Spuneti-mi si mie , va rog, unde trebuie sa ma adresez ca sa mi se inlature un lipom ( nu e mare dar e inestetic...pe una din fese si se vede cand am fuste mai stramte). Ati patit vreuna dintre voi ceva cat de cat asemanator??Deja ma streseaza tare si nu stiu incotro s-o apuc...
Raspunsuri
iselin spune:
A avut o buna prietena de-a mea.
A operat-o un medic ginecolog/obstretician.
Cred ca trebuie sa te vada un chirurg.
Mergi cu incredere, este o operatie usoara si scurta.
cookie spune:
Orice medic chirurg poate sa faca aceasta interventie. Eu am avut si inca mai am asemenea lipomi pe pielea capului si unul mi l-a scos un medic dermatolog(cu laser), iar altul un medic chirurg, la spital. A trebuit sa le scot pentru ca se infectasera si ma dureau, dar interventia n-a fost atat de grea pe cat ma asteptam.
Oricum, totul se face cu anestezie, asa ca...nici o grija!
Sanatate si !
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos
Edessa spune:
Dar de durut, doare? ca trece si anestezia aia pe care ziceti ca o face medicul initial...Nu de alta, dar s-ar putea sa nu mai pot sta...in pozitia <<sezand>>, data fiind localizarea lipomului.
oana0204 spune:
Incearca sa pui varza cruda zdrobita pe locul cu pricina, dar sa ai grija sa fie mereu acolo. Schimb-o din cand in cand si in 2 saptamani continutul (grasimea) se lichefiaza si iese afara ca un furuncul. Sotul unei foste colege a avut unul pe spate si a scapat in felul acesta de el, fara operatie si fara semne desi era destul de maricel. Bunica a avut unul pe umar, l-a operat si a recidivat.
Oana D - saptamana 35
Foto
daniela_daneza spune:
Si eu am unul pe piciorul drept, sub genunchi, dar nu ma deranjeaza , nu e mare, cat un bob de fasole si un prieten medic, dermatolog mi-a recomandat sa nu il oprez atata vreme cat nu ma deranjeaza...
Dar vorba fetelor orice chirurg poate sa faca operatia!Bafta!
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
delsim spune:
Poate ar fi mai bun un chirurg plastician, ei au altfel de suturi , astfel incat cicatricea postoperatorie este mai estetica.
madasorca spune:
si eu am avut lipom si am fost operat de 3 ori si acuma iar sa refacut poate cineva sa-mi zica ce sa mai fac?
nora2005 spune:
Acelasi efect ca si varza are si tinctura de propolis. Se pune pe locul respectiv, mai multe zile la rind pina colecteaza si se stoarce ca si un cos. Eu asa am facut cu unul aparut pe pielea capului, care se marise si incepuse sa se vada. Singura am facut totul. Si nu a recidivat.
Nora
Start slabire: 16.03.2008
Finish 6 weeks:27.04.2008
16.03: 79.5; 39.1; 47.7
19.03: 78.0; 38.2; 48.3
24.03: 75,2; 36,3; 49,2
"Invingatorii sunt cei ce fac lucrurile sa se intample.
Invinsii lasa lucrurile la voia intamplarii."
XIO spune:
la orice chirurg te poti duce.
Nu este recomandat sa il tratezi natural, cel mai bine este sa ti-l scoti chirurgical. Nu are nici o legatura recidiva cu varza sau bisturiul , unele pers. sunt mai predispuse la asa ceva.
Se poate de aemenea sa confunzi un lipom cu un chist sebaceu.
Sutura nu difera , asa cum a spus delsim , dar are ea dreptate ca ceva e diferit: firul de sutura. Cei de la plastica pot puen in functie de localizare , marime fir normal sau fir de vasculara.
Eu mi-am sco acum 2 alunite de pe spate cu sutura intradermica si 1 fir pus de siguranta peste. Mi-a ramas o dungulita fiiiiiiina de tot care abia se vede. a, da , firel au fost resorbabile.
NU-ti face girji ca e ceva usor , de rutina , nedureros, doar in prima zi poate vei avea un usor disconfort in zona respectiva , dar dupa aceea va fi ok
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Iael spune:
Astazi am simtit o usoara jena pe antebratul stang si ridicand putin maneca bluzei am vazut ca am un nodul subcutanat (este aproape de incheietura mainii ) dar nu este fixat pe articulatie.
Mi s-a facut rau . M-am speriat foarte tare .
Am fost la dr de familie si crede ca este vorba de un nodul de grasime .
Analizele de sange facute in urma cu 2-3 luni au iesit bine .
Mi-a dat totusi trimitere la un chirurg .Sunt tare speriata .
Mi-a dat sa iau un antiinflamator (Tador ).Poate imi trece.
Tot il pipai ,nu pot sa-mi iau gandul de la el .