Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(4)
Raspunsuri - Pagina 6
casandra spune:
Nu sunt eu in masura sa vorbesc, dar:
--------
De exemplu...o mamaica ce alege sa stea cu copiii face un sacrificiu superb, dar oare talenetel ei irosite (nu irosite de l;a stata cu bb, ci asa, in general) nu-s pacat la fel de mare?
---------
Poate asta e modul in care isi valorifica talentele.
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by adita
Casandra, eu asa simt, ca ai dreptate. faptul ca se practica abstinenta ca sa nu apara copii mi se pare ca vine din putina credinta, ca nu putem accepta ca Dumnezeu ne da exact atat cat putem duce si ne e de folos spre mantuire. dar e tare greu de aplicat.eu una nu reusesc. am deja 3 cezariene si mi-e tare frica de ce s-ar intampla la mai multe. probabil ca o sa ajung si la a 4-a, dar la mai mult chiar nu indraznesc, cel putin nu acum
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
ADITA. tu stii ca si eu am aceeasi problema. La ultima cezariana s-a complotat in spatele meu sa mi se lege trompele. Slava Domnului ca doctorita n-a facut-o, fara stirea mea. Mama imi spune ca trebuie sa ma feresc, ca Dumnezeu nu e absurd. Eu zic altfel.In momentele mele bune ma gandesc ca Dumnezeu nu poate fi absurd sa-mi lase copiii fara mama, nu poate fi asa de suparat pe noi, mai ales ca nu fac nimic rau daca mai fac un copil. Uneori insa mi-e si mie frica. Dar frica nu vine de la Dumnezeu, asa-i?
dadi_t spune:
Buna..noapte!Deja e f tarziu...
Stiu ca nu prea sunt in ton cu subiectul dezbatut acum si care oricum ma bulverseaza teribil(tinand cont ca sunt in plin canon pt. avort), dar va rog totusi sa ma ajutati cu ceva: Insiruiti-mi pe zile acatistele ce se citesc toata saptamana caci am o nelamurire in privinta ordinii lor. Pana miercuri o sa citesc oricum acatistul Sf. Pantelimon, dar incepand de joi o sa revin la cele zilnice. Multumesc mult!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)
Poze IULIE!
Ce nu poti controla...evita!
amuleta spune:
Daddy, aici sint ignoranta, eu citesc numai ce-mi zice sufletul, nu stiu ordinea.
Catalina, nu te supara, ne ingaduim si noi unele pe altele, cum putem. Si unele argumente sint greu de inteles cu ratiunea, de-aia ne luptam sa le intelegem cu inima, nimic altceva.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Catalina, nu te supara, ne ingaduim si noi unele pe altele, cum putem. Si unele argumente sint greu de inteles cu ratiunea, de-aia ne luptam sa le intelegem cu inima, nimic altceva.
Nici vorba sa ma supar, doar ca am realizat ca nu era locul si momentul potrivit.
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
irina.c. spune:
quote:Ma intreb daca totusi a ajunge sa facem a treia,a patra cezariana,etc.,nu inseamna cumva a-L ispiti pe Dumnezeu.In sensul ca exista niste legi puse in natura:daca ma arunc de pe bloc,o sa pic,nu o sa zbor(desi,prin credinta,nu se stie )Ma framanta de mult chestia asta :ce inseamna,de fapt,a-L ispiti pe Dumnezeu?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by bagoiu
ADITA. tu stii ca si eu am aceeasi problema. La ultima cezariana s-a complotat in spatele meu sa mi se lege trompele. Slava Domnului ca doctorita n-a facut-o, fara stirea mea. Mama imi spune ca trebuie sa ma feresc, ca Dumnezeu nu e absurd. Eu zic altfel.In momentele mele bune ma gandesc ca Dumnezeu nu poate fi absurd sa-mi lase copiii fara mama, nu poate fi asa de suparat pe noi, mai ales ca nu fac nimic rau daca mai fac un copil. Uneori insa mi-e si mie frica. Dar frica nu vine de la Dumnezeu, asa-i?Irina & trupaCeea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
joanna spune:
Tania uite asa stiu eu:
Luni:Ac.Sf.Arhangheli
Marti:Ac.Sf.Ioan Botezatorul
Miercuri:Ac.Maicii Domnului
Joi:Ac.Sf.Apostoli ori Ac.Sf.Nicolae
Vineri:Ac.Sf.Cruci sau Ac.Maicii Domnului
Sambata:Ac. Tuturor Sfintilor
Duminica(ziua Inviereii Domnului):Ac.Domnului Iisus Hristos
Seara se citeste Paraclisul Maicii Domnului.
Iertati-ma,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
adita spune:
nu cred ca exista o regula stricta cu cititul acatistelor. mie mi-a spus duhovnicul cam tot cum stie Joanna: luni-sf Arhangheli, marti-Sf Ioan Botezatorul, miercuri- Acoperamantul Maicii Domnului, joi- Sf Nicolae, Vineri-Sf Cruce, sambata-acatistul Bunei vestiri, duminica-acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Irina, asta cu a 3-4a cezariana nu cred ca se poate compara cu saritul de pe bloc, e ceva care s-a mai facut si a avut rezultate bune. in alte tari se practica frecvent, fara probleme,intre 5 si 8 cezariene,deci 3-4 n-ar fi chiar asa o tragedie
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
irina.c. spune:
quote:Da,asa e,cred ca aici depinde de rezistenta fizica a fiecaruia.Presupun ca doar un medic foarte bun se poate exprima in aceasta privinta.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by aditaIrina, asta cu a 3-4a cezariana nu cred ca se poate compara cu saritul de pe bloc, e ceva care s-a mai facut si a avut rezultate bune. in alte tari se practica frecvent, fara probleme,intre 5 si 8 cezariene,deci 3-4 n-ar fi chiar asa o tragediemamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
amuleta spune:
Cred ca il ispitesti pe Dumnezeu atunci cind ii pui o intrebare la care stii deja raspunsul.