Bebelusi de martie - aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

sa va dau si masa de fructe.

mar copt sau fiert cu branza de vaci 3 lingurite.

eu inca mai lucrez la introducerea ei.
in schimb ii place la nebunie piersicuta imi trage singur lingurita la gura.
la inceput i-am dat suculetul iar acum ii dau si pulpita foarte bine pasata.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

am uitat sa va spun ca toate acestea noi le mancam cu lingurita pentru ca biberonul nu l-am primit deloc.
acum 2 saptamani cand am fost la doctora, am fost la cineva in Ploiesti de data asta, mi-a zis ca in 2 saptamani ar trebui sa ii apara primul dintisor, ar trebui sa il verific nu?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ninocikap,multumim ptr.efort,mie una mi-au prins f.bine informatiile de la tine.Le-am notat si confruntat cu ce aveam mai interesant si am ajuns la concluzia ca ai o dr.f.pusa la punct cu ultimele scheme.Voi urma si eu aceeasi schema
oanamc,in sfarsit ati aparut,mi-era ca a fugit Leti cu alt cavaler si l-a lasat pe Alexutu cu ochii in soare si buzele umflateInteleg ce simti si experienta minunata prin care treci,pentru ca suntem colege intru fericire.Dar nu ne uitaLeti pare a fi o desteapta din ce povestesti;si Alexutul meu este,dar stii si tu ca barbatii se coc mai greu,daca nu chiar deloc toata viataIn schimb este foarte mamos(si mie ce rau imi pare):de cate ori e necajit,ba ca nu-i iese treaba cu kaki,ba ca se loveste sau se zgarie,il mangai si-mi ia mana si si-o indeasa la nasuc si asa il linisteste mirosul pielii mele incat simt ca se revarsa un val de caldura si fericire asupra mea...
Ce-ati hotarat,chiar nu dati o fuga pana la mare(vorbesc eu,care n-am curajul inca nici pana la Bucuresti sa merg),dar mi-ar fi placut sa ne cunoastem.Oricum nu ne pierdem...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Am mai aparut si noi...
Ninocikap, multumim frumos, foarte utila schema!!

Marox, si Irina a dezvoltat o pasiune nebuna pt degetele, dar eu incerc sa o mai domolesc, prin prisma a ce ne povestea mai demult Oanamc de fratele ei, si ce am vazut si eu la finuta noastra. Are 2 ani jumatate, si e cu degetul in gura tot timpul. Mama ei mi-a spus ca nu-i chip sa o dezvete. Am intrebat-o daca a aplicat metoda folosita de Rrox, cu bandajatul degetului, dar a zis ca nu s-a prins nimic. In continuare degetelul.
Asa ca pe Irina am trecut-o nitel la manusi, seara la culcare. I le scot dupa ce adoarme. Binenteles ca asta declanseaza urlete de protest, da' ma tin tare si-i dau suzeta.

Mamacita, am citit si eu link-urile pe care ni le-ai dat. Foarte interesante, mai vrem, cand mai gasesti info asa interesante!

Am reusit sa demaram actiunea "pasaport pt Irina". De fapt, o trecem pe pasaportul meu. Binenteles ca in Iorga la 9 dimineata e jale, chiar si la camera speciala pt batrani si copii. Cum Irina era cea mai mica dintre copiii de acolo, am reusit sa ne bagam in fata. In schimb, la 1, cand m-am dus sa mai duc o adeverinta, floare la ureche!! Cred ca toata lumea se imbulzeste dimineata, mare greseala sa ne ducem asa...
Oricum, am reusit sa o bagam la urgente, si pe 04 august avem pasaportul!! Si pe 06 plecam... uf, de-abia astept!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

mamacita,faza cu lumina e tare interesanta,in cazul meu cel putin avand in vedere ca ma plang de niste vergeturi lungi cat tot piciorul,ce sa mai zic de sani care s-au lasat si lungit dupa ce am terminat cu alaptatul....

Ninocikap esti o dulce .....multumim pentru retete.....eu am mers pe ceva de tipul pe care il amintea mamacita cu sucuri de la 3 luni ...dar sincer am abandonat ideea pentru ca nu ii faceau bine.....marul ii producea gaze si plansete,morcovul nu mai zic ....cel mai bine ii merge cu portocala....
Supa ii dau si eu si o fac din radacinoasele albe pe care mi le-a recomandat pediatra....si morcov bineinteles ,acum urmeaza sa introduc si cartoful pe care l-am amanat din cauza continutului mare de amidon despre care se zice ca dauneaza.....am inceput cu zeama apoi cate putin pasata si acum suntem la ceva de genul continutului de borcanele.

In portocala pe care i-o dau la a doua masa ii adaog branza calcica...auzind atatea despre laptele de vaca evit sa cumpar de vaca adevarata si ii fac cu lapte din comert pasteurizat.

Cerealele mi le refuza........nu ii plac si gata ....dar nu ma supar ca nu as vrea sa creasca prea artificial si deodata....are tendinte de chiscute .......
Cineva intreba de apa pentru ceai eu am dus apa de la robinet la analiza la o prietena la un laborator si nu va zic cate gasesti prin ea ....de atunci bem toti apa plata in casa si inclusiv nicola...
Despre degetele in gurita medicii zic ca ar fi normal pana in jurul varstei de 1 an dar eu am mari indoieli privind aceasta normalitate....pe mine m-a crescut bunica fetele si nu va zic ca m-a lasat asa si am tot supt degetelul mare pana pe la vreo 14 ani....am scapat cu tratamente...plansete ....chin...

gata ca scriu cam mult....o sa revin si cu pareri despre televizor....

salutari de la ralu si nicola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Salutare! Na,uite ca a trecut aproappe o saptamana si nu am reusit sa intru. Am citit acum,pe fuga,doar ultima pagina.
Vai fetelor! Da', pare-se ca doar eu ii dau(la indicatiile pediatrei) mar nefiert,necopt cu biscuite(asta la masa de la 11-12) ??? Nu vad sa aiba reactii negative. Il accepta cu placere,il mananca cu lingurita,are scaune (2-3) normale.Si e asa de o saptamana.Ar trebui sa ma reorientez si sa-i dau mar fiert?
Va pup si promit sa citesc tot,tot,tot!

Daria si Brien

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dariaevelin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

salut fete !va salut si eu cu drag.

v-am citit in fiecare zi, dar nu am apucat sa scriu.

si eu as vrea sa alaptez 6 luni exclusiv, sa vedem daca ma tin bidonashele, ca uneori Gabriel e foarte infometat si ar tot minca..
insa ma intreb foarte serios cum o sa facem fatza diversificarii, pentru ca nu vrea sa ia nici biberon( ii dau doar sin exclusiv), ce sa mai zic de vitamina D cu care isi face o greata teribila. noi am primit aici tablete de 500, nu va spun in cite bucatele minuscule o impart pina i-o dau pe toata:). am incercat si dizolvata in apa, dar o vomeaza..si impreuna cu ea,tot ce mai are strins cu sudoare:)
imi amintesc cu nathan cu cita pofta astepta borcanasul de morcovi, si cum mai plingea daca nu eram destul de rapida cu lingurita...infuleca de-a dreptul! iar acum.. stau linga el sa minice cite ceva!:)

legat de diversificare, cred ca am primit aceleasi sfaturi ca si zuzunaki: pentru inceput morcovi( din borcanel), apoi morcov cu cartof, si tot asa treptat. borcanelele la 4 luni au diferite combinatii de:morcovi, conopida, cartofi, mazare, porumb, legume cu orez, dovlecel , zucchini.carnita de curcan, vita ,pui.
fructe: mar, para, afine, piersici, caise, zmeura.
tot la 4 luni urmatoarele meniuri:
paste fainoase cu rosii si zucchini,
porumb cu mazare si curcan bio,
sunca bio cu taitei si morcovi,
morcovi-cartofi si bio miel,
morcovi cartofi cu bio vita,
orez cu legume si bio pui,
porumb ,orez si bio vita.
astea vi le-am scris dintr-o broshurica pe care tocmai am primit-o cu un mic cadou de la HIpp.
parerea mea e ca parca sint prea multe optiuni la 4 luni, nu stiu daca nu creste riscul alergiilor cu atitea ingredinete. citisem undeva ca nu trebuie sa dam mai mult de 2 ingrediente deodata, ca sa prevenim alergiile( sa vedem la ce ar fi alergic ..daca e).

ce am mai auzit, e ca morcovii trebuie sa fie cit mai "bio" pentru ca absorb mult nitrit. am vazut de ceva vreme ca in Aldi( magazinul cel mai ieftin) doar morcovi bio gasesti. aceeasi treaba cu nitritii o citisem si despre spanac, sa nu se dea la copii mici ( pina la 3 ani ) decit bio spanac. poate is nemtii un pic mai exigenti, insa de cind sintem aici, apreciez mai mult micii producatori.

zuki mersi de telefon, succes la pregatiri !!

danna_j pupici lui sara

citesc si eu la umanitare, si nu imi pot scoate din minte ochisorii dulci ai sabinei.mi se pare ca parca il vad pe Gabriel cind ma uit la ea. aseara in timp ce calcam haine, ma tot gindeam cum sa facem rost de mai multi bani pentru ea.fetelor spuneti-mi si mie cum, daca aveti idei.
sa aveti un weekend frumos!
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Salutare!

Ana71 eu zic sa ii dai numai apa plata si sa folosesti si la ceai tot d-asta. Cea de la robinet contine tot soiul de mizerii in special din cauza conductelor pe care circula. Si nu-i da zahar! O sa o doara burtica. Indulceste-i ceaiul cu glucoza de la farmacie daca vrei neaparat sa-l indulcesti.

Mamacita prin cartile mele scrise si aparute in America scrie ca diversificarea se incepe de preferinta cu legume pasate sau iaurt. Fructele se introduc mai la sfarsit fiindca nu vor sa obisnuiasca copii numai cu gust dulce. Iar cerealele nu sunt deloc recomandate la bebeii grasuni. Eu nu intentionez sa ii dau prea curand cereale, desi fructe o sa-i dau.

Daria e OK sa-i dai mar crud, asa e cel mai bun, altfel ii distrugi vitaminele.

Ninocikap, Oanamc bine ati revenit! Ne-a fost dor de voi!

Noi ne-am rezervat cazarea la Tusnad in august. Sunt tare incantata, mergem la munte. Vrem sa mergem si un weekend la mare, la noi. Am renuntat la Albena, ar fi prea complicat anul asta. Acum cautam un loc pe litoralul nostru, dar undeva mai departe de natia dezlantuita. Cercetam. Deocamdata Mariuca are un musafir pentru o saptamana, o prietena de-a ei de la tara. Si peste o saptamana le duce sotul meu impreuna cu parintii mei la tara. Ma duc sa le fac o prajitura cu visine.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Rrox, Andira, multumesc pentru raspunsuri! Sper sa se rezolve fara chin mai tirziu si sa nu ajunga la majorat cu degetelul.

Ana71, ceaiul si formula le pregatesc cu apa plata. Nu m-as aventura sa-i dau de la robinet nefiarta, iar ca s-o fierb...la ce bun daca am apa plata la indemina? In schimb ceaiul nu-l indulcesc. E drept ca-i dau de la Milupa si e dulceag.

Dariaevelin, eu cred ca nu se recomanda marul nefiert cu biscuit inainte de 5 luni sau pe-acolo pt ca e destul de inecacios. Un mar fiert e mai usor de inghitit. Iar biscuitii, in caz ca nu sint speciali pt bebei, fara gluten, pot provoca alergie. Insa daca tu ai incercat si e OK nu vad de ce ai intrerupe.

Mamacita, cind am inceput diversificarea cu Alex, am citit si eu o gramada de chestii de pe forum si net. Tot felul de argumente pro si contra. Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa-i ascult pe medicii care recomandau diversificarea cit mai tirziu (dupa 5 luni) si pe americani care te indeamna sa incepi cu cereale. Boooon, numai ca iar intervine practica: Alex n-a acceptat cerealele (destul de exceptional, de altfel, cam tuturor copiilor le plac). Asa ca am inceput cu morcovi.3 zile. Dovlecel 3 zile. Cartof 3 zile. Mar fiert 3 zile. Banana fiarta (bleahhh-da' bietul copil a mincat-o, fapt ce mi-a dat sperante pt viitor, ca daca a acceptat asta va minca altele si mai si...am avut dreptate!!!) 2 zile, cred. Dovleac 3 zile. Baza lui raminea laptele, dar ii dadeam citeva lingurite din cele de mai sus la o masa, inainte de bib.

Gabrianah, am vazut si eu ce oferta de borcanase aveti in Germania, am fost anul trecut. Nu zic ca nu sintem aprovizionati in Fr dar am vazut combinatii pe care nu le avem. Cum spuneam mai sus, la inceput, vreo 2 luni, am preferat sa pregatesc eu mincarea copilului pt ca borcanasele nu prea ma satisfaceau, voiam o leguma cit mai "pura" (bio, of course), ori in borcanase mai puneau unt si adesea si alte legume/fructe. Dar dupa ce am vazut ca maninca tot am trecut pe borcanase, mult mai practic si mai variat.

Va las, ca s-a sculat printesa. WE placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Rrox, am fost si noi la o dna dr. la medicover si tot la 5 luni mi-a zis ca recomanda ea diversificare. Iar dr. pediatru care il vede de cand avea 5 zile, 6 luni. Probabil ca o sa incp pe la 5 luni si jumatate. Abia astept sa schimbam retete de supici si piureuri, mai ales ca tu esti de doua ori mamica si ai experienta. A fost buna prajitura cu visine??

dariaevelin, maine ne uitam la Teo??? sa stii ca in prezentarea emisiunii de maine, te-am zarit..si marele tricou! la ora 16??

Voi dati calciu la bebei?? Noua ne-a recomandat si dr. noatra pediatra si dr. pediatra de la medicover. si nici una nu a raspuns destul de clar de ce ii tre' calciu??? oare din cauza ca a crescut 16 cm in 4 luni??? sau ca suntem aproape de dintzisori??

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput