Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(4)
Raspunsuri - Pagina 12
joanna spune:
Gandacica,nu incetezi sa ma uimesti cu frumusetea sufletului tau!Parintele tau are dreptate la ce a vrut el sa spuna cu prietenii.Am cunostinte de multe nationalitati si religii ori daca vreti ,numiti-i prieteni dupa termenii de aici.Si sunt atatea care nu fac numitor comun cu prietenia.....ohhh.
Ana,tu asculti liturghia de la radio trinitas?
Sabina,eu cred ca Sabina se duce duminica la biserica pentru dragostea ei fata de Dumnezeu (cand avem un prieten mergem in casa lui si il vizitam..nu? asta ca tot vorbim de prieteni)si cred eu ca se roaga pentru sanatatea fetitei ei minunate si pentru sanatatea sotului si intoarcerea lui la credinta si rugaciune....si multe alte stiute de sufletul ei greu incercat in ultima vreme.(Iarta-ma)
Claudia,bine ai venit!
Sa-ti dea Dumnezeu pace in suflet,Maica Domnului sa te lumineze,ingerii sa te pazeasca!
Preotii sunt oameni ca si noi si nu stiu daca ii putem discredita asa cum ne impinge ala rau.De multe ori poate nici nu vedem partea buna dintr-o situatie ci doar aia care ii place celui rau.Intr-o parohie ,credinciosii se roaga pentru preotul lor(si mai marii ortodoxiei)asa cum si preotul se roaga pentru ei.Erare umanum est!
Duhovnicul in Taina spovedaniei nu iti da el sfat ca om,(ce ne place sa ne legam de partea omeneasca a preotului..asta ne face pe noi sa ne simtim mai putin vinovati..cred) ci chiar Domnul iti da raspuns.Deci, daca nu iti place ce iti spune duhovnicul...gues what?
De aceea se spune sa nu te certi cu duhovnicul caci el iti este podetzul la Dumnezeu..daca te certi cu Dumnezeu,duhovnicul se roaga pentru tine si reface legatura..
Cand vrem sa ne facem o rochie pentru un eveniment important suntem in stare sa o importam sau sa cautam o croitoreasa in coltul celalt de tara dar cand e vorba de duhovnic ne limitam la exemplele negative pe care le-am vazut.
Why?Because we are not that bothered!(Nu ne puten deranja asa de tare...)Claudia,iarta-ma ca eu sunt cu mai putina credinta decat tine.
...'ortodocsii is cam "babe cu basmale puse stramb in cap";) '(gandacelu)
Da Doamne sa am eu credinta uneia din babele astea, ca nu m-ar interesa ce zice lumea binevoitoare..
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
casandra spune:
Prietena mea cea mai buna de aici este bulgaroaica ortodoxa, care isi traieste credina la propriu, fara artificii.
Cand ne-am cunoscut nu am stiut ca este ortodoxa, nici nu am intrebat. Dar mi-a placut, ca om. Dupa vreo 6 luni, intamplator, din vorba in vorba, am aflat ca face parte din corul bisericii ortodoxe bulgare de aici si din comitetul parohial al bisericii lor. Mi-a povestit cat s-au straduit sa aiba biserica aici. Sigur ca, afland ca merge la Biserica, ne-am apropiat si mai mult. Dar atractia a existat mai dinainte. Cumva, cred ca Dumnezeu ne scoate in cale oamenii de care avem nevoie.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Sabina
da chiar e unii care citeste p-aici, pe bune
domne, nici pe enternet nu poti sa te mai ascunzi!
cl, ma bucur ca ni te-ai alaturat in discutii! mai vino pe la noi! multe fete au venit aici cautand duhovnic... si multe l-au gasit (de atunci)
quote:
Originally posted by adriana
Nici eu nu mai am prieteni din afara Bisericii, sau poate putini, cu care nu mai am relatii stranse.
Problema mea este alta.. daca sa mai am relatii cu oamenii din Biserica care.. nu sunt tocmai inauntru bisericii..
..ma rog, e complicat de spus, faza e ca te hotarasti sa nu mai ai prieteni decat din cei care merg la biserica, si apoi iti dai seama ca unul e prea mandru, altul o mai trage si cu ecu, inca unu traieste cu prietena dar nici gand sa puna in aplicare casatoria, apoi altul vorbeste, dar nu faptuieste... si asa mai departe.
Tragi linie si vezi ca nu mai ramane nici unul.. atunci problema
stii ce e comic?
oare ei gandesc despe noi la fel?!!!
quote:
Originally posted by joanna
Gandacica,nu incetezi sa ma uimesti cu frumusetea sufletului tau!
who, me?!
ai ca credeam ca mi-au murit laudatorii
quote:
...'ortodocsii is cam "babe cu basmale puse stramb in cap";) '(gandacelu)
Da Doamne sa am eu credinta uneia din babele astea, ca nu m-ar interesa ce zice lumea binevoitoare..
da Doamne sa am credinta aia incat sa nu-mi pese de basmaua pusa stramb si rupta-n colturi!
joanna
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
adriana spune:
quote:
stii ce e comic?
oare ei gandesc despe noi la fel?!!!
E un indemn la smerenie?..
Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei
conchita spune:
quote:
Originally posted by cl
Credinta ar trebui sa insemne in primul rand iubire si toleranta. Poti fi prieten adevarat si cu un evreu si cu un protestant si cu un musulman si cu un ateu, nu? Conteaza sufletul lor, ce fel de oameni sunt. Nu cred ca trebuie pus un semn egal intre prietenie adevarata si credinta. Nu va suparati pe mine, nu am vrut sa va tulbur, ci doar sa va spun ce gandesc.Claudia
Claudia, eu ma indoiesc temeinic de ce zici tu aici, de aceea am cerut ajutorul fetelor in problema, deci nu te supara pe preotul Gandacelului, supara-te pe mine :))
Casandra, cum ti s-a intamplat tie cu bulgaroaica (sa afli mai tarziu ca e ortodoxa), mi s-a intamplat si mie, numai ca era vorba de atei sau de carcotasi ai crestinismului:)) sunt asa de furioasa pe mine, voi vad ca stati calme, vorbiti frumos totusi despre ratarile astea in relatiile cu oamenii, mie imi vine sa zic numa de dulce si chiar zic. NU mi s-a intamplat pana acum ca un crestin adevarat sa intre cu bocancii in sufletul meu in halul in care au facut-o prietenii atei (inclusiv aia care inca nu stiu ca sunt atei, desi se dau crestini), de nu m-as mai fi imprietenit cu ei! nu s-a intamplat pur si simplu. poa' sa vina politicianul lui peste si sa predice despre frumusetea sufletului ateu, nu mai cred nimic, is vorbe de claca. ce suflet e ala in afara lui Dumnezeu, cand nici macar primitiva frica de consecinte daca faptuiesti raul- nu functioneaza?!
conchita spune:
quote:
Originally posted by joanna
Ana,tu asculti liturghia de la radio trinitas?
nu, nu stiu de radio trinitas. se poate asculta de pe net? e in limba romana?
adriana spune:
quote:
Originally posted by conchita
www.golia.ro
conchita spune:
quote:
Originally posted by adrianaquote:
Originally posted by conchita
www.golia.ro
sarumana, da' uite ce succes am: "The source you requested could not be found."
Adriana, ce bine sa te revad!
joanna spune:
Da Ana,si e minunat ......Citeste grila de programe si potriveste orele cu ale tale.Sau poate tu deja asculti radio trinitas??Acum??(Imi curge Iasul prin vene cu acest radio.)
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca