Costurile unei nunti in Romania
Raspunsuri - Pagina 7
vrabiuta spune:
fetelor, am citit subiectul de aici si mi se pare foarte foarte util. cand ne-am casatorit noi acum doi ani habar nu aveam ce preturi sunt in oras pentru astfel de evenimente, nu aveam cu ce sa comparam ofertele primite... ne lipseau reperele pe care le vedeti aici pe forum.
fiecare cuplu isi organizeaza nunta asa cum ii place, cu bugete pe masura. o mireasa poate vrea o anumita locatie si este dispusa sa plateasca chirie pentru a o avea, o alta vrea limuzina, sau porumbei, sau o rochita anume... fiecare isi creeaza nunta de vis dupa dorinte si posibilitati. comentariile rautacioase nu isi au locul.
nunta noastra a costat aprox 8000 de euro. o parte din bani s-au acoperit de la nunta, o parte din cheltuieli le-am suportat noi. de ex. pentru noi cel mai important a fost sa avem un fotograf profesionist. si am platit in consecinta - 400 euro, unui fotograf care ne-a facut un favor ca a venit la nunta (clientii lui sunt companii, trusturi de presa, etc). dar am considerat ca merita - nu am vrut sa fiu ca cizmarul fara pantofi... fotografi amandoi cu fotografii proaste la nunta proprie... si a meritat fiecare banut, ma uit la fotografiile noastre cu aceeasi bucurie si emotie de fiecare data. deci, fiecare cu prioritatile lui
raza - noi am avut asa:
rochita de nunta de la monica darie,
costum+camasa+vesta+lavaliera de la alb&negru,
machioza si coafeza de la salon kias,
invitatiile de la koza,
buchetele, lumanarile, cocardele si decoratiile de la floraria d&d,
restaurantul grand ballroom - crowne plaza,
cameraman si foto profesionisti,
dj tigaie,
tortul de la cofetariile ana,
apartamentul nuptial gratuit din partea hotelului
120 invitati
TOTAL 8000 euro
spor la pregatiri tuturor!!
cele mai frumoase
Natasa spune:
Cind se cheltuiesc 10.000 de euro pe o nunta se spera sa se scoata bani de la invitati? Mi se pare o suma imensa.
Rexanne spune:
NU. Bugetul meu calculat este de aprox. 12 000 de euro.
Si sub nici o forma nu cred ca mi-ii scot de la invitati...chit ca-s 250.
Dar imi fac nunta la care am visat, pentru ca...sper eu...alta nu mai fac...
tipsy spune:
Noi am cheltuit in total 13.000 de euro. Si, desi nu ne asteptam, am acoperit in totalitate aceste costuri si mai mult decat atat am mai ramas cu bani si pentru luna de miere.
bafta multa si voua! va pup.
nunta noastra
Happiness_4_us spune:
Primul calcul estimativ al nostru a fost de 10,000, dar am fost uimiti sa constatam ca inca apar diverse cheltuieli si ca vom cheltui mult mai mult si asta fara a avea o nunta cu "figuri".
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
Divine girl spune:
Salutare!
Noi am tinut o lista exacta a cheltuielilor pt nunta in care am trecut absolut fiecare leutz cheltuit. Tragand linie acum, am reusit sa facem o nunta foarte frumoasa fara sa cheltuim, zic eu, foarte mult comparativ cu alte sume vehiculate pe forum: 4.000 E pana la nunta din banii nostri + 1.000 E biletele pt hanimun, 170 mil strict meniul la restaurant din banii de dar + 40 mil muzica, filmarea, pozarea. Dupa ce am achitat tot, am ramas cu 9.800 E, bani curati. Eu cred ca e bine, nu?
Pregatiri
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by Divine girl
Salutare!
Noi am tinut o lista exacta a cheltuielilor pt nunta in care am trecut absolut fiecare leutz cheltuit. Tragand linie acum, am reusit sa facem o nunta foarte frumoasa fara sa cheltuim, zic eu, foarte mult comparativ cu alte sume vehiculate pe forum: 4.000 E pana la nunta din banii nostri + 1.000 E biletele pt hanimun, 170 mil strict meniul la restaurant din banii de dar + 40 mil muzica, filmarea, pozarea. Dupa ce am achitat tot, am ramas cu 9.800 E, bani curati. Eu cred ca e bine, nu?
Pregatiri
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc... Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Pai daca socotesti in euro inseamna aproximativ 11,000 euro. Deci ai cheltuit cam la fel cu ce am spus si noi.
Ptr noi cei care traim afara e mult mai dificil pentru ca incercam sa cumparam aproape tot de aici, in ideea sa nu mai alergam acasa cand ajungem, ptr ca nu avem la dispozitie decat 2 saptamani inainte de nunta.
Edit: Noi am zis ca, daca acoperim restaurantul, muzicantii si fotograful cu banii primiti la nunta, o sa fim multumiti, pentru ca nunta o facem pentru noi.
Casa de piatra si o casnicie plina de bucurii si impliniri!
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
mirandolina spune:
Va multumesc tuturor pentru informatii!
Eu sunt o viitoare miresica zgubilitica. Incerc sa realizez o nunta in 2 saptamini. Am vazut ca se poate in 48 de ore, asa ca nu cred ca nu pot reusi in doua saptamini!
Cu ajutorul vostru am facut o lista si sper sa duc totul la bun sfirsit
Va voi scrie dupa luna de miere
AMR 15 zile
Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya
lilina spune:
la noi a sarit de 15.000 euro, in 2004, si ne-am "recuperat" intr-un fel "investitia" pt.ca nu am pus la socoteala costumatiile noastre si alte accesorii in menu
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
JUCATI TRIBURILE
"Is nice to be important, but is more important to be nice"