupicii lui Naty.
Ati putea sa luati un aparat care sa acopere o suprafata mai mare si sa-l montati cat mai strategic,cat mai central.Noi asa am procedat,pentru ca in acel moment tot asa,aveam alte planuri si alt buget,dar pe de alta parte daduse o canicula ca o saptamana n-am putut dormi.si cand m-am trezit ca,de epuizare,pun la punct o pacienta nu tocmai indreptatit,am zis ca nu se mai poate si am actionat.si de atunci si doua ore daca dorm,macar le dorm confortabil.Acum cel putin,cu bebe,isi dovedste si mai bine utilitaea banilor investiti in sanatatea noastra.Va tin pumnii sa aveti un venit neasteptat(se intampla,si nu chiar atat de rar) si reusiti sa va racoriti.

Mergi la inceput

Aoleu,nu s-a mai scris nimic de cand am intrat ultima data?Sunteti toate la strand?
rrox,ai sa razi,dar exact ce-am terminat de postat m-a sunat mamanati,asa ca i-am transmis extrem de repede pupicii.azi fetita ei face 3 luni-LA MULTI ANI!-ea fiind ultima de pe lista care a venit pe lume,deci...cea mai tanara.

Mergi la inceput

Daca stiam ca nu mai scrie nimeni,va uram din start"Somn usor"Asa,va spun "Buna dimineata".
Noi azi am indraznit sa mergem in parc.Cornelia si Naty au avut dreptate:daca suntem la 9 in parc,e suportabil,plus ca in parcul unde merg ele e mai multa verdeata.Si atunci cand se incalzeste,tup in masina si fuga acasa,asa ca nu pierdem timpul pe drumuri caniculare.Ceva mai tarziu a aparut si loreen,dar deja se cam incalzise si am ridicat ancora(ca doar de-aia suntem constantence,sa avem ancora).Oricum,a fost foarte placut,populatia minora a dormit si noi ne-am conversat.
Aseara n-am mai intrat pe topic,caci m-am distrat copios citind "dialogurile cu copilul atomic".Intr-adevar,mama are pana de scriitor,dar are si sursa de inspiratie.O desfatare...Mai bag un ochi.Pa.

Mergi la inceput

Hmm, ce pustiu e pe aici...
Mamacita la un aparat central ne-am gandit si noi prima data, mai studiem problema cu circulatia aerului in casa, n-as vrea sa facem frigider pe hol si abia racorica in camere. Dar unul de capacitatea necesara e cam 1000 Euro si oricum dureaza pana ti-l instaleaza in jur de o saptamana fiindca in plina vara e cerere mare. Acum trebuie sa plecam la munte (peste 3 saptamani defapt) si trebuie sa-i platesc mamei mele biletul de avion pana in Canada (e un imprumut doar). Si cum venitul meu e redus incepand cu luna iulie sunt convinsa ca abia la anul va fi racoare tot timpul la noi acasa. Oricum, in sufragerie e cel mai bine, asa ca acolo m-am mutat cu Ioana. Am lasat-o doar in pampers si se simte foarte bine. Ne conversam de zor si se lupta cu jucariile. Acum a adormit. N-a tinut faza cu gadilatul, se pare ca imi seamana, i-a placut tare s-o gadil, nici nu mai misca.
Astazi suntem singurele, au plecat la tara. Ii invidiez cumva, acolo e racoare.

Zuzunaki a papat orez?

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ha! La noi a venit toamna!!! Poate or trece si pe la noi caldurile din Romānia, macar o parte. Va dau si eu din frigul de aici, sint cam 17°C afara. Si tocmai ce-a iesit piscina comunala din reparatie...asta da, ghinion .

Rrox, si sotul meu e fan Harry Potter! Acuma sta in cumpana daca sa citeasca in engleza volumul 6 sau sa astepte pina in oct cind va iesi in franceza.

In rest, nimic nou. Julia s-a sculat ieri dimineata cu o fooooaaameee...a hapait 270 ml (nu de la inceput, mai intii 150, apoi 90, apoi 30), a tras un somnic de 4 ore si dupa aia n-a prea mai vrut sa manince: 150 ml la o masa, 120 la urmatoarea si cam 80 la ultima. Dar a dormit la fel de bine noaptea, asa ca o las in pace, oricum, daca incerc sa o fortez imi da bine de inteles ca nu vrea.

Asistenta maternala e in concediu pina pe 22 aug. Saptamina viitoare Julia va sta 3 zile cu matusa sotului, o zi cu soacra-mea, vineri dimineata cu mine si dupa-masa cu sotul. Partea buna e ca si matusa sotului si soacra-mea se deplaseaza, stau la vreo 40 km, ne fac un mare serviciu pt ca daca trebuia sa ducem copilul dimineata si sa ne intoarcem pt serviciu ar fi fost dificil.

Va pup, aveti grija de voi si de copilasi pe caldurile astea!

Mergi la inceput

rrox,ai mare dreptate cum gandesti,caci intr-adevar pe hol trebuie facut frig pentru ca in restul camerelor sa fie bine(nu mai vorbim de celelalte argumente care sunt bine fondate).Nu stiu cum o patim noi,de la an la an mai rau,ba canicula,ba seceta,ba zapada pana in grinda,dar nimic nu mai seamana cu clima in care am crescut noi si care ne-a ordonat viata,bioritmurile.Imi pare asa rau de copilasii nostri carora nu putem sa le asiguram bucurii specifice fiecarui sezon ca odata se potopeste cine stie ce fenomen nemaivazut peste noi si ne strica toata distractia,daca nu si sanatateaSuntem asa bine angrenati in mecanismele distrugerii planetare incat nu vad cale de intoarcere ori macar stopare.
Marox,si la voi,17 grade in miezul verii?!
Va cam chinuiti si voi cu copilul si serviciul,bine ca beneficiati de ceva ajutoare.Alex ce face,cum ii place in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Avem un dintisor!!!!!! Urmatorul se simte prin gingie deci nu m-ai dureaza mult

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ariadnabr/my_photos

Mergi la inceput

Ai dreptate Mamacita, nu stiu ce clima temperata cu 4 anotimpuri mai avem noi aici. Cand eram mici iarna erau zapezi tot anotimpul, vara nu se ajungea la asemenea canicule si aveam si primavara si toamna. Acum e surpriza in fiecare an ce anotimp lipseste la apel si ce calamitate mai da peste noi (vezi inundatiile si altadata seceta). Si eu care ma bucurasem ca Ioana se naste primavara... ce mai primavara si ce mai vara am avut pana acum... Asta e. Nu mai murim asa de cald ca tocmai s-au adunat nori si a inceput o mica vijelie poate ploua!!

Ariadnabr Felicitari pentru dintisor!! Sa roada numai bunatati cu el!

Mergi la inceput