Bebelusi de martie - aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

andrruzza - eu ii dau Ca gluconic, 2,5 ml / 10 zile pe luna, pediatra a insistat foarte mult sa-i dau, din cate imi aduc aminte tot pt rahitism (sper sa nu fi zis vreo prostie ).

Rrox, mi-ai adus aminte si mi-ai facut pofta, maine ma duc si eu in piata sa mai iau visine, am vreo retete pt 3 feluri de prajituri, sa vad la care ma hotarasc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

andira,felicitari ptr.plecarea care se apropie si vacanta placuta!Daca nu v-am agasat cu link-urile mai postez cand mai gasesc ceva interesant.Deocamdata,azi am fost cam necajita caci e prima data de cand s-a nascut cand Alexutu nu face kaki.s-a scremut toata ziua,a gemut mititelul toata dupaamiaza,am incercat cu termometrul,cu debridat,cu nectarine papate de mami...nimic.s-a culcat tare amarat,nici macar de baita pe care o adora in mod obisnuit nu s-a putut bucura.sper ca totusi sa ajungem maine la intalnire cu fetele,cu mamanati,in parcul Tabacariei.
raluk,gabrianah,rrox,marox,multumesc ptr.raspunsuri.gabrianah,mi se pare prea multa diversificare ptr.4 luni in acele meniuri,exact cum ai spus.Cat despre legumele bio,la noi nu prea stii niciodata ce mananci,nu exista un control riguros,nu sunt mentionate la extrem de multe produse continutul si caloriile etc.Cu vit.D de ce nu incerci Vigantol picaturi,e mult mai simplu de administrat.
rrox,am inteles ca nu e vorba de orice cereale,ci de orez cu fier,ptr.repletia depozitelor de fier avute la nastere care se cam golesc pana la 6 luni.
marox,suna bine ce ai facut tu,foarte probabil voi proceda la fel in diversificare;poate sunt mai norocoasa si ia si cerealele.
daria,eu n-am uitat de emisiune,sper sa ma lase bubulinul s-o vad.
rrox,tin sa vin cu o completare la raspunsul pe care ti l-am dat,caci mi s-au suplimentat informatiile:ptr.Bucuresti e ok daca-i dai Zymaflor,caci s-ar parea ca e zona deficitara in fluor.Asta mi-a zis tata azi,cand a aflat ca esti din Buc.,credea ca e vorba de o prietena a mea din Cta.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna fetelor,

Multumesc pentru raspunsuri. Eu i-am dat pana acum (in afara de san) doar ceai de chimen si anason. I l-am pregatit cu apa de la chiuveta (dupa ce fierbe ii pun chimenul si anasonul si le las apoi 15 minute) pentru ca un dr. (pe cand era Victor sugar) mi-a spus ca apa plata nu se fierbe din cauza ca se concetreaza prea mult mineralele din ea. Dar vad ca toate m-ati sfatuit sa folosesc apa plata si asa o sa fac. Pentru indulcit o sa iau glucoza. Voi dati si apa plata bebelusilor?

Andruzza, eu ii dau Ca Pharco 10 zile pe luna, 5 ml/zi.

Ma gandesc cu groaza la diversificare, cu supitele facute zilnic si tot stresul aferent. Sper doar ca Eva sa fie mai mancacioasa decat Victor ( cu Victor port negocieri indelungate si in timpul mesei si inainte de masa, nu manaca decat ce vrea el si cel mai tare ma enerveaza pentru ca nu vrea sa incerce ceva nou-imi spune doar ca nu-i place desi habar nu are ce gust are). Este un copil tare bun din celelate puncte de vedere dar masa lui este boala de nervi.Cu Eva cred ca tot dupa 5 luni incep diversificarea.

Va pup,
Ana, Victor (2.01.2000) ai Eva (13.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

ana71,
eu ii dau sa bea apa plata la bebel.exact asa cum bem si noi:in starea ei naturala.
si laptele i l fac tot cu apa plata,dar fiarta.gresesc?
pupici si somn usor.eu sunt franta dupa ce azi toata ziua am fost pe drumuri pt c am fost la proba rochiei d emireasa.revin maine cu amanunte.

Nicole-mami de pici cu lipici (19.03.2005) http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

People see God every day, they just don't recognize him.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici cu pitici! Bine v-am regasit! Nu am mai apucat sa scriu, dar am citit ce a-ti scris.
Noi suntem mai bine,mai avem doar probleme ceva cu vomitatul, dar in rest suntem ok.. Miercuri facem 5 luni. Am ajuns la 6,250 kg si cred ca avem 64 cm. Mai exact o sa vedem miercuri la vaccin. La capitolul dinti suntem destul de avansate ! Ne ies 4 dinti ! Primii 2, incisivii centrali de jos cred ca vor sparge gingia cat de curand, max 2 sapt. Ceilalti 2 sunt tot jos, mai in lateral si sunt in urma primilor cu ceva vreme, dar oricum se vad in gingie deja. Drept urmare roadem tot ce prindem, salivam in siroaie si uneori suntem mai caraite. In rest suntem tare cuminti. Dormim 10 ore noaptea, ne jucam, gangurim non-stop, tragem toate lucrurile dupa noi, radem in hohote, iar mai nou incercam sa ne ridicam si ne distram copios uitandu-ne la carticica cu poze colorate!
Avem si noi 2 probleme. Poate ne lamuriti cu ceva sfaturi.
Prima ar fi diversificarea mancarii. Am vazut cam ce a-ti scris. Noi am vrea sa incercam duminica marul. Sa vedem cum ne place. Am inteles ca mai nou se incepe diversificarea intre 4-6 luni, asa ca am ales si noi calea de mijloc. Daca aveti ceva scheme spuneti-ne si noua. Cand o sa ma lase Mariuca o sa va scriu schema data de dr mea pediatra, dar nu sunt prea incantata de ea asa ca o sa improvizez alta schema.
A doua problema sunt picioarele. Nu am reusit sa facem masajul asa cum trebuie si mai ales ca ne-am nascut cu ele paranteze rotunde face sa fim si acum cracanate, ceea ce nu imi place, mai ales ca este fetita! Am tot facut controale si la dr de fam si la ortoped. Au spus ca arata bine, dar ca trebuie sa mai lucrez la ele si tot trebuie sa revin la control. Nu avem voie sa o fortam cu mersul. Dar eu nu sunt multumita de cum arata. Voi cum v-ati descurcat ? A-ti ales varianta cu maseour particular sau faceti voi masajul, ca eu una nu ma descurc si cam trece timpul si nu vreau sa ramana cracanata!
Rrox3 multumesc ca ne-ai trecut si pe noi pe listuta.
Acum va lasam ca trebuie sa mergem si noi la culcare si revenim cat de curand. Sa auzim numai de bine si sa va gasim voiosi si sanatosi !

Betilina si Irinuca Mariuca (27.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Dragele mele...iar am tras chiulul...."

Mai multe fete m-au intrebat daca nu l-am reclamat pe "tata popa" ei bine am facut-o si eu a sunat si mama ( i-a spus ca e obraznica si ca cum isi permite ea sa ii ceara socoteala pe cine boteaza si pe cine nu....ma rog ) si am facut reclamatie la patriarhie ...reclamatii scrie nu se primesc decat cu super dovezi si in cazuri infractionale ...ei bine telefonic ( ca degeaba au domnii mail ca nu il folosesc ....)ni s-a spus ca ei nu cred si ca atat cat respectivul e episcop( sau ce puii lui e ..ca nu ma pricep ) pe Bene lux e treaba lui ce face si ca daca nu ne-a primit suntem " niste ilegali nenorociti "(exact asat ii s-a spus la tel) degeaba am incercat sa spunem ca nici mmacar nu ne-a chemat sa ne verifice actele ( asa se procedeaza aici ...te duci la biserica ...sunt mai rai ca Securitatea) si ca tatal e olandez ... au spus ca nu ii intereseaza subiectul ....stiti cum e la romani "PANA LA D-ZEU TE MANACA SFINTII...de popi as adauga .... asa ca..... am vrut sa ne ducem la catolici dar am zis macar sa ramem patrioti ( desi nu merita catodata ).Dar tot raul sre bine ca mergem acasa si tragem un botez si un chef sa ne tina mite
Despre papita totul e bine papam orice ne da mami ...mamacita nu eram noi cu diversificatul mancarii pe timpul verii ( noi avem deja o luna si aproape 3 sapt de cand papam mancarica si fructe) dar sunt convinsa ca fetele au inteles( ptr mine nu e nici o problema dar nu as vrea sa se supere adevaratul destinatar ...desi nu cred ca se va supara cineva)
Despre caderea parului ..stiam de la Sebi ca o sa imi cada dupa sarcina ..dar parca e prea mult imi trec mana prin par si raman cu cate o suvita in mana ca sa nu mai spun ca dupa ce il perii sau il spal ( am inceput sa il spal la saptamana chiar mai mult ) imi ramane pe perie sau in cabina de dus cam de 7-8 ori mai mult par ca deobicei ....sper sa treaca mai repede altfel ii voi urma sfatul lui Sebi si imi voi cumpara peruca
Am si eu o nelamurire ....Am vazut ca majoritatea dintre voi dati ceai ....Benny nu a baut ceai deloc....Cand e cald bea apa sau sirop ptr bebelusi ( e un sirop cu vitamine Rocce Vicce ..sau cam asa ceva).Benny a fost un bb f mancacios pana acum si in primele luni mai ales dupa e am renuntat la laptele meu ...pedriatra de la "Consultatie bureau " m-a sfatuit sa nu ii dau mai mult de 4 biberoane de 250 g pe zi( el papa un biberon la masa si vreo 5-6 mese pe zi.si tr asta ne-a recomandat formula e ptr bebelusi mancaciosi ) ca cica prea multe lichide la bb-ei le strica rinichii... si cand am zis de ceai (mai ales cand alaptam) au sarit in sus ca nu,nu. Stiu ca lui Sebi i-am dat ceai si nu am avut probleme....ce ziceti daca nu i-am dat lui Benny pot avea ceva neplaceri?
Si acum sa ne laudam un pic asa ca ne-au murit laudatorii.Am facut poze la fotograf ...ca vine ziua lui papi si vrem sa ii facem o surpriza frumosa ..e vreau sa va spun ca am fost un model desavarsit mai mai ca nu ne mai venea sa plecam de acolo asa de mult i-a placut sa il pozeze o fata frumosa (bandit de mic).Cum le am promit sa le pun si in albuum sa vedeti ce a iesitGata v-am plictisit destul .....
Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Alessia, mi s-a rdicat parul pe spate de nervi cand am citit!!!
Ce nesimtiti!!! Bine ca ii ignorati si iti urez petrecere cat mai frumoasa la botez!

Raluk
- spune-mi si mie te rog ce-i cu laptele de vaca. Socra-mea, la care va sta Irina din sept in timpul zilei, imi tot zice ca a aranjat sa ia de nu stiu unde lapte proaspat pt branza, mai are nu stiu ce idei cu capsorul Irinei, sa o imobilizeze cate putin sa o faca sa stea si pe spate, si io stiu ce-i mai trazneste prin cap. (cand a fost la noi acu' o saptamana mi-a sugerat sa-i pun caciulita pe cap dupa baie. In mijlocul verii!!!!!) Eu o sa intreb si doctorita de la Medicover, dar va intreb si pe voi ce stiti de laptele proaspat.

Ana71 - n-am apucat sa-ti raspund, dar sa stii ca eu i-am facut ceai cu apa de la robinet. Dr nu mi-a zis nimic de ceai cu apa plata, si eu nu m-am gandit. Da' intreb si asta joi cand ma duc.

Mamacita, imi pare rau pt Alex, dar isi revine el cu siguranta, si atunci sa te tii... Sa vezi cum umple pampersul numai dintr-o lovitura!

Azi am tras o spaima... Irina nu se mai trezeste de multa vreme in plansete, dar azi dimineata am auzit dinspre sufragerie niste plansete disperate, de nu mai nimeream usa.
Cand ma uit in patut... Irina pe burta (habar n-am cum o fi ajuns asa, n-am vazut pana acum ca se poate intoarce), pe latul patutului (asta stiu ca face) si cu un piciorus iesit prin grilajul patului, si-l prinsese acolo. Si da-i si plange, bietul copil! Am luat-o repede in brate, i-am dat sa manance la noi in pat, si acum doarme cu tati, ca mie mi-a trecut si mama somnului...
In schimb aseara a ras prima data cu zgomot, si eu si tati ne uitam topiti la ea.

Mergi la inceput

Cautand in spate ceva mi-am mai adus aminte:

Danna_J - superba definitia Mamei! Mi-a placut la nebunie, i-am spus-o si sotului, mai aveam putin si-mi dadeau lacrimile

Ana71 - intrebai de sanii fetitelor. Si Irina are oarecum o diferenta la ei, dar mi-a zis pediatra sa stau linistita, e normal sa nu ii aiba pe amandoi de aceeasi marime, si noi ii avem la fel.

kathywsha - pe tine te cautam. Spune-mi te rog si mie cum indura Iosif caldura. Si noi plecam la incep lui august, si Irina o sa aiba la fel ca el acum, exact 3 luni si 20 zile (m-a uimit coincidenta ). Si cum faci ca sa-i fie mai suportabila? In timpul zilei iesi cu el afara sau stai numai in casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

Ninocikap..merci de reteta ..o sa o salvez in calculator, pentru ca va trebuie zilele astea sa trecem si noi la supica.
Deocamdata bebe doame dupa ce a baut 210 ml lapte. Ieri a fost o furtuna teribila in Ploiesti. In parculetul unde stateam noi de obicei si care este exact in fata blocului s-a rupt un copac imens. Fugeau bietele mamici cu carucioarele.. Cumplit!
Bine ca nu a fost nimeni ranit.
Va pupam si fugim la bucatarie..ca avem de facut mancarica..uff.. si nu are cine sa faca in locul nostru.
Am uitat sa va zic ce boacana am facut. Ieri i-am cerut sotului telefonul pentru ca al meu e nitel uitat de platit..si nu puteam sa sun (il inscriam la facultate pe Dalis.. si aveam de dat niste tel urgent..sa sar peste coada imensa). Ei bine..i l-am uitat in taxi. Am gasit taximetristul..prin dispecerat.dar a zis ca nu e nimic la el in masina.
Oricum..tati m-a bombanit nitel..si si-a luat altul. Asta e! Oricum cu asta nou...s-a jucat toata ziua si i-a facut poze haioase lui bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Salutare Salutare!

Uite ca m-am mobilizat si eu sa mai scriu cate ceva. Desi am citit, nu am avut energia necesara sa si scriu.
Fatza mea arata aproape normal, desi inca mai merg la pansat, dar nu zilnic, acum merg din 2 in 2 zile.

Radu creste mare, desi ultima saptamana a luat numai 200 grame, el care ma obisnuise cu 300-350 pe saptamana.Vineri a implinit 3 luni. L-am cantarit si avea 6800 grame. De masurat nu ma reusit, dar marti mergem la doctor sa-l vada.
Sper sa fie totul bine. Sa vad ce-mi raspunde la intrebarile mele.
Daca ne da si noua o schema de diversificare va spun.

ninocikap, multumim de efort. Mi-am noatat si eu schema. Distractie placuta la nunta!

cameron, nu am auzit pana acum taximetrist sa returneze ceva (mai ales lucru de valoare). Am avut un coleg care a pierdut 2 telefoane in taxi (de 2 ori) si evedent nu le-a recuperat. Bafta pt Dalis cu facultatea.

Alessia, "interesanta" povestea cu taica parintele. Ce sa mai zicem. Toate padurile cu uscaturile ei.

Si eu fierb apa plata, din exces de zel. Dar nu am inteles faza aia cu " se concentreaza" mineralele. Poate e vreo chimista pe aici sa-mi explice si mie!
Eu nu am sterilizator, si fierb biberoanele. Le fierb in asha numita apa de masa (acea apa filtrata) pt ca daca le fierb in apa de la robinet ramane calcarul de un deget pe ele.

Din pacate de vreo 2 saptamani Radu e cam constipat. De fapt nu stiu cum sa o numesc. iese numai o data la 2 sau 3 zile, si atunci, stimulat cu termometrul sau cu supozitor. Faza e ca scaunul este moale, chiar prea moale as zice eu. Si culoarea este verde. Ce o fi cu el? Nu stiu ce sa fac. Sa vad ce imi zice marti doctorul.

dariaevelin sper sa nu uit de emisiune astazi, mai ales ca e si vreme nashpa si tre sa stam in casa.
De fapt vrem sa-i facem o supriza lu bunica, sa mergem in recunoastere, ca mai sunt 3 saptamani si domiciliul de zi va fi acolo

rrox3 , si mama afacut ieri prajitura cu visine, numa ca saracuta cum ea nu mai vede decat cu un ochi, a mai scapat cate un simbure si era sa-mi scot fortat o masea.

Din pacate si noi ne luptam cu problema degetelor in gurita. Acum vad ca are o mare precizie in as baga degetul mare in gura, de la orice mana. Mai bagam manusi, dar e tare nervos cu ele si baga tot pumnul in gura, cu manusi cu tot. Suzeta nu o mai accepta deloc, asha ca avem doua da nici nu mai stiu unde sunt. S-a prins ca de acolo nu iese nimic si a renuntat.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput