Cum pot sa o ajut???

Cum pot sa o ajut??? | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

Sa o ajut e cam mult spus, de fapt as vrea sa-i mai usuram suferinta doamnei care sta cu copilul meu.Si-a pierdut fiul de 30 de ani.
Va rog!Multumesc,ina C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace... Doamne, ce nenorocire!

Bona unei colege de serviciu a patit asta, unicul copil decedat intr-un accident aviatic la Buzau acum cativa ani... colega mea era tare suparata, dupa inmormantare, au luat-o la ei interna si a participiat la toate activitatile casei impreuna cu ei, peste cateva luni si-au lasat fetita cu doamna la Buzau in vacanta vreo 2 luni cat au zugravit... acum colega mea este tare fericita, cand intreb de cea mica mereu imi spune ca in sfarsit le-a gasit copiilor o bunica! Probabil ca si "Bunica" este multumita de situatie.

Eu sincer nu stiu ce asa face, mi-ar fi frica sa-i spun ceva, eu cred ca ar alina-o sa vorbeasca cu parinti aflati in acceasi situatie...

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Dumnezeu sa-l odihneasca, iar mamei sa-i dea putere sa suporte aceasta durere cumplita.
Nasii nostri si-au pierdut fiul care avea 19 ani, in urma cu aproape un an. S-a inecat in Dunare, sarind sa-si salveze un prieten. S-au prapadit amandoi, o tragedie ingrozitoare.
Durerea este crancena, e greu de alinat. Noi o ascultam ore intregi vorbind despre el, ii face bine. II spunem ca e bine acolo unde e, ca Dumnezeu ii ia pe cei buni, ca a plecat Dincolo tanar tocmai ca sa nu sufere in aceasta viata, care nu este intotdeauna minunata. Ea merge zilnic la cimitir, si dupa aceea ii este ceva mai bine. A facut si gesturi care pot parea mai ciudate, si ne-am speriat. De exemplu, de Craciun i-a impodobit acolo un brad cu tot ce trebuie, ca acasa. Am vrut intai s-o oprim, apoi ne-am dat seama ca este inutil, asa avea senzatia ca este, intr-un fel, alaturi de copilul ei.
Nu stiu cum este doamna de care spui, dar s-ar putea ca si apropierea de puiul tau sa-i faca bine. Incurajeaz-o, chiar daca ti se pare ca se apropie excesiv de el.
Nu poti ajuta pe nimeni in asemenea situatii, dar poti il sustine, cu rabdare si dragoste, sau incercand sa-i gasesti motivatii pentru a merge mai departe. E greu sa gasesti cuvintele cele mai potrivite, tot timpul te temi ca n-ai sa spui ce trebuie, sau ca ii vei face mai mult rau. Dar Dumnezeu ii ajuta pe toti sa duca povara pe care le-a dat-o.
Cred ca important este sa nu se simta niciodata singura sau inutila. Daca si-a pierdut copilul, cu siguranta nu mai gaseste nici un motiv pentru care sa merite sa mai traiasca. Poate ajuta sa ii spui, din cand in cand, ca el n-ar fi vrut s-a vada asa, daramata si disperata.
Doar timpul mai vindeca un pic durerea, dar cred ca niciodata definitiv.
Numai bine, si putere doamnei si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Va multumesc din suflet.
ina C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Imi pare rau sa aud asa ceva. Eu am pierdut un copil dar era mult mai mic si-ti spun ca nu poti s-o ajuti decit ascultind-o.Timpul le rezolva pe tote dar rana din suflet nu se va vindeca niciodata. Acum 3 ani a murit si sotul meu,intr-un accident, si am trecut toti destul de greu, dar cel mai greu i-a fost soacrei mele,care acum se mai consoleaza cu mine si cu fimea,plinge de cite ori ne vede.
Asta e, sa nu dea D-zeu omului cit poate sa duca

alina

Mergi la inceput