La France (38)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

aaaaaaa, stau pe linga Bastilia, la metro ledru-rolin.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Kiss, bine ai venit! Sa-ti traiasca puiutul! E baietel, banuiesc? Cum il cheama? Pt cursuri de cosmetica, nu pot sa-ti spun decit ca am cunoscut o algerianca, se inscrisese si dupa un timp a renuntat pt ca i se pareau prea grele. Fata unei prietene a urmat un liceu pe profilul asta, dar n-a reusit sa-si ia diploma. Povestea si ea ca e greu, ca au cursuri si pe profil comercial (trebuie sa convingi clienta sa cumpere si produsele pe care le ai in cabinet), asa ca trebuie sa ai limbarita buna.

Olo, eu n-am fost supusa presiunii limbii franceze de la inceput. Asta pt ca inainte de a ramine definitiv in Franta fusesem de mai multe ori ca studenta, ori in aceasta situatie nimeni nu-ti cere sa intelegi/vorbesti perfect. Pe de alta parte, sotul meu are un debit atit de rapid, ca dupa ce am reusit sa-l inteleg pe el (si pe soacra-mea, de altfel!), cu restul n-am mai avut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

poate daca as incerca sa fac cursuri de cosmetica in romania!!!!...nu stiu ce am de mi s-a pus pata pe chestia asta, poate imi consum energia si timpul degeaba....nici nu stiu cum e cu piata muncii in privinta asta?!?!?! mersi oricum pt raspuns....pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Maria, tipa de la afpa nu ti-a propus cursurile de franceza pt ca te-a vazut ca te descurci. Cei care participa la astfel de cursuri (organizate sau nu de afpa) sint aia care habar n-au de limba, rien de rien.
Draga Marox, te asigur ca trebuie sa ai habar cat de cat de franceza daca vrei sa faci cursurile la afpa. Au fost cuvinte si expresii pe care sotul meu nu le cunostea, desi este de ani aici.Si as spune ca ai nevoie de nivel mediu. De aceea te si verifica la inceput si iti fac contract de o luna, sa vada daca faci fata! Si as putea sa va trimit si prima lectie daca credeti ca e floare la ureche.

Eu am vazut pozele imediat ce le-ai pus pe site, spic de grau; tare mi-au placut; OLO, am recunoscut acolo pe kiki nazdravana!

Kiss, bine ai venit! Chatonel are dreptate; cauta ceva care sa te duca la o meserie. Aproape nimic din ce faci in ro nu e recunoscut aici, asa ca pierzi timpul..Si ai noroc ca esti la Paris unde gasesti tot ce vrei in materie de formation!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

quote:
Originally posted by spic de grau
Nu-i asa? Vad insa ca lumea e mult prea ocupata cu birocratia franceza, si nu arunca un ochi pe pozici. Nu stiu ce pierd .

Ba daaa, am vazut poze... dar n-am mai apucat sa scriu... Ce-mi place cand se intalnesc copiii si mai ales ce poze ies. Se vede ca v-ati simtit bine.

Avem si noi poze noi in albumul "Frantzujii" din semnatura. Ne-am vazut ieri cu Marc si Cristina (Blue77) si poate vreti sa vedeti ce-a iesit...

Kissule, bun venit. Cunosc Ledru Rollin, mergem cand si cand la Atlassib sa punem pachete spre Ro. Bafta la formation-uri.

Nadine, cand am fost spre Bretagne, am trecut pe langa Laval... acum cand am vazut postarea ta si numele localitatii mi-am dat seama de unde stiu orasul... Poate data "aviatoare" ne faci cu mana. Spun asta ca tare mi-a placut si sper sa mai ajungem curand. Poze de acolo puteti vedea aici

Pupicei la toate.

si Miron Radu (06 oct. 2004)
Miron Radu

Frantzujii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Lorena am vazut pozicile. Frumoase tare.
Mi-au placut si alea cu plaja! Ah - astazi plec in vacanta!!! La "La Baule"! Abia astept!!!!

Kiss iti spun si eu wellcome. Psihologia ar putea sa te ajute aici. Incearca ceva care sa se lege de ce ai facut. Negociere..resurse umane...nu stiu. INcepe intai cu un curs de limba care sa iti dea startul. Inteleg ca nu ai inca drept de munca - deci nu poti face cursurile gratuite de limba franceza. Dar ai posibilitatea sa faci la primarie.
Ai viza turist sau Visiteur? Eu am obtinut regruparea "sur place", avand viza Visiteur. Deci nu m-am plimbat Franta-Ro.
Daca poti, fa cerere de inscriere in cresa ptr pui! E un calvar sa obtii un loc in cresa - crede-ma pe cuvant! Eu una sunt disperata. Parintii mei fac curse RO-Fr ca sa stea cu David, cat timp eu sunt la servici.

Cand ai chef - ne putem intalni. Avem atatea lucruri in comun : soti informaticieni, copilasii mici.. Mailul meu: lumy_l@hotmail.com

Pupici!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nadine, sint convinsa ca trebuie sa stii franceza la un nivel mediu pt a fii acceptata la Afpa. Dupa cum am spus acum o saptamina, am trecut prin Afpa, ba chiar am dat si teste la intrare, de franceza si matematica. Insa eu din mesajul Mariei am inteles ca ea stie deja franceza la acest nivel (mediu) si ca doreste o perfectionare. Ori perfectionarea asta nu cred ca ti-o da Afpa. Asta-i tot! Daca n-am inteles bine sau m-am exprimat gresit si s-a inteles altceva, mea culpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ba da, sunt si cursuri de perfectionare la AFPA. Nadia face un astfel de curs. L-am si vazut cu ochii mei si cu nivel mediu ar fi cam greu sa tina pasul.

Kiss, bine ai venit !

Bisous la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Trec si eu pe aici sa va salut..Ce de probleme cu AFPA asta si cand ma gandesc ca si eu o voi ataca curand ma apuca durerea de cap..si intr-un final am si eu titlul ala de sejur pe care l-am asteptat cu emotii 6luni..Cred k acum incepe greul in adevarul sens.;Va pup si o seara buna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Merci, fetelor. A facut un cucui si atat.

Am vazut si printesele cu baietii ai lui oLo si al lui Spic si prietenii Marc si Radu. Fetelor, tare as vrea sa va cunosc si eu copilasii, sa ma joc cu ei. Am mai zis-o si o sa o mai repet.

Maria, Seb de doua saptamani se ridica in genunchi, apoi in picioare in patut, pe perete, peste tot, numai asa vrea. Nici foame, nici sete, nici somn nu ii este, daca il lasi asa toata ziua. Merge prin patut in picioare tinandu-se de bara cu mainile si rade in hohote.

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi

Mergi la inceput