Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(27)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Fetelor voi cum mai stati cu poftele, ca eu nu prea mai poftesc la nimic in ultimul timp...sau foarte rar.

Ina

http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Ma refeream la poftele alimentare!

Ina

http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Legat de kg, au am luat cam 6-7 kg in sarcina, pina cum... e cam mult... Culmea e ca doar burtoiul e mare si, din pacate, am si picioarele umflate... Asta e!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

canuta, dr meu nu agreeaza nici un fel de vaccin in timpul sarcinii... cu atat mai putin cel antitetanos... nu mai zic ca nici lui andrei nu m-a lasat sa-i fac doua optionale...

bb_alinus, cum 600E??? aici am vazut sigur caruciorul de la chicco, modelul 3 in 1, pe la vreo 10-12 mil!!!

Cristina 20+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Fetelor,
Eu astazi intru in sapt. 19 si inca nu am simtit-o pe bebelina miscand... Am fost vineri la ecograf si am vazut ca totul e in regula cu ea, inimioara ii batea si parea foarte cuminte... Poate de-asta n-o simt inca. Incerc sa nu ma ingrijorez, doar am vazut pe monitor ca totul e ok cu ea, insa as vrea sa incep s-o simt deja! Poate e prea devreme, sau poate asa e ea, cumintica

Meems 19s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

hai, ca-mi bag si eu putin nasucul:).

bumbita, nu te alarma, se zice ca, in medie, mamicile la bebe numarul 1 simt miscari cam in jurul saptaminii 20. poate fi mai devreme sau poate fi mai tirziu. eu, la bebe1, am simtit-o abia in saptamina 22!!! sa vezi cum se mai misca in jumatatea a doua a sarcinii, parca-ai avea un avion in burtic. rabdare si nu te panica. bine-ai venit la noi!

canuta, si eu stiam ca e 'nu' la vaccinuri pe timpul sarcinii, dar am auzit ca unii medici din ro au ideea antitetanusului pentru gravide. vorbeste si tu cu un al doilea doctor, vezi ce-ti zice. eu as zice nu, nu-i necesar.

ina, sa stii ca nici eu nu prea poftesc la nimic, chiar in unele zile ma fortez sa maninc ceva ca sa nu pic lata:). lebenita (io-s din ardeal:)), cirese, struguri, afine, astea le maninc in fiecare zi. carne, rar. cartofi si salate. orez si peste. inghetata, cind si cind. apa minerala imi trebuie, dar pepsi sau cola sau alte carbogazoase nu beau. nu ma abtin de la nimic, eu zic ca in perioada asta nu e cazul. dupa, luptam noi!:)

paula, asteptam rezultate minunate de la triplu test! sint sigura c-o sa fie bine. doamne-ajuta.

coralia, eu zic sa ai tot ce-ti trebuie inainte de sosirea lui bebe, c-o sa vezi, daca nu ai ajutor pe nimeni linga tine (tati nu conteaza, daca lucreaza:)), n-o sa poti face nimic-nimic fara bebe si alaptatul, rigiitul, baita, culcatul, leganatul, cintatul si soptitul o sa-ti ocupe 24 de ore din zi. nici vorba sa te poti duce la cumparaturi in primele 2 luni. si unele chestii sint esentiale. decit sa ai doar 2-3 body-uri sau bluzite si sa le tot speli, mai bine ai 7 (una pe fiecare zi a saptaminii) si speli doar o data la o saptamina. sau si mai, bine, daca te poate ajuta cineva. eu vorbesc din experienta, mai ales ca eu tare m-am luptat cu alaptatul: lia nu vroia sa suga, laptele meu nu era stimulat sa se produca, ii dadeam tzitza dupa care ma mulgeam cu pompa electrica inca juma de ora la fiecare alaptat (care la inceput poa' sa fie chiar si din 2 in 2 ore). plus ca copilul poate sta si 1 ora la tzitza. atunci sa vedeti ce bune o sa fie cele 10 minute de somn intre alaptari. nu va sperii, dar nimeni nu va spune ce grele sint primele 6 saptamini. trec, e adevarat si-n amintire iti ramin doar fatzuca de ingeras a noului nascut, surisul involuntar, mirosul de proaspat.... of, of.

m-am intins, tre' sa fug la o sedinta. poate o sa pot deschide si eu listuta cu cele necesare pentru bebe si va mai bat la cap:).

cu drag..................

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (24+)

www.seansimon.com/june2005.htm" target="_blank">IUNIE 2005
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Cristina, noi am fost acum cateva zile sa vedem modele de carucioare si cele complete 3 in 1 - acum cam toate sunt asa - sunt in jur de 600 eur cu tot cu scaun auto, gentuta atasabila pt voiaj, si tot felul de briz brizuri gen protectie contra vantului, umbreluta etc! Acuma tu cand zici carucior de la Chicco la ce te referi? La unul pe care l-ai vazut la 10-12 mil sau la modelul trio- evolution de care vorbeam eu adineaori? Nu de alta dar preturi si modele sunt de toate felurile.Iar eu nu pot sa fac diferenta intre ele....la ce ma uit este dimensiunea sasiului care trebuie sa incapa imperativ in portbagaj.

Ina, eu cum ziceam pofteam doar la cirese care nu se mai gasesc acum - insa nu din cauza lui bebe ci pur si simplu ciresele sunt febletea mea si dintotdeauna le mananc cu aceeasi pofta - acuma mananc fara sa zic ca poftesc cam tot ce prind. Si ma intreb daca nu e psihologic, ca asta mi se intampla de cand doc gineco mi-a facut observatie ca am luat 1 kg in plus la ultimul control....de parca mi s-a declansat ceva "bulimic" in cap . Uite de ex ieri am citit undeva de musaca de cartofi si azi sunt pe cale sa fac....trebuie doar sa o bag nitel la cuptor si gata...sunteti invitatele mele!
Pupici,

Alina 23+ Bebitza Amalia

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

sar peste sedinta asta:). am inca una la 2.

am reusit sa deschid listuta! ura!

si acuma, comentarii, ca nu oricum zice lumea ca am gura mare cind vreau:):

- carut pliant gen umbrela, mai repede de peste 1 an de cind se naste bebe, nu va trebuie. si sint ieftine, oricum. cu cit mai usor de pliat, cu atit mai bine, fara brizbrizuri si minuni.

- lumina de veghe n-o s-o mai folositi cind bebe are vreo 5-6 luni, dar pina atunci, eu zic ca trebuie, ca sa nu va loviti de pereti si mobile cind va sculati in miez de noapte (de citeva ori bune!:)) la copil. eu am folosit lumina din dulapul inzidit care se intrezarea prin usile de lemn.

- in loc de saci pentru scutecele cu caca-pipi, am folosit pur si simplu pungi pe care le aruncam direct afara pe geam in pubela de gunoi.

- cadita de baie o am cu suport inclinat pentru spate: la nou-nascuti e super, la bebei mai mari, se pot aseza in fundutz. lia si acuma se mai sprijina ca o balenuta lenesa de spatarul inclinat:).

- grija la pudra de talc! nu e deloc recomandata pentru fetite - s-au facut researchuri si e inducator de cancer ovarian. pudra e ok doar daca e CORNSTARCH. talc, nu!

- lotiune de corp - sa va spun ca bebeii in primele citeva saptamini o sa aiba pielea ca si cum li se duce strat de strat. de ii dati cu crema, de nu, tot asa greu/usor dispare pielea uscata care se duce lasind loc celei noi. la fel, bebicii pot avea matreata (asa numitul cradle-cap) care trece de la sine. pe mine doctorita m-a sfatuit sa nu o dau cu nimic, nici pe corp, nici pe cap. totul a trecut de la sine, zau.

- incalzitor biberon, nu-i nevoie: apa fierbinte care curge din robinet intr-o canita si biberonul pus acolo pentru citeva minute. nimic mai simplu.

- termometru apa, cucu. puneti mina si stiti: sa nu fie nici fierbinte, nici prea rece. bebeii sint de diferite tipuri, ca si noi:): unora le place mai cald, altora mai putin cald. fiecare mamica se invata cu asta destul de repede. daca bebe tipa cind il pui in apa, probabil ca nu-i place temperatura:).

doamne, nu-mi dati in cap. hai, c-am epuizat listuta.

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (24+)

www.seansimon.com/june2005.htm" target="_blank">IUNIE 2005
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

monet, ce ma bucur ca ti-ai facut un pic de timp samai scrii. Mi-era dor de tine.

anamari, aveti mey, grija cu sanatatea. Spargeti si voi un pahar ca sa se sparga ghinionul!

bb_alinus, mi se pare enorm 600E pentru un cautr, chiar si el travel system. Eu credeam ca in Europa aeti modele mai misto si mai de buna caliate, dar vad ca iar ma luati cu Graco si cu Chicco.
Din ce am vazut eu pe aici, cele mai bune sint Maclaren, Ingelina si Peg Perego. Dar sint si mult mai scumpe.
Asa cum spunea Monet, mi-am cam dat seama ca pina pe la 3-6 luni BB fie sta culcat, fie in marsupiu. Ca am auzit ca unii bebelusi nu vor sa stea in carut. Abia apoi putem trece la carucioare umbrela, din alea care au mai multe puncte de inclincare, nu cele cu o singura pozitie. Alea sint pentru peste 1 an.
Asa ca pentru primele luni eu cred ca ne trebuie un travel system, adica scaun de masina pentru sugar care se fixeaza fie in carutul pe care il poti folosi apoi fara scaun, fie intr-un cadru metalic care nu poate fi folosit decit cu scaun.
Dar cel mai important este sa-ti incapa toata dracia asta in portbagaj. Asa ca nu cumparati fara sa probati!
Dar toate astea sint teorii, pentru ca totul depinde de personalitate bebelusului. Am prieten al caror BB nu a vrut decit in marsupiu in primele trei luni, am prieten care au folost de la inceput travel system si inca il mai folosesc.

Numai bine tuturor.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Mona, bune remarcile tale si binevenite - ce mai, experienta isi spune cuvantul!

Bic - ca sa continui cu caruciorul meu ca asta ma doare- eu chiar nu ziceam nimicutza de marca Graco, ca din tot ce am vazut nu imi zice mare lucru, de aceea chiar intrebam fetele care o tot pomeneau de ce atata interes pt marca asta? Eu am studiat pe aici pe la noi si cum ziceam, produsul Loola de la bebeconfort este cam ce caut eu, se pliaza bine, intra in masina, pot sa il manui cu o singura mana, are roti duble si mici, etc. Cat despre marcile de care pomeneai gen maclaren, mie nu mi se par utile - cel putin nu ce am vazut - eu nu vreau roti mari gen 4x4, pt ca aici nu sunt hartoape si nici drumuri dificile, si in plus sunt prea mari! Si acum revin la nedumerirea mea: da, eu platesc sa zicem 600 eur insa am tot pana la varsta de 3 ani, si aici asteptam pareri, oare sa cumpar tot deodata sau sa le iau pe rand!
Pupici,

Alina 23+ Bebitza Amalia

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput