hiperprolactinemie (1)
Raspunsuri - Pagina 10
io_ana spune:
Buna tuturor,
Intru si eu in culbul celor cu hiperprolactinemie.
Problema mea cea mai mare e insa ca nu am un medic ginecoloc bun. Sunt in Germania, Düsseldorf si nu cunsoc pe nimeni care sa-mi recomande un medic bun ( la cel al soacra-mii nu vreau sa merg, mai ales ca e batran si iese la pensie acusica).
La doctorita la care am fost pana acum si la care am descoperit ca am hiperprolactinemie nu mai merg - mi-a zis cand am fost sa iau rezultatele ca am prea multi hormoni masculini si ca de asta nu pot ramane insarcinata, ca atunci cand ajung acasa sa citesc ce scria pe rezultat si sa vad ca am prolactina crescuta. Am cautat pe net ce e prolactina, ce fel de hormon si am aflat ca nu e un hormon masculin. Mi-am dat seama ca nu e prea in tema doctorita asta( nu stia nici de dostinex), asa ca vreau sa mai caut pana ma dau pe mana unui medic.
M-as bucura foarte mult daca m-ar putea ajuta cineva. Poate face intamplarea sa fie cineva din aceeasi zona ca si mine. Sunt foarte multi medici pe aici si recomandarea cuiva ar fi mai mult decat bine venita.
Numai bine si mult succes mamicilor aspirante!
danutza_c spune:
Maria_alexia, vezi ca cineva acolo sus are grija de tine! Bine ca ai luat progesteron si ca ai trecut de pericol, care e in primul trimestru de sarcina. Ma bucur pentru tine si iti doresc sa ai in continuare o sarcina usoara si o nastere si ami si un bebe sanatos.
Iti multumesc, asa sa fie! Sa dea Dumnezeu.
M Oana spune:
Tu Ana, gand la gand cu bucurie. Poate ai si tu o stea norocoasa....
Aseara vorbeam cu o prietena romanca, care este medic neurochirurg in Germania, despre adenomul barbatelului meu. Mi-a confirmat si ea dostinexul + multe altele.....
Nu stiu exact unde in Germania locuieste, dar ma gandesc ca stie medici din toata tara, iar daca chiar ai o stea norocoasa....
Mai intra pe acest forum, pana iau eu legatura cu ea. Daca nu saptamana asta, saptamana viitoare sigur vorbim si poate le leaga Dumnezeu si pt tine.....
Nu mai citesc acu' din urma, ca stau prost cu timpul, dar cu prima ocazie ma intorc la voi sa vad ce mai faceti....
io_ana spune:
Oana, iti multumesc pentru raspuns.
Poate am intr-adevar noroc si stie prietena ta pe cineva chiar aici.
Pe curand.
maysha spune:
Buna tuturor si bine v-am gasit!
Ma primiti si pe mine in clubul vostru? 
Si eu am fost diagnosticata acum 7 ani cu microprolactinom hipofizar - prolactina de 4 ori marita si microadenomul de 8 mm.Doctorul m-a speriat foarte tare si m-a trecut pe doza de 12 pastilute pe zi, dar nu am rezistat mai mult de trei luni, devenisem leguma, asa ca am intrerupt tratamentul nestiind ca este bina sa fac asta.
Sub doza de 12 pastile, organismul a raspuns bine, prolactina scazuse, dar dupa ce am incetat sa mai iau pastilutele, simptomele au revenit.M-am dus la medic si dupa un perdaf ce mi la tras, mi-a scazut doza la 8 pastilute, insa nici asa nu am rezistat.Intr-un final am ajuns la doua pastile, doar pentru simplu fapt ca nu suport mai mult.
De atunci sunt abonata spitalului Parhon, in fiecare an.
Doctorul care se ocupa de mine are un nume sonor, este mereu grabit, caci foarte multi pacienti vin la el, plus ore la facultate, conferinte in strainatate, motiv pentru care niciodata nu reusesc sa-I smulg mai mult de trei cuvinte sau imi raspunde evaziv, ceea ce ma duce cu gandul ca practic sunt cobaiul lor.
Ce am reusit sa aflu pana acum e ca voi fi dependenta de medicamente toata viata, ca n-o sa am prea multe sanse sa am un copil iar microadenomul trebuie tinut permanent sub observatie.
In ceea ce priveste efectele adverse, au fost cu duiumul si le-am simtit din plin, insa ce ma sperie este o accentuare a depresiilor si a starilor nervoase, asa cum spunea si bal_mascat, de care I-am amintit medicului, dar acesta mi-a spus ca nu au nici o legatura cu boala mea.
Recunosc ca din lipsa de timp, numai am rasfoit paginile de la acest subiect,promit sa citesc postarile voastre imediat ce-mi voi face timp, deci stie cineva mai multe despre cat voi continua cu acest tratament?
Pot sau nu sa am un copil?
imi recomanda cineva un alt medic endocrinolog, poate ca ar fi bine sa incerc si in alta parte, desi pana acum am fost convisa ca am venit unde trebuie
multa sanatate si pupici![]()
nejla spune:
Maysha,bine ai venit,pot sa-ti spun ca si eu am folosit brocriptin 2 luni de zile pentru hiperprolactinemie.am avut destule reactii adverse,a scazut dar dupa o pauza a crescut din nou.
Acum iau dostinex jumatate de pastila pe saptamina,dupa o luna mi-am facut analiza si vad ca a scazut,continuu sa iau,sunt multumita ca nu am nici un simptom .
Referitor la intrebarea pe care ai pus-o,toate fetele de aici spera ca intro zii sa aiba copilasul mult dorit.Au fost fete care au avut prolatina mare dar dupa tratament au ramas insarcinate fie pe cale naturala fie prin f.i.v.
Iti doresc bafta in continuare si zic sa mai consulti si alt medic.
NEJLA.
bubulina1 spune:
Buna fetelor! Din pacate am si eu aceeasi problema, respectiv mi-a iesit prolactina 972 la un maxim de 675 (Medicover). Am fost la medic si mi-a dat sa iau minunatul Brocriptin care are efecte secundare destul de naspa. Stiti cumva cam dupa cate zile dispar efectele?
Ceea ce este insa ciudat este ca eu am progesteronul bun si ovulatie naturala. Mai exista printre voi fete care se confrunta cu aceeasi situatie? La mine sigur prolactina a iesit mare datorita stresului, asa ca deocamdata nu am facut radiografia de sa turceasca. Doamna doctor a zis sa iau tratamentul o luna si apoi sa repet analiza. Credeti ca am vreo sansa sa raman
in conditiile astea?
Lilicica spune:
Eu sunt in a 3 saptamana de cand iau dostinexul, 1/2 de pastiluta de 2 ori pe saptamana, dar nu am avut nici un efect advers, la inceput m-a durut putin stomacul, cateodata mai am senzatia ca mi se infunda capul.Am observat in ziua cand se produce ovulatia, imi curge un firicel de sange din nas, dimineata.
Voi ce simptome aveti de la dostinex? Danutza tu ce spui cum te simti? noi am inceput cam deodata sa luam dostinexul.
Lili
maysha spune:
Nejla;
multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi,am inteles totul e probabil, relativ.
Eu am citit undeva, depre o tipa cu aceleasi probleme, adica hiperprolactimie + microadenom, care a putut avea copilul dorit
, fara nici o complicatie pana imediat dupa ce a nascut.Atunci la un nou control, au descoperit ca microadenomul s-a marit ajungand de proportii alarmante, lucru ce a provocat o serie de reactii in tot organismul.
Iar pe mine de fapt, asta ma ingrijoreaza, prezenta acelei tumori, e adevarat benigna, insa internandu-ma an de an la Parhon, am apucat sa vad consecintele ei, asupra oamenilor, adevarati monstri, cu oasele marite, legume fizic si psihic, cu ochiul stang iesit din orbita e.t.c.
Ce pot eu sa fac acum este sa-I multumesc lui Dumnezeu, ca am descoperit boala la timp, cand inca mai pot face ceva si sa am grija sa o supraveghez cu atentie, deci sunt o fericita .Apropo mi-au trebuit doi ani de zile sa descopar ce am, adica doctorii
, in conditiile in care singurul simptom a fost lipsa menstruatiei timp de doi ani.
Cat despre dostinex, nu mi s-a spus nimic, dar la cate pastile am inghitit pana acum timp de sapte ani, cred ca mi-ar fi trebuit si un sponsor
.
Bubulina
, la mine efectele adverse, simtite din plin asa cum am mentionat in mesajul anterior, m-au tinut cateva zile, dupa care au disparut, dealtfel daca am intrerupt tratamentul chiar si o zi numai, ele revin cu aceeasi intensitate. Stiu ca printre altele, aceste pastile iti scad tensiunea, la mine tensiune era la 12 in mod normal iar acum este undeva intre 7 si 8, lucru care imi provoaca greata si durere la stomac, o senzatie de slabiciune si parca ma misc in reluare.
Va urez numai bine, multa sanatate si sa ne intrecem in vesti cat mai bune
danutza_c spune:
Lilicica, eu nu cred ca am nimic de la Dostinex. Parca la inceput, primele doua-trei doze, aveam in ziua respectiva si a doua zi o foarte vaga senzatie de greata, dar altceva nimic. Mai am saptamina asta si lunea care vine si pe urma ma duc sa-mi repet prolactina. Dar oricum, mai e putin si ajungem si noi acasa si o sa vad ce zice doctorul cind ajungem.
Maysha, oamenii aia care i-ai vazut tu in spital cu oasele marite si desfigurati au tot un adenom de hipofiza dar care secreta alt tip de hormon: hormonul de crestere. Boala aia se numeste acromegalie si, chiar daca adenomul e tot hipofizar, e crescut din alte tipuri de celule, celulele care secreta hormonul de crestere. Hipofiza este raspunzatoare de secretia mai multor hormoni: h. de crestere, FSH, LH, TSH, prolactina, fiecare din acesti hormoni e secretat de tipuri diferite de celule. De la un prolactinom nu poti sa ajungi sa iti creasca oasele, e adevarat ca poti avea alte probleme, destul de serioase daca e mare.
Si mai e ceva: in timpul sarcinii glanda hipofiza isi mareste in mod fiziologic dimensiunea de vre-o 3 ori si, asa e, daca prolactinomul e mare de la inceput poti avea probleme din cauza asta. Dar tu parca ai spus ca al tau e de 8 mm, nu cred ca o sa ai probleme in sarcina, oricum e bine ca stii de el si o sa il urmaresti cu atentie.
Nejla, tu ce mai faci? Nu ai mai scris nimic de tine. Ai fost in Turcia sau nu inca?