Magia Politicului
Raspunsuri - Pagina 2
ovidiu bufnila spune:
Oooo, OK! Te invit in acest joc cat se poate de serios! M-as bucura sa dezvolti cateva scenarii in acest sens.
quote:
Originally posted by bruxinhaquote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Iarina, ai dreptate, s-ar putea sa fie o utopie. Putem descoperi impreuna insa adevarata filozofie a noilor forme de organizare politica. Mediile digitale asigura o viteza a Informatiei pe care structurile clasice ale unui partid nu o pot egala nici la nivel informational nici la nivel decizional.
Ma bucur ca contribui la dezvoltarea acestei experiente digitale care, poate, intr-o buna zi, datorita unor oameni curajosi se va transforma chiar intr-un partid politic de o noua factura.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Tii, da' ce seamana asta cu tandemul Demostene/Locke (din celebrul SF Jocul lui Ender) si cu modul lor de a infiltra idei in constiinta publica Foaaarte interesant. Domnule Bufnila, permiteti-mi sa chibitez de pe margine.
"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
In Partidul Digital Nonliniar poti deveni oricand LIDER daca simti ca ai curaj sa fii LIDER. Roxana, esti lider. Ce decizii iei tu ca lider? Cum iei aceste decizii? Pe ce te bazezi? Ai la indemana oceanul digital. De exemplu, sa presupunem ca esti lider al Partidului Digital Nonliniar si ca esti si prim ministru. Tara ta e lovira de inundatii. Cum folosesti mediile digitale ca prim ministru? Gadeste-te la Comunicare si Decizie. Poti gasi elemente noi si insurgente pentru a interrelationa cu celelalte forte politce? Cum ar arata o lume digitala? Ce fel de politica va fi specifica noii lumi digitale?
Multumesc de contributie,
Ovidiu Bufnila
initiatorul
Partidului Digital Nonliniar
o experienta politic-digitala in Era Complexitatii
quote:
Originally posted by roxana1974
Mie imi plac provocarile. Un partid viurtual s-ar putea dovedi util...ce inseamna nonliniar insa?
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
roxana1974 spune:
Hmm la asta nu m-am asteptat. Simt nevoia sa bat in retragere. Recunosc cu mana pe inima ca imi plac provocarile, dar eu sa ma aflu in umbra unui lider daca se poate puternic si inteligent... cu alte cuvinte ma recunosc ca fiind mana dreapta perfecta. Buuun! Serios acum, m-as juca cu placere jocul asta, dar rau imi pare ca nu pot veni suficient de des ca sa nu tin toata treaba in loc. In plus, nu e corect sa ma numesti asa dintr-o data pe mine lider, de data asta liderul esti tu, tu ai lansat provocarea.
Concluzie: nu vreau sa "chibitez de pe margine", dar nici lider nu pot fi.
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
ovidiu bufnila spune:
Lider? E nevoie oriunde de lideri! In orice situatie!Vremurile sunt valurite iar Regimul Acvatic cuprinde totul in mare viteza. Suntem valuriti in evenimente complexe. Trebuie sa invatam sa fim lideri in orice imprejurare. Aceste e mesajul pe care il construiesc de peste 30 de ani.
ovidiu bufnila spune:
Ata pe margine nu e profitabil
quote:
Originally posted by bruxinhaquote:
Iarina, ai dreptate, s-ar putea sa fie o utopie. Putem descoperi impreuna insa adevarata filozofie a noilor forme de organizare politica. Mediile digitale asigura o viteza a Informatiei pe care structurile clasice ale unui partid nu o pot egala nici la nivel informational nici la nivel decizional.
Ma bucur ca contribui la dezvoltarea acestei experiente digitale care, poate, intr-o buna zi, datorita unor oameni curajosi se va transforma chiar intr-un partid politic de o noua factura.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Tii, da' ce seamana asta cu tandemul Demostene/Locke (din celebrul SF Jocul lui Ender) si cu modul lor de a infiltra idei in constiinta publica Foaaarte interesant. Domnule Bufnila, permiteti-mi sa chibitez de pe margine.
"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin
ovidiu bufnila spune:
Partidele, oricare ar fi ele, sunt experinete extrem de utile.
quote:
Originally posted by iarina
[quote]Originally posted by ovidiu bufnila
Nu e oare o simpatica utopie? No offeeenseee!
Ovidiu Bufnila
http://groups.yahoo.com/group/Partidul_Digital_Nonliniar/
Si ceea ce spui tu tot o utopie este. In plus, ce te faci cu solutiile virtuale date la inundatii cand noi, din fericire traim intr-o lume reala. Mie mi se pare mai mult un joc pe calculator ceea ce spui tu...cu alte cuvinte dam solutii virtuale la probleme reale. Virtual nu prea este egal cu real. Acuma stiu ce-o sa zici, ca o solutie virtuala se poate transforma oricand intr-una reala Dar cuvantul virtual exclude realul. Deci un partid inutil.Zic io, acu' nu tre' sa fiti de acord cu mine.
ovidiu bufnila spune:
Ierarhiile nu mai pot raspunde pe masura provocarile. Structuril;e mari, greoaie, comunicatiile dinamice par a se afla in contradictie. Trebuie sa privim in profunzimea evenimentelor, nu?
bruxinha spune:
quote:
Ierarhiile nu mai pot raspunde pe masura provocarile. Structuril;e mari, greoaie, comunicatiile dinamice par a se afla in contradictie. Trebuie sa privim in profunzimea evenimentelor, nu?
De privit putem privi oriunde dar ce ne facem atunci cand nu avem toate informatiile?
ovidiu bufnila spune:
Se pare ca in cele mai multe cazuri nu avem toate informatiile. Aceasta poate fi privita ca o libertate si o provocare dar si ca pe o napasta. Eu cred insa in actiune si creativitate. Ca si consilier de imagine am invatat de-a lungul anilor sa inaintez in strategii si razboaie de imagine cu un minimum de informatie. Realitatea poate fi privita in multe moduri.
Multumesc de raspuns,Bruxinha
ovidiu bufnila spune:
Ma gandesc_ca femeile ar putea avea un rol extrem de important in noile structuri politice generate de evolutia mediilor digitale. Oare partidele pot avea un comportament feminin? Sau deja au?