Io, repatriata 3)
Raspunsuri - Pagina 8
Simona27 spune:
Ooop...uitai sa spui: Doroftei se intoarse din nou in Romania.. E inconsteint baiatu'asta, va spun io Si-si mai face si casa...azvarle cu banii in Romania, va spun io..
Gata, tac...si ma duc la bucatarie sa hranesc poporul ca e tarziu
paraluta spune:
Povesteste-ne de barbatii cei goi! Am asa un dor de marea din Ro, ca n-am mai fost acolo din 2000,da` ma consolez cu o vacanta pe Coasta de Azur anul asta...eh..
Simona, revenind acum la oile noastre, cit te costa sa deschizi un SRL in Ro? De cit capital ai nevoie acum? Multzam.
adrienne12 spune:
pune si poze cu barbatii cei goi... sau trimite si incoace citiva ca daca imi lipseste ceva aici asta e :-)cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by Simona27
Ooop...uitai sa spui: Doroftei se intoarse din nou in Romania.. E inconsteint baiatu'asta, va spun io Si-si mai face si casa...azvarle cu banii in Romania, va spun io..
Gata, tac...si ma duc la bucatarie sa hranesc poporul ca e tarziu
Da,chiar tupeist baiatu' asta sa-si investeasca parte din banutzi in Romanika in loc sa suporte puternica economie canadiana construita pe umerii imigrantilor romani ...si nu numai.
--------------------------------------------------------------------------------------
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it.
Ira spune:
Nu mai bine sa vina cu banii canadezi sa-i hraneasca p'astia ? ...
"Nu v-ati saturat sa platiti prostia altora?
Nu v-ati plictisit sa va bage statul mana in buzunar ca sa achite facturile CEDO? Nu v-ati saturat sa platiti gafele sau complicitatea in ticalosii a justitiei romanesti? Sau abuzurile politiei? Sau casele furate fostilor proprietari? Mie, unul, mi-a cam ajuns.
Stiu. Nedreptatea costa. Pana la urma, cineva tot trebuie sa plateasca. Doar ca, pana una-alta, finantatorul dreptatii gasite la Strasbourg este cetateanul inocent. In schimb, pe adevaratii vinovati nu-i trece nimeni pe factura. Bruta de politist, procurorul spagar sau judecatorul complice din cauza carora statul roman incaseaza valuri de condamnari la CEDO au aripioare de ingerasi.
Zburda liberi si neatinsi la portofel. Strangeti-i pe ei cu usa! Sa-si plateasca greselile din banii lor!
De exemplu: politistii-tortionari care l-au stalcit in bataie acum opt ani pe Ioan Bursuc si au urinat apoi pe el nu doar ca n-au patit nimic. Aproape toti si-au pastrat chipiul. Altii au avansat. Politistul care i-a scos basma curata pe cei opt, recomandand neinceperea urmaririi penale impotriva lor, a ajuns intre timp seful politiei din Neamt. Dar chestia asta ma revolta cel mai putin.
Frustrant, sfidator si cinic este ca se stia de anul trecut de sentinta CEDO. Si nu s-a intamplat nimic. Judecatorii de la Strasbourg au scris negru pe alb ca politistii au torturat, ancheta politiei a fost o bataie de joc, iar procesul - o gluma proasta. Stim numele politistilor, cunoastem numele procurorilor si ale judecatorilor din dosarul Bursuc vs. Romania. Le stie si "statul roman".
Asa ca de ce n-ar plati ei cei 10 mii de euro despagubiri?
In orice tara asezata, statul nu e o fantoma, o abstractiune, o entitate fara chip. Doar statele autoritare isi concentreaza puterea simbolica intr-un om, iar armata pretoriana a functionarilor puterii e un balaur fara chip. Intr-o democratie cat de cat asezata, responsabilitatea exercitarii puterii trebuie sa fie personala. Ai gresit, platesti.
Abia atunci cand acest mecanism va functiona eficient, politistii se vor gandi de doua ori inainte sa dea cu pulanul, vor fi poate mai putine NUP-uri (neinceperea urmaririi penale) puse arbitrar de procurori si mai putine spagi in traista unor judecatori.
Solutia mi se pare destul de simpla. Dupa fiecare condamnare, statul roman plateste de la cateva mii de euro la cateva sute de mii de euro despagubiri. OK. Deschide vistieria si achita, pentru ca n-are incotro. Dar apoi, nimic nu impiedica onor statul sa se intoarca impotriva adevaratilor vinovati ca sa-si recupereze paguba.
De exemplu, in cazul Bursuc, Ministerul Finantelor se poate intoarce, prin asa-numita "actiune in regres", impotriva politistilor care au torturat si impotriva procurorilor care au pus NUP. Va incepe, desigur, alt proces. Insa doar asa se face dreptate pana la capat.
(E adevarat ca lui Ion Iliescu nu i-ar ajunge un veac de trudit la Cotroceni ca sa plateasca milioanele de euro de pe factura proprietatii.)
Altfel, cu siguranta condamnari vor mai fi. Si nu m-as bucura deloc sa stiu ca, in conturile lui Patriciu, Iacobov, Sechelariu, Mischie sau alti scriitori pe la Parchet, ar putea sa intre bani din cauza ca procurorii lui Botos sau Amarie si-au facut treaba cu urechile ciulite la Cotroceni sau Palatul Victoria.
Romania Libera, Dan Tapalaga, 27 iul 2005
http://www.hotnews.ro/articol_27652-Nu-v-ati-saturat-sa-platiti-prostia-altora-Dan-Tapalaga.htm
Cei mai cheltuitori alesi ai poporului
Platim anual 700 de milioane de lei pentru fiecare parlamentar cazat la hotel
In perioada 2000-2004, secretarul general al Camerei, deputatul PSD Tudor Mohora, a aprobat aproape integral cheltuielile fara numar ale colegilor sai. Potrivit legii, cheltuielile din fonduri publice sunt verificate de Curtea de Conturi, institutie care in ultimii patru ani nu a anuntat nici o sanctiune privind depasirea unor plafoane.
Institutul pentru Politici Publice (IPP), un ONG, a avut curiozitatea de a vedea cam cat ne costa parlamentarii. A obtinut datele de la Camera Deputatilor numai dupa ce a actionat institutia in instanta pentru ca a refuzat sa faca publice cheltuielile alesilor. „Se eschiveaza de la a da informatii defalcate, asa cum am cerut. S-au agatat de exprimarea folosita de noi”, a explicat directorul de programe al IPP, Adrian Moraru.
Apartament de cinci stele
Camera Deputatilor a platit 700 de milioane de lei anual pentru fiecare parlamentar cazat la hotel si 224 de milioane de lei pentru unul care a optat pentru „alte spatii”. Cel mai mult s-a cheltuit pentru cazarea lui Nita Constantin (PSD) in 2002. Camera i-a decontat cheltuielile de cazare si pe timpul verii, cand deputatul era plecat in vacanta. Pentru doua luni au fost platite 84 de zile calendaristice. Cate 42 de zile pentru luna iulie si 42 pentru august. La fel s-a calculat si pentru restul anului.
Ca si alti colegi de-ai sai, el s-a cazat la Hotelul Bucuresti intr-un apartament care era facturat in jurul sumei de 2.500.000 lei. In conformitate cu contabilizarile IPP, acesta a cheltuit in acel an peste 800 milioane lei. „Un apartament este mai scump decat o camera la hotel. Dar am avut unele facilitati. Eu am respectat legea”, s-a justificat deputatul, explicand ca transferul sumelor a fost facut direct de la Secretariatul General al Camerei Deputatilor.
Fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor si sef al PSD Brasov, Constantin Nita, controleaza mai multe firme din industria alimentara si turism, prin intermediul sotiei, acumuland o avere considerabila. Nita a fost acuzat de presa, dar si de fosta administratie prezidentiala de colaborare cu Cosa Nostra si de asociere la infiintarea unor banci comerciale, falimentate ulterior (Dacia Felix Brasov, de exemplu). Introdus de presa in galeria marilor baroni ai PSD, alaturi de Oprisan, Sechelariu si Mischie, Constantin Nita s-a bucurat mereu de protectia sefilor PSD. Adrian Nastase, de exemplu, s-a deplasat personal la Brasov pentru a fi sigur de realegerea protejatului Nita in fruntea filialei brasovene a partidului, in cursul acestui an, din cauza ca „realesul” era nevoit sa faca fata unor grave acuze de coruptie venite din partea colegilor. Constantin Nita a devenit presedinte al filialei social-democrate in 1997 si deputat PSD de Brasov in anul 2000. Apropiat al lui Adrian Nastase, Nita a „supervizat” toate privatizarile importante din perioada 2000-2004. Roman, Tractorul, Nitramonia Fagaras au fost, rand pe rand, victime ale clientelei de partid coordonate de pesedistul brasovean, toate ajungand astazi in pragul falimentului. Magnatul Ioan Neculaie, patron al FC Brasov, a preluat controlul asupra Parcului industrial Roman prin hotarare de guvern, dupa ce a preluat functia de presedinte al Asociatiei oamenilor de afaceri ai PSD-PRO Brasov de la amicul sau Constantin Nita. Ulterior, si-a arogat ilegal patronatul producatorului brasovean de autocamioane, actiune anulata de Tribunalul Brasov. Tot Nita este autorul tentativei de privatizare a Uzinei Tractorul cu grupul Landini, reprezentantul acestei companii, Mauro Frola, fiind cercetat de IGP Bucuresti pentru folosirea ilegala a subventiilor la importul de tractoare. Un apropiat al deputatului brasovean Constantin Nita, afaceristul Ioan Olaru, cercetat penal, aflat in trecut in conducerea PSD, se gaseste in spatele privatizarii unor „pui” ai uzinei Tractorul, falimentati ulterior dupa ce au fost devalizati de toate activele importante. Cazul se gaseste in cercetarea Politiei Economice Brasov si a Parchetului Brasov.
Suspiciuni
Cea mai grava acuzatie care a planat si planeaza asupra deputatului Constantin Nita este cea legata de referirile unor mafioti italieni la persoana sa, ca fiind un om de incredere al Cosa Nostra in Romania. Dezvaluirile cotidianului „Evenimentul zilei” s-au referit la interceptarile unor convorbiri telefonice ale mafiotilor de catre politia din Caltanisetta Italia, aspect dezvaluit de fostul presedinte Emil Constantinescu si de consilierul prezidential Zoe Petre.
1. Constantin Nita (PSD) 832.000.000 lei (in 2002)
2. Alexandru Lapusan (PSD) 700.000.000 lei (in 2003)
Igen de 691 milioane de lei.
Laszlo Borbely (UDMR) a inceput cu putin peste 50 de milioane in anul 2000, apoi a sarit in 2001 la aproape 150 milioane, apoi la aproape 200 milioane, pentru ca in 2004, factura sa la telefon sa ajunga la 300 milioane. Chestorul Nicolae Vasilescu (PRM) a vorbit si el din fonduri publice de 300 de milioane cumulate in trei ani (2001-2004). Fiecare deputat primeste telefoan mobil cu un abonament lunar in valoare de 18 dolari, cu 400 de minute incluse.
1. Borbely Laszlo (UDMR) 690.000.000 lei
2. Nicolae Vasilescu (PRM) 520.000.000 lei (in trei ani)
3. Tudor Mohora (PSD) 484.000.000 lei
Deputatii au dat mobila pe echipamente IT. Fiecare deputat primeste lunar o suma forfetara, destinata achizitionarii unor bunuri pentru dotarea birourilor parlamentare si pentru personalul necesar, egala cu indemnizatia lunara bruta. Daca in legislatura 1996-2000 a fost achizitionata mobila, in urmatoarea preferintele s-au indreptat catre calculatoare, telefoane mobile, imprimante etc. In perioada 2001-2002, membrii Biroului Permanent au depasit doua miliarde de lei.
1. Miclea Ioan (PRM) 391.800.000 lei
2. Naidin Petre (PSD) 384.409.841lei
3. Cristian Nechifor (PSD) 383.917.974 lei
Elita consumatorilor de combustibili.
In 2001 au fost achizitionate autoturisme Dacia Super Nova Clima la pretul de 126.350.100 lei/buc. In cazul in care deputatii au folosit autoturismele proprietate personala pentru intalniri, au primit bani pentru carburanti si lubrifianti. In fruntea decontarilor din banul public se afla deputatii PSD Andrei Ioan si Nicolicea Eugen, care in 2004 au cheltuit peste 85 milioane lei. Cu toate acestea, partidele politice ard cel mai mult combustibil, conform analizelor IPP.
1. Asociatia PSD Prahova 1.401.011.000 lei
2. Asociatia PSD Valcea 973.117.679 lei
3. Asociatia PSD Giurgiu 816.956.600 lei
Diurna deputatilor.
Regulamentul Camerei Deputatilor reglementeaza si diurna acordata celor care se deplaseaza in circumscriptiile electorale. Diurna de sedinta si diurna de deplasare sunt de 2% din indemnizatia lunara. Cele mai mari sume au fost acordate in 2004, pana la 180 de milioane de lei. In medie, un deputat a primit o diurna de 107.771.195 lei in 2001, 90.348.113 lei in 2002, 114.167.406 lei in 2003 si 117.223.564 lei in 2004.
1. Ion Stan (PSD)
2. Mihai Faca (PSD)
3. Gheorghe Ariton (PRM)
Alina Vintila, Andreea Nicutar, Dan Matei - Evenimentul Zilei, 27 iul 2005"
Ira spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
De ce barbatii trebuie sa intre cu replici de dat cu bita in balta?!?
Pen' ca n-au argumente la dialog, sunt amuzant de nervosi, simplu ca buna ziua .
narancea spune:
da paraluta mai trec uneori prin kiel, da cu masina nu cu ambarcatziunea , hai noroc vecinica
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Dan_jpquote:
Originally posted by Simona27
Ooop...uitai sa spui: Doroftei se intoarse din nou in Romania.. E inconsteint baiatu'asta, va spun io Si-si mai face si casa...azvarle cu banii in Romania, va spun io..
Gata, tac...si ma duc la bucatarie sa hranesc poporul ca e tarziu
Da,chiar tupeist baiatu' asta sa-si investeasca parte din banutzi in Romanika in loc sa suporte puternica economie canadiana construita pe umerii imigrantilor romani ...si nu numai.
--------------------------------------------------------------------------------------
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it.
Vai, saracii imigranti romani si saracii lor umeri, dati-mi o batista ca-mi vine sa plang!!!
In primul rand din cate stiu eu cei care ajung sa munceasca in Canada nu se duc ca in Spania, la cules capsuni, ci se duc printr-un program oficial de emigrare. Odata intrat in acest program esti rezident canadian, iar cetatenia vine la cativa ani dupa. Prin urmare, cei care muncesc pentru economia canadiana, daca chiar vrei sa pui problema asa, nu sunt imigrantii romani, turci sau chinezi, ci sunt cetatenii sau viitorii cetateni canadieni.
In al doilea rand, cred ca muncesti acolo unde consideri ca merita, si nu muncesti ca sa "suporti" o economie, muncesti pentru tine si pentru familia ta. Iar banii ti-i investesti acolo unde consideri intelept sa o faci. Daca Doroftei a considerat ca are sorti de izbanda in Romania, bravo lui, asta nu-i pune cu nimic in umbra pe cei care aleg sa investeasca in alta parte decat in tara lor de origine.
Prin urmare, sa lasam povestile lacrimogene cu economia "suportata" pe umerii nu stiu cui.
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Siminaf spune:
Cata, nu numai ca economia e suportata de umerii incovoiati ai imigrantilor, dar tara de adoptie le si "fura" copiii, adica de asta ii accepta ca imigranti, sa le foloseasca copiii la munca tot restul vietii, sa-i pregateasca si sa-i indoctrineze cum vrea! Ca noi, parintii, sintem mai dupa mijlocul vietii...
Comentariu auzit de la un prieten aflat in Canada de aprox. 1 an juma'. Pe de alta parte, zice ca-i e bine...
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Simona27 spune:
Of, of copchii babei:)
Iarasi picam in extrem si consumam juma' de ora ca sa copiem articole...Ce ne-am face daca fiecare din tara lui ar face acelasi lucru? Daca ma apuc si io sa copii feluritele cazuri de coruptie, de deturnare de fonduri guvernamentale, de afaceri pe banii guvernului de firme ale rudelor, de oameni care au murit cu zile ca ambulanta s-a dus la cel mai indepartat spital, cheltuielile guvernatoritei Canadei care se cam rasfata, de pedofili la greu, politisti corupti, etc...din Canada?
(si nu indrazniti sa spuneti ca nu sunt, ca totusi am trait mai mult in Canada decat multe persoane de pe acest stimat forum care deja stiu mult mai multe dupa un an decat multi veterani)Si citii si multe ziare
Eu tot timpul sustin moderatia...absolut totul(si bine si rau) se intampla absolut oriunde in lumea asta, de la cea mai bogata tara la cea mai saraca...si da, procentajele difera...
Fiecare e fericit acolo unde ii place!
Si nu mai sariti asa...tarile de imigratie castiga prin imigratie si populatie noua si tanara, si bani - educatie si sanatate nesuportate de Canada(sau Australia, Statele) ci de tarile de provenienta! Targ cinstit - pentru rezidenta, pt. cetatenie, pentru posibilitati materiale..iarasi...adevarul e la mijloc!
Sa revin la oile mele: sa faci o firma costa cam ~3milioane jumate. Din cate imi aduc aminte: 1.500.000 - pentru acte(act constitutiv, etc) facute la Camera de Comert, ~400.000 - rezervare nume si cam atat. A durat 5 zile..si da, cand ies actele aplici vreo 20 de semnaturi! Na, sa fie pentru orice eventualitate
Ca si capital de pornire a unei afaceri..nu stiu si nici nu exista reteta sau suma fixa. Depinde de fiecare, de inspiratia si ideile fiecaruia..Si bineinteles...de exemplu in servicii investitiile sunt de obicei mai mici, in productie mai mari..dar nu e regula generala!
Cam atat...