Scoala Goethe sau Al. Vlahuta-sectia germana?
Copilul meu cel mare are 4 ani si 9 luni si l-am dat la gradinita in lb. germana in vederea pregatirii pt. intrarea la scoala peste 2 ani.
Am tot auzit de faptul ca la Colegiul Goethe (Bucuresti), la examenul de limba sunt 2 copii pe loc iar la Al. Vlahuta care are si sectie cu predare in lb. germana sunt 3 pe loc.
Care ar fi diferentele dintre cele doua scoli? Stie careva? Unde se face carte "mai buna"?
Ce inseamna sistemul Step by step? Exista asa ceva la aceste scoli?
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor putea raspunde.
Laura
Raspunsuri
grati.ela spune:
buna! anul acesta la centrul de evaluare unde am fost presedinte de comisie am avut ambele licee: Vlahuta si Goethe si rezultatele au fost net superioare la Goethe (cea mai mare medie 9,93 si 30% dintre copii au medie peste 9, respectiv 9,53 la Vlahuta si 17,8% cu medii peste 9)...poate este deplasat raspunsul meu si nu te ajuta dar este bazat pe statisticile pe care le-am facut.
pascall25 spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
buna! anul acesta la centrul de evaluare unde am fost presedinte de comisie am avut ambele licee: Vlahuta si Goethe si rezultatele au fost net superioare la Goethe (cea mai mare medie 9,93 si 30% dintre copii au medie peste 9, respectiv 9,53 la Vlahuta si 17,8% cu medii peste 9)...poate este deplasat raspunsul meu si nu te ajuta dar este bazat pe statisticile pe care le-am facut.
Draga Gratiela,
iti multumesc si imi cer scuze totodata: n-am inteles exact mesajul final : Vlahuta sau Goethe? care-i mai bun?
Evaluarea a fost facuta dupa ex. de bac, examenele au fost corectate de profesorii liceelor respective sau au fost comisii mixte? nu stiu daca are vreo importanta, dar intrebam asa...
inca o data iti multumesc si poate nu ma uiti cu un raspuns.
tu unde ti-ai da copilul(in general, care-i scoala cu cel mai bun renume)?
Merci, Laura Pascale
grati.ela spune:
Goethe este cel mai bun...evaluarea la bac a fost facuta de profi din alte licee, la limba materna au venit cei de la Honterus - Brasov.
Nane spune:
pascal, eu am terminat liceul german (acum Goethe) din Bucuresti. Parerea mea e ca dpdv limbi straine iese cu un avantaj net fatza de altii (se fac 3 limbi straine, iar germana e considerata limba materna, unde mai pui ca diploma de bac e recunoscuta in UE si primeste copilul si atestat de germana automat prin diploma de bac). Ca liceu insa e slab (parerea mea). Adica se pune mai mult accent pe chestiile umaniste, iar materiile de real sunt predate f prost (sau erau pe "vremea mea").
Daca vrei sa mai vb, da-mi pm. Despre vlahuta nu stiu nimic, sorry. :(((
Nane
tomasa spune:
Laura, dar la ce gradinita e copilul tau? Esti multumita? Ca eu acum ma interesez de gradinita de germana...cat despre liceu si eu stiu ca Gothe e cel mai buna pt. lb. germana.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat