Vene si vinisoare sparte:)))

De aproximativ o luna am o mareeee problema: pe picioare imi apar mici vanatai, rotunde sau vinisoare mici care, in loc sa dispara, se intind. In spatele genunchiului, incepe sa se contureze o mica varice. Ultimele mici vanatai au aparut acum o saptamana si tot nu au disparut.Oricat de puztin m-as lovi imediat apare o contuzie... M-am lasat de fumat
si tot degeaba.... Anticonceptionale Desorelle iau de aprox. 6 luni.
V-ati confruntat cu acesta problema? Stiti vreun gel sau crema care ajuta macar sa-mi dispara vanataile?
Raspunsuri

Nane spune:
Bebi am si eu vinisoare d-astea de... 10 ani cred. De disparut nu dispar, mama mea are tone si se agraveaza cu timpul.
Cred ca tine de "mostenire", dar oricum ele se fac in principiu de la circulatie periferica proasta (poate ai celulita in zonele respective, care "sugruma" vasele subtiri), fumat, alcool, anticonceptionale, stat mult in picioare, lipsa de sport.... etc. Din cate am citit si eu la un moment dat (devenisem obsedata de vinisoarele astea), cea mai indicata chestie pt ele ar fi inotul care cica ar stimula circulatia f bine, in plus e un sport (singurul) indicat celor cu varice, pt ca se face la "orizontala". In plus cica combinatia de apa rece cu "miscare" ar fi super pt astfel de probleme.
Mai mult de atat nu stiu... sorry!
Nane

ana_radu spune:
Si eu am aceeasi problema, am inceput sa iau Varixinal de la firma Walmark si ma ung dupa ce imi fac baie cu Lioton gel . Parca a inceput sa se mai diminueze vanataile.Am inteles ca sunt centre de infrumutesare unde poti sa le stopeaza cu laser si o sedinta costa 100E, acum depinde de suprafata.

bebi spune:
Eu m-am hotarat sa scap de ele. Incerc intai cu creme, daca nu merge o sa le injectez...scap eu de ele cumva

iuliabr spune:
quote:
Originally posted by bebi
Eu m-am hotarat sa scap de ele. Incerc intai cu creme, daca nu merge o sa le injectez...scap eu de ele cumva
Daca reusesti sa gasesti o metoda prin care sa scapi de vanatai si vinisoare anunta-ne si pe noi.
Eu ma confrunt cu problema asta de 7 ani, de cand am nascut.
Am inteles ca exista un tratament injectabil ... pentru scleroza acelor vase de sange.
Eu iau Ruscoven. E un medicament din plante pentru imbunatatirea circulatiei. Dar nu pot spune ca am vazut rezultate spectaculoase.

Panseluta spune:
Eu am aceeasi problema, aparuta in special dupa ce m-am apucat de anticonceptionale, dar si pe un fond de circulatie periferica proasta, celulita.
M-am interesat in detaliu de aceasta problema, am mers si la medici...si mi s-a spus acelasi lucru.
Cauza : alimentatia proasta, sedentarismul,circulatia proasta, anticonceptionale,"mostenirea genetica", pot fi acesti factori,nu neaparat cumulati, desigur.
Aceste vinisoare nu dispar, nu au cum...insa exista metode de a le indeparta.
Una din ele, cea mai moderna si mai putin invaziva, consta in injectarea unui ser in aceste vinisoare, ser care duce la sclerozarea lor, iar mai departe corpul isi face treaba, adica le resoarbe, ca pe un tesut nefolositor.
Procedura se numeste scleroterapie venoasa.Exista si metoda chirurgicala, dar in fine...depinde si de ce iti recomanda medicul.Sedintele de scleroterapie sunt relativ scumpe (acum 3 ani una costa 1 milion in Buc., iar eu aveam nevoie de 3 sedinte, pt.o suprafata mare a piciorului, ambele picioare..deci totusi nu imposibil!).
Vesti proaste : alte vinisoare vor reaparea, asta nu inseamna ca problema e rezolvata definitiv.Efecte adverse din cate imi aduc eu aminte nu exista, doar ca daca injectia da pe alaturi serul respectiv va arde tesut bun si in concluzie vei ramane cu niste pete maronii....totusi cred/sper ca astea sunt doar accidente rare.
In orice caz, "operatia" se face sub lupa, deci sunt f.atenti, se injecteaza putin ser, de aceea sunt necesare mai multe sedinte, cu pauze de 1 luna intre (asa mi s-a explicat mie, poate ca depinde, de la caz la caz, de localizare vene, etc), iar in perioada respectiva se poarta ciorapi speciali - compresivi (asa se numesc, ca nu mai stiu?).Si ca sa nu uit, interventia se face numai in perioade racoroase (preferabil primavara, toamna), deci exclus vara!...tocmai ca sa se evite dilatatia venelor.
Si in final, mai mentionez ca sportul e util : inotul, bicicleta, joggingul in special...

Panseluta spune:
Ah! si era sa uit!
Mi s-a explicat ca de fapt nu sunt periculoase...e vorba doar de o chestiune de estetica.
Eu insa m-am linistit, nu ma mai ingrijoreaza atat de mult, initial eu crezusem ca sunt varice, dar medicul m-a linistit ca nu sunt...asa daca si cand o fi sa fac interventia in cauza...ramane de vazut.
Succes voua!

cami30 spune:
Se numesc venectazii si sunt capilare sparte din diferite cauze. LA mine se intampla din cauza unei circulatii perifericre proaste. Eu le am din copilarie pe coapse, am avut si pe spate aproape de ceafa. Atunci le-am tratat cu Detralex care le-a mai atenuat putin. Acum iar s-au inmultit pe coapse si nu sunt f frumoase. Medicul dermatolog la care am fost mi-a spus ca de trecut nu vor trece niciodata, pot sa mai incerc cu Detralex ( am fost neglijenta si nu am mai facut tratamentul), iar cele f urate mi le poate cauteriza.
Asa ca va recomand detralex, asta in cazul in care aveti venectazii ( capilare mici sparte care se intind asa ca o plasa de paianjen).
cami

Delidana spune:
Si eu am un "ghem" de astfel de vinisoare in spatele unui genunchi. Circulatia periferica proasta+mostenire de la mama, ce sa-i faci.... Am observat ca se mai diminueaza cind fac mai multa miscare asa ca acum am program la sala
.

nematics spune:
exista o crema speciala la Plafar, pe baza de castane, Carpicon. De asemenea exista un centru in Bucuresti unde se trateaza cu laser aceste probleme - din pacate nu stiu mai multe amanunte.