Dopul gelatinos
De azi dimineata vad ca imi curge ceva gelatinos (nu tot timpul), mai ales cand merg la baie la pipi. Eu cred ca e dopul gelatinos, mai ales ca are o consistenta de gelatina si e de culoare galbui-maroniu.
Poate fi pierdut asa de repede? La 34 de saptamani?
Contractii nu pot sa zic ca am mai multe decat pana acum. Iar de durei ....nimic. Iar bebele se agita, cred ca ma simte pe mine atresata.
Ati patit careva asta????
Codruta &
34 saptamani
poze
Raspunsuri
crinuta spune:
Dopul gelatinos poate fi foarte usor confundat cu o secretie mai abundenta.
Am patit-o si eu, si s-a dovedit ca ma inselasem si nu era dopul.
Am pierdut dopul in urma controalelor din timpul declansarii, si este foarte mare, maroniu.
In ceea ce priveste timpul, se poate intampla sa il pierzi mai devreme, dar mai pot trece cateva saptamani pana la nastere.
Crinuta si
Rayan
mara03 spune:
codrutza, eu zic (din proprie experienta) ca e dopul gelatinos. cel mai bine ar fi sa mergi la medic sa vezi ce si cum, ca daca elimini dopul trebuie sa ai foarte mare grija pentru ca el are rol protector.
eu l-am eliminat la 39 de saptamani, pe parcursul unei zile intregi iar a doua zi am nascut. dar nu te impacienta ca poti elimina dopul si cu cateva saptamani inainte de a naste.
pupici si nastere usoara!!!
Andreea & Tudor (9 dec 2003)
clauditzadennis spune:
Si eu am pierdut dopul la 34,5 saptamani...am sunat doctorita si mi-a zis sa stau linstita, in pat, ca uneori se reface, ca alteori trec cateva saptamani pana la nastere...In cazul meu, am pierdut dopul incepand de la ora 10 si la ora 17, in aceeasi zi mi s-au fisurat membranele si am pierdut lichidul...iar la 21,05 se nastea Dennis. Asa ca fa o vizita medicului sau macar da-i un telefon.Nastere usoara, cand o fi sa fie!
Claudia,soacra frumoasei Oti
dana_ene spune:
Codruta si eu cred ca e dopul.
Nu te speria.
Eu am eliminat dopul tot pe bucati, atunci cand mergeam la baie sa fac pipi. Si toata eliminarea asta a durat timp de 2 zile.
Iar de nascut am nascut in cursul saptamanii urmatoare eliminarii dopului, dar poate dura 2-3 saptamani intre eliminarea dopului si nastere.
Numai bine !
Daniela
(10+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
Kittycat spune:
Cel mai bine e sa mergi la medicul tau sa iti faca un control. Noi nu putem face decat presupuneri. Dopul se poate pierde si cu 2 saptamani inainte de declansarea travaliului. Eu l-am pierdut cu 9 zile inainte.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
Oana C spune:
Codruta, eu am eliminat dopul in ziua in care am nascut. A inceput sa se elimine dimineata (o gramada pe hirtie), apoi inca un jet pe la prinz, iar pe la 4pm mi s-a rupt apa. Am nascut in aceeasi zi (37 sapt 3 zile). Nu am avut deloc dureri sau contractii cind/dupa ce am pierdut dopul sau mi s-a rupt apa. M-au indus cind am ajuns la spital, pt ca mi pierduse foarte mult lichid amniotic; in 4 ore am nascut (cu un travaliu fff usor si fara dureri, de 40 min).
Mergi la dr sa iti faca un control.
Multa sanatate si nastere usoara!
Oana C si baby Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
codruta_grg spune:
Multumesc fetelor de raspunsuri!
Am fost aseara la doctor si mi-a zis ca, colul e inchis, dar scurtat.
De aseara nu am mai avut scurgerea cand mergeam la baie.
Azi am facut si o urocultura.
Mi-a dat sa iau indometacin supozitor. (ati luat careva?) Nospa si magne b6.
Codruta &
34 saptamani
poze