de la bloc la casa
Ne mutam peste 2 luni de la bloc la casa. Pentru fete o bucatica de gradina pare nemipomenit. Doar ca toata viata am stat la bloc. Nu am nici un pic de experienta in legatura cu ce ar insemna aceasta schimbare de fapt. Ma gindesc ca probabil vor fi mult mai multe de reparat, de avut grija, mi-e chiar si frica la gindul ca as sta singura acasa, parca la bloc te simti mai protejat...
A trecut cineva prin asta? La ce ar trebui sa fiu atenta, mai ales ca nu este o casa noua? O sa merg cu un constructor si un arhitect sa vada daca nu sunt probleme majore, dar la ce ar trebui sa mai am grija?
Este o idee buna sa tii un ciine (mai ales cu 2 copii de 2 ani)? Si daca da, sa-l pastrez pe al proprietarului, sau sa iau eu unul? Sunt atitea intrebari, ca nici nu stiu de unde sa apuc...
, mama Craitei si Crinei
Raspunsuri
SIMONABB spune:
Craita, eu m-am mutat anul trecut de la bloc la casa si pot sa te ajut cu informatii. Intreaba-ma orice pe PM.
In legatura cu cainele, e foarte bine sa ai un caine la casa, noaptea se vede utilitatea lui, cand nu se poate apropia nimeni de gard, fara sa-l simta.
Poti sa-l pastrezi si pe al proprietarului, daca a stat toata viata acolo si e blind. Cu copiii ai grija sa nu-l chinuie pt ca-l poate enerva si sa devina agresiv (Bob al meu e cam sadic uneori, ii calca intentionat pe labe,pe coada, ii loveste si cainii il cam maraie, dar cind are chef de smotoceala, cainii sunt tovarasii lui cei mai buni).
Cind cumperi casa, fii atenta la structura de rezistenta si la acoperis. Restul - ferestre, instalatii se pot inlocui cu costuri nu foarte mari.
http://community.webshots.com/user/simonabb
carmen spune:
Si noi ne-am mutat anul trecut de la bloc la casa si inca tot mai construim ca nu e gata. Schimbarea e majora dar eu zic ca merita. Nici eu nu am dormit inca singura in casa dar va veni si momentul asta.
Despre caine ce sa zic: poti sa-l pastrezi pe cel al proprietarului dar eu as opta pentru un puiut pe care sa il cresteti voi cum vreti si in plus s-ar obisui si el cu copii si copii mai usor (cel putin asa cred). Noi avem un caine ciobanesc carpatin, e frumos dar nu e cooperant deloc. Nu stie nici de stai nici de du-te. La dresaj nu a vrut sa il accepte ca "nu sunt caini care sa se lase dresati". E foarte bun ca are o voce groasa si daca latra langa tine .
Acum ne luam un puit de ciobanesc german care are doar 1 sapt si trebuie sa mai stea cu mamam lui.
In rest mult succes si acomodare cat mai usoara.
http://community.webshots.com/user/niculas
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
Rodica spune:
Eu am trait o viata la casa si nu m-as muta la bloc. Pastreaza cainele casei in prima faza (ca stie ce are de facut) dar fa-i un padoc, adica un loc al lui, inprejmuit la care sa nu aiba acces copiii. Ai mei desi sunt mai mari tot nu se pot abtine sa nu chinuie saracu catel.....
Cat despre dormit singur in casa, nu-i nici o problema, decat ca e prea.....liniste. Nu bocane nimeni, nu inunda nimeni, nu te certi cu administratoru' LINISTE DOM'LE!
adusca spune:
io ma mut maine, o sa spun impresiile dupa.
Fetele de pe DC
Sabina are nevoie de noi
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.
conchita spune:
quote:
Originally posted by adusca
io ma mut maine, o sa spun impresiile dupa.
sa-ti fie de bine, adusca, si celorlalte fete la fel!
am crezut ca o sa lesin de frica in prima noapte in casa, dar n-a fost cazul, am fost asa obosita de la mutat, descarcat, varuit etc, ca nu mi-am mai amintit sa am cosmaruri :))
craita spune:
Multumesc de incurajari fetelor!
Pe de o parte am emotii, pe de alta parte e super excitant pentru ca acum caut mobila, covoare, astept cu nerabdare sa vad ce o sa iasa.
Noi nu am mai schimbat mobila de vreo 15 ani pentru ca am tot visat ca ne mutam si gindeam ca nu are rost sa investim intr-un loc unde nu vrem sa raminem.
Sunt constienta ca va fi mult de lucru si la mutat si dupa, pentru ca la casa apar multe de facut, de reparat, dar sper sa merite, macar pentru fete care vor avea si ele unde sa se joace.
Astept impresiile Adusca!
, mama Craitei si Crinei
mt spune:
o sa-ti placa la nebunie dar o sa fie si mult de lucru.
noi ne-am mutat anul trecut, in decembrie si de atunci tot muncim...
nu mai suport praful si muncitorii neseriosi.
casa de piatra si sa fieti sanatosi.
in ce zona v-ati mutat? cine stie, poate suntem vecini?
teo
craita spune:
Teo, noi stam in Galati. Speram de mult sa ne mutam in Bucuresti, cind nu aveam fetele si credeam ca o sa putem sa mutam firma sotului si sa-mi gasesc si eu de lucru... Acum cu fetele, sotul meu inca face planuri, dar pina nu le vad putin ridicate, de dat macar la gradinita, parca nu prea imi vine sa renunt la ajutorul familiei de aici.
Dar voi de ce tot munciti de un an, ca ma sperii.
La noi pare ca nu trebuie facuta decit o curatenie generala si in rest doar daca vrem sa mai marim constructia pe parcurs. Acum e cu un living, baie si bucatarie la parter, iar sus 3 camere cu baie mare. Pentru noi cred ca este suficient, mai ales ca daca spatiul e mai mare ai si mai mult de platit intretinerea.
Eu nu ma simt in stare sa ma apuc de constructii sau modificari acum. Deabia ma tin nervii cu fetele, caldura si serviciul. Nu stiu cum m-as descurca...
, mama Craitei si Crinei