situatie delicata !!!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
adriana2005 spune:
dragilor multumesc de mesaje desi unele sunt dure..asta e!
eu mi-am pus si altfel problema...daca prietenul meu a facut intentionat asta ? stia ca si eu vreau copii..si el voia( are 39 de ani si pana acum nu au avut copii)...asa ca.....??!!!
Nu sunt genul care ma ascund dupa deget...toata viata m-am descurcat singura...chiar si dupa casatorie (suntem impreuna de 10 ani) eu eram cea care ia decizii...si cred ca am obosit. Nu sunt nici eu perfecta...e drept dar in anumite sit. limita sa ma descurc singura am obosit ... am obosit sa cer .....Am vb asta chiar si cu socrul meu si el a rec ca am dreptate.
In ceea ce priveste faptul ca sotul meu nu realizeaza ca vine bb.... asta nu e numai obs mea.... toti in jurul nostru o spun... multi i-au spus chiar si lui.
de ex .. am avut accident cu masina in luna a 4-a ..nu nasol dar a fost...am stat 4 ore la politie ...la 35 grade si el a spus ca nu poate sta ca e ocupat la servici...asa ca am stat eu !
In adancul sufletului meu imi doresc sa fie copilul meu si al sotului meu ...nu-mi place nici mie sa fiu duplicitara...nici sa sufere altii din cauza mea.
cat despre prietenul meu...nu am discutat despre o eventuala " casatorie" nici nu iau in calcul asta...desi cat am observat pana acum...si-l doreste enorm....ceea ce ma mira pt ca un copli pt noi inseamna complicatii enorme si multa suferinta pt ceilalti...
sincer vorbind in viata mea nu m-as fi imaginat in situatia asta.
sa fi fost criza aia de 30 de ani ..care o au femeile ??? sa fi fost faptul ca prietenul meu este ca mine ?? genul care se implica, ia decizii, ...? nu stiu ... cert este ca imi este greu sa-i zic adio definitiv...dar va trebui .
ii voi spune odata sotului meu .....asta e sigur dar nu stiu cand ?!
acum ma gandesc numai la bb, el e cel mai important si multumesc lui D-zeu ca mi l-a dat ...desi el imi da o bucurie dupa ce eu fac o boacana !!!!
in ce ma priveste eu sunt hotarata sa ma ocup NUMAI de sot si bb ... numai stressul care l=am trait si ma gandesc zilnic ....imi ajunge !
aviz amatorilor..desi totdeauna invatatura cea mai apreciata e pe propria piele.
va multumesc pt sfaturi
adriana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adriana2005 spune:
multumesc mult pt raspunsuri.
draga rufus: nu consider ca eu am pus 2 oameni in aceasta situatie.
s-au pus singuri.... cu sotul meu am discutat de n- ori si degeaba...am spus ce astept nu am tinut secret...eu cred in dialog dar...sa fie si cu folos.
iar prietenul meu trebuia sa se gandeasca si el la situatia creata.
insa imi vine acum in cap o idee poate proteasca ...daca a facut-o intentionat el dorind copil..eu la fel...si sotii nostrii unul o taragana si altul se pare nu poate????
[ pt teodora : depinde cum se comporta in general ...nu numai un pupic pe burtica .
al meu s-a suparta ca nu rezolvam anumite probleme pt ca am timp.. dar nu obs ca erau 35 grade afar si eu eram in luna 4!
poate sunt eu mai pretentioasa. ]
Cel mai imp acum e bb ...stressul exista insa!
si ca sa fie totul complet ... rel intima cu cealalta pers a insemnat de 2 ori...si culmea ironiei...!
numai bine
adriana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
adriana, atitudinea ta de acum este buna; desi crezi ca ceilalti s-au pus in situatii delicate si eu spun ca tu esti cea care i-ai pus, stressul te determina sa-ti vezi de lucrul cel mai important: bebe-ul.
Nu fac pe puritanul. Si eu am considerat, la un moment dat, ca nu mai pot trai cu cea care mi-a facut un copil. Asa ca ar fi culmea sa-ti dau eu sfaturi de morala.
Imagineaza-ti insa scena in care cei doi "tati" vor sta fata in fata si se vor contrazice pe tema paternitatii. Si te vor intreba pe tine...
Mama, ce scarmaneala de blana te asteapta!
http://community.webshots.com/user/tora97
marcellinna spune:
Nu stau acum sa tai firul in patru si n-am sa judec gestul tau.
Inca nu sti nici tu al cui este copilul.
Zici ca ai de gand sa-i spui sotului tau de toata tarasania.Cum crezi ca va afecta asta sarcina ta (asta in cazul in care ii vei spune inainte de a naste) sau cum crezi tu ca va reactiona el cand copilul va fi nascut,asta in imprejurari in care zici ca sotul tau e cam indiferent de conditia ta?
Alege bine momentul,atunci cand te hotarasti.
Ai zis si tu copilul e cel mai important,el are dreptul sa se nasca,il doresti,are dreptul sa traiasca linistit .
Afla intai lucrul asta,ca sa nu mai faci o boacana.
Oana C spune:
Dar la sotia "prietenului" te-ai gindit??? Ce-ar spune ea daca ar afla toata chestia asta? Sigur, este de vina si sotul ei, dar mai de vina esti tu, pentru ca esti femeie si sigur tie nu ti-ar fi placut sa fii in situatia celeilalte!!!
Cum te-ai simti TU daca sotul tau ar veni acasa cu un copil facut cu alta??? Ce fel de femeie esti? Doar pentru ca un barbat, altul decit sotul tau, si insurat pe deasupra, este "genul tau" actionezi spre satisfactia si binele tau (de moment) si strici 2 casnicii deodata???
Acum traieste in minciuna; asa ti-a trebuit! Sau spune-i sotului tau si asteapta sa vezi ce face ... Dar nu da vina pe amindoi, spunind ca s-au pus singuri in situatia asta!!!
Sotul tau? Doar faptul ca este un barbat mai rece nu este un motiv sa il inseli! Te-a sarutat pe burtica de 4-5 ori??? Asta inseamna ca este rece??? Sau ca te-a lasat la 35 grade ... Pai bine ca nu te-a lasat sa stai la -35 grade! Alte motive mai ai sa spui ca este rece? Sau le-ai gasit pe singurele 2 ca sa ai justificare pentru faptele tale?
Celalalt barbat? Daca li se ofera, unii barbati iau ... Si probabil ca este la "inaltimea" ta; deci va potriviti.
Sigur, sint dura, dar mi se pare foarte urit din partea ta ceea ce ai facut, si, mai mult, faptul ca nu te consideri vinovata deloc. Nici o remuscare, nici un gind ca ar fi "si" vina ta in toate astea; nimic! Singurul lucru care te preocupa acum este tot binele tau ... care in cuvintele tale reprezinta binele "bebelusului". Spre binele copilului, afla cit poti mai repede care este tatal lui si clarifica situatia cu ambii barbati.
Simonna spune:
Adriana,
daca povestea e reala (fara suparare, dar am citit tot felul de traznai pe forum, mai ca nici ce scriu eu nu mai cred!) si tu vrei sa-l pastrezi pe bebe atunci vezi-ti de el. Fii cuminte si cruta-te cit poti, in fond e foarte important pentru sanatatea lui ca tie sa-ti mearga bine acum.
In definitiv, s-ar putea sa nu mai ai o a doua ocazie sa fii insarcinata, asa ca bucura-te de asta. Citeva luni, pina cind se naste bebe, ai timp sa te lamuresti si cu tine, sa afli ce vrei, pe sot, pe prieten, pe toti, singura... In plus, cind o sa ti-l puna pe bebe in brate, la maternitate, poate o sa ai, din start, raspunsul pe care acum il cauti in zadar. Poate n-o sa ai nevoie de teste de paternitate ca sa fii sigura al cui e copilul, poate ca va semana izbitor cu tatal lui, sau poate va avea doar o particica din acel tata, absolut relevanta. Sa zic... degetul "aratator" (ca nu stiu ce nume are el de fapt) de la piciorul sting. Fiu-meu, care e leit tat-su, zici ca eu sau vre-unul din neamul meu nici pe-acolo n-am trecut cind i s-au aranjat cromozomii, are strict acel deget de la mama mea. Unica si singura in neam cu des-tu ala strimb intr-un anume fel. Pe trei generatii in toate aripile familiei :)
In plus, cind o sa te vezi cu mormolocul in brate, poate nu in primele cinci minute, poate nici in urmatoarele trei zile dar, la un moment dat, cind vei intelege ca esti MAMA, s-ar putea sa ti se rupa in paispe de cine e, sau nu, tatal. Singurul care va conta va fi mititelul, viata lui, zimbetul lui.
Zau, Adriana. Esti adult, vaccinat, te-ai bagat intr-o situatie care iti da bataie de cap, dar, jos palaria, pastrezi acest copil. Asa ca aduna-ti puterile pentru el. Uita intrebarea "cine", pina la proba contrarie sotul tau este tatal oficial. Punct.
Cu drag,
Simonna
adrienne12 spune:
Fata draga eu am trecut printr-o situatie la fel de delicata ca a ta. Nici in ziua de zi nu stiu daca nepoata-mea e nepoata-mea sau fiica vitrega si nu vreau sa spun mai mult pt. ca dezgrp prea multe amintiri oribile iar in cazul meu nu stiu daca testul dna ar spune ceva fiind vorba de membri de familie, in fine... E suficient ca sint aici si multumesc lui D-zeu ca am divortat si nu mai am de a face cu acea parte a familiei asa ca nu stiu ce sa te sfatuiesc cu privire la cei doi barbati din voata ta decit sa te lamuresti ce vrei tu cu adevarat de la viata. Atita doar imi pare rau ca nu sint in bucuresti pt. ca te-as fi putut ajuta altfel. Stii e usor sa sumarizezi drama unui om in 2 rinduri sau sa arunci cu rosii... Mult curaj fata draga.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
adriana2005 spune:
pt oana : de ce intr-o rel intre un barbat si o femeie totdeauna femeia e considerata " mai vinovata " decat barbatul ?? uite asa ajungem sa ne desconsideram noi pe noi. Nu pot fi de acord cu asta atata vreme cat muncim cot la cot si suntem expuse la acelsi stress si aceleasi probleme zilnice . Pe de alta parte nu ma ascund dupa "binele lui bb" dar ce ar trebui acum ? sa-l distrug ??? sa ma dau cu capul de pereti? sa ma agit? sa nu dorm ? NU ...bb este f important pt mine ...mai important ca amandoi acesti barbabti la un loc .Nu ma sperie nici ideea de a ramane singura cu bb al meu...capul face ,,,capu' trage asa-mi trebuie ...dar niciodata nu voi regreta acest copil ...mai ales avand in vedere varsta mea , Din puncrul meu de vedere intr-o familie sunt 2 care trebuie sa traga caruta pe rand....nu unul care trage caruta si unul care se somplace in situatia" nu stiu ce sa fac acum ...."
am o intrebare oana .... ai mers vreodata la gara noaptea..pe la 3,4 ?? te-a condus cineva ?? cum te-ai fi simtit daca ti se spunea " sa nu ma trezesti, ia un taxi !"...
draga simona ..e reala ...eram cu toate astea tinute in mine si simteam ca pleznesc daca nu discut cu cineva.Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda ... asta astept si eu ..sa-l vad si sa-mi dau seama care este adevarul.In fam sotului meu copii au aceleasi caratceristice la ochi ,,generatii intregi sunt la fel ... sper sa vad si la al meu asta.
Oricum copilul asta m=a facut mai fericita decat as putea spune
vreau sa fiu optimista si trebuie pt el...
adrienne draga merci pt raspuns...sit nu e usoara ...deocamdata il vreau pe bb al meu sa se nasca sanatos ..restul...vad eu dupa!
adriana
adusca spune:
quote:
Originally posted by Oana C
Dar la sotia "prietenului" te-ai gindit??? Ce-ar spune ea daca ar afla toata chestia asta? Sigur, este de vina si sotul ei, dar mai de vina esti tu, pentru ca esti femeie si sigur tie nu ti-ar fi placut sa fii in situatia celeilalte!!!
Cum te-ai simti TU daca sotul tau ar veni acasa cu un copil facut cu alta??? Ce fel de femeie esti? Doar pentru ca un barbat, altul decit sotul tau, si insurat pe deasupra, este "genul tau" actionezi spre satisfactia si binele tau (de moment) si strici 2 casnicii deodata???
Acum traieste in minciuna; asa ti-a trebuit! Sau spune-i sotului tau si asteapta sa vezi ce face ... Dar nu da vina pe amindoi, spunind ca s-au pus singuri in situatia asta!!!
Sotul tau? Doar faptul ca este un barbat mai rece nu este un motiv sa il inseli! Te-a sarutat pe burtica de 4-5 ori??? Asta inseamna ca este rece??? Sau ca te-a lasat la 35 grade ... Pai bine ca nu te-a lasat sa stai la -35 grade! Alte motive mai ai sa spui ca este rece? Sau le-ai gasit pe singurele 2 ca sa ai justificare pentru faptele tale?
Celalalt barbat? Daca li se ofera, unii barbati iau ... Si probabil ca este la "inaltimea" ta; deci va potriviti.
Sigur, sint dura, dar mi se pare foarte urit din partea ta ceea ce ai facut, si, mai mult, faptul ca nu te consideri vinovata deloc. Nici o remuscare, nici un gind ca ar fi "si" vina ta in toate astea; nimic! Singurul lucru care te preocupa acum este tot binele tau ... care in cuvintele tale reprezinta binele "bebelusului". Spre binele copilului, afla cit poti mai repede care este tatal lui si clarifica situatia cu ambii barbati.
ohoho, da' ce reactie.... Oano maica da' de ce te-ai limitat sa-i scrii un mesaj si nu i-ai dat totusi c-un par in cap? ca doar femeia e singura vinovata din toata aceasta ecuatie, nu? saracii barbati nu au nici o vina, is neste inocenti.
adriana multa sanatate la copil si multa intelepciune iti doresc.
Fetele de pe DC
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Haide mai adusca, trebuie sa recunosti si tu ca o asemenea "telenovela" mai rar. Oana a fost chiar foarte politicoasa cand si-a exprimat opinia. In ce secol traim, nu stim ca sexul neprotejat poate duce la aparitia copiilor? Ca doar nu ne jucam aici, unde-i tata, care-i tata. Eu personal imi mentin rezervele fata de veridicitatea acestui caz. Daca este adevarat, multa sanatate bebelusului... si atat, un sfat eu ma abtin sa dau! Vina este a amandurora, dar ca femeie tragi toate ponoasele, si de aceea trebuie sa fii de 10 ori mai atenta decat un barbat cand iti asumi asemenea riscuri. Sa fim noi alea mai cu capul pe umeri, ok?
Luminous beings we are, not this crude matter.