Somnul la gemeni

Somnul la gemeni | Autor: craita

Link direct la acest mesaj

Poate ma ajuta cineva sa imi spuna si mie cum faceti cu culcatul noaptea, ca ale mele nu mai vor decit cu mine sa adoarma si peste noapte urla si cite 1 ora sau 2 daca se trezesc si eu nu sunt cu ele. Iar toate 3 in pat pe caldura asta ne chinuim groaznic.
Ca intotdeauna scriu cind am nevoie de ceva. Imi cer scuze, totdeauna (de cind am nascut) m-am plins de diverse chestii. De multe ori m-am simtit depasita si apoi au trecut acele probleme, care acum mi se par minore, si au aparut altele. Voi toate pareti mai "tari" ca mine...
Nu am scapat inca de scenele de gelozie si plinsete din cauza asta, dar am inteles ca asta este, cel putin pentru inca vreun an doi cind vor pricepe mai multe, dar acum cu chestia asta cu somnul, nu ma prea mai tin nici nervii si nici picioarele, ca lucrez zilnic...
De ieri le dau cammomilla, homeopat, dar inca n-am de unde sa stiu daca o sa aiba efect...
Seara ma ajuta mama sa o culce pe Craita, care e mai intelegatoare, iar eu o adormeam pe Crina, dar acum nu mai vor decit la mine. Nici macar nu avut curajul sa incerc sa le las singure sa adoarma, ca ar urla de m-ar da afara din bloc...Cel putin asa cred...
Au inca patuturile cu grilaj de jur imprejur, dar de vreo luna de cind au fost bolnave, Crina ajunge invariabil la un moment dat noaptea in patul meu, pentru ca urla de o scoala si pe Craita, iar cu amindoua urlind e si mai tare...
Iar mai nou, urla oricum in timpul noptii, ori una ori alta si nu reusesc sa inteleg ce au sau ce vor. Chiar dusul la mine in pat nu le mai linisteste. Le-am facut analize la caca, nu au nimic, maselute au unele iesite pe jumatate, dar stiu ca durerile mari sunt inainte sa sparga... Nu mai stiu. Daca as avea o casa mai mare as face comanda la un pat triplu si m-as culca cu ele, cu toate ca tot m-ar calari toata noaptea, dar macar ar dormi ele.
Voi cum faceti?

, mama Craitei si Crinei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Mioara draga, in primul rand, nu suntem mai "tari" decat tine!! Fiecare copil e altfel, fiecare familie e altfel si nu poti aplica aceeasi metoda in orice situatie. Trebuie gasita solutia care functioneza cel mai bine pt. voi.

Te inteleg. Si la noi e greu cu somnul, ca ai mei n-ar dormi singuri nici in ruptul capului. Asa i-am obisnuit de mici, asa ii am. Noi asa facem: eu culc pe unul dintre ei, iar sotul pe celalalt. Da, ma prefera mai mult pe mine mai ales Lucas, dar sunt obisnuiti cu sotul pt. ca de cand sunt mici asa am facut si nu avem probleme la culcare cu preferinta pt. mine. Alternam in fiecare seara (sotul mai uita si zice: pe cine culc eu in seara asta?). In timpul zilei, cand noi suntem plecati ii culca ai mei (am avantajul ca ma ajuta amandoi ai mei - sa le dea Dumnezeu sanatate!). Noaptea cand se trezesc tot asa, unul se ocupa de unul, celalalt de al doilea. Dar f. rar se trezesc deodata. Ii mai luam si noi in pat cu noi daca nu mai vor nicicum sa adoarma la loc in patuturi. A, si precizez ca ii culc in camere separate si ziua si noaptea. Stiu ca nu toata lumea poate aplica varianta asta...
Nu stiu daca ti-e de folos ce am scris... Iti doresc succes, imi inchipui cat ti-e de greu si cum te doare sufletul cand le auzi plangand. Eu zic ca tot de la dinti li se trage plansul noaptea. Le-a verificat pediatra urechile? Sa nu cumva sa aiba vreo infectie la urechi, care nu da febra si nu prezinta alte simptome decat ca le dor urechile in pozitie orizontala. (Lucas al meu a avut asa o data)

Inca o data succes si mai scrie-ne sa ne spui cum te mai descurci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Mersi Simona, oarecum asa e si la mine, dorm separat acum, doar ca (virgula) Crina doarme doar cu mine in pat, iar Craita la ea. S-a dovedit ca de fapt Crina era bolnava, lunea trecuta i-a crescut febra si asa a tinut-o toata saptamaina de la infectie virala, culminind simbata cu o eruptie pe piele. Deci ea probabil ca de asta era agitata, iar Craita normal ca nu este incintata ca doarme separat, singura. Sotul meu nu doarme noaptea. Le-a pazit si cit erau mai mici si o pazeste pe Craita acum, atunci cind reuseste sa o calmeze, dar se mai intimpla sa mi-o aduca tot mie. El nu a dormit niciodata noaptea, asta este...
Acum pare ca s-au mai calmat, dar probabil ca sunt si toropite de caldura care nu se mai termina aici.
Vom mai vedea... Cert este ca la felul ei de a fi, de Crina din pat nu mai scap. Acum ca a fost bolnava s-a lipit si mai mult de mine, iar Craita parca are tot mai putin loc pe linga mine...
Poate peste 1 an 2 o sa ma inteleg altfel cu ele, dar pina atunci s-ar putea sa o cam iau razna. Oricum sunt o fire destul de prapastioasa si ma consum mult. Saptamina asta am slabit de curg toate pe mine (intr-un fel ma bucur). Si stiu ca e doar inceputul cu bolile la ele, toti imi spun ca trebuie sa le iau mai usor, dar zau daca pot.

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corhaioana spune:

Si noi am procedat la fel. Eu o culc pe Denisa, iar sotul pe Roxana. Problema este ca pe Denisa am invatat-o sa dorma cu noi in pat, iar acum se trezeste de cate ori plec de langa ea. Ziua nu am probleme pt. ca dorm in alta camera. Este vorba doar de momentele de dimineta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

La noi a mers urmatoarea schema….

De la inceput i-am culcat pe fiecare in patul lui, amandoi in aceeasi camera.
Iii puneam in pat si gata, fara leagane, cantecele……au invata ca si daca plang eu nu ma duc la ei….

Acum ii schimb seara, le dau lapticul si si-l beau singuri in legea lor…lumina este aprinsa. Api se ma joaca…mai vorbesc pe limba lor…mai arunga cu biberoanele prin pat…sau mai nou pe jos…..daca incep sa planga s-a intamplat ceva…fie si-au aruncat bibe, sau suzeta si plang dupa ea….fie au facut KK.

Daca dupa 30 de min nu se linistesc spiritele ( sa nu-ti inchipui ca plang foarte tare…asa o hlizeala…maraiala)…atunci ma duc la ei si ii culc……fiecare au 2 jucarii in pat…cate un urs…si alt urs care canta…..le arat la amandoi cum ii culc pe ursuleti…si apoi si ii pun si pe ei cu capul pe pernita………. .in final adorm.

Se mai intampla sa avem si noi circurile noastre…dar in general apar la boli sau dinti….Atunci eu ma culc cu cel bolnav in pat intr-o alta camera si sotul cu cel sanatos (copilul in patut). Dupa cel bolnav s-a facut bine, re-intram in programul initial. Si sa stii ca cel mai greu era sa-l culc pe cel care dormea cu mine…nu ca ar fii fost bolnav…dar il apuca joaca..se ridica in pat…il apuca cantatul….se urca pe mine…pe plapuma…se dadea cu capul de perete din greseala….

Mergi la inceput