va place lasagna?
Raspunsuri - Pagina 4
columbiana spune:
tocmai am executat o lasagna cu spanac si brinza si a iesit excelenta:
am fiert foile (verzi) in apa cu sare 12 minute, le-am scurs si lasat in apa rece;
in tigaie 2-3 linguri de ulei in care am calit o punga de spanac (fiert in prealabil, scurs si tocat mare)+ un catel de usturoi, 1/4 ardei rosu taiat marunt si o ceapa verde, peste care am adaugat 3 linguri de sos de rosii pentru spaghete cumparat la cutie ( cu ciuperci so oregano);
separat am batut bine doua oua cu telul, am adaogat o punga de brinza sarata razalita (250 gr)+ 200 gr brinza greceasca nesarata, mai grasa (manouri); am pus in tava un rind de foi, peste ele umplutura de spanac, alt rind de foi si umplutura de brinza, si ultimul rind de foi deasupra; peste ultima umplutura am intins pe toata suprafata sos de spaghete;
mmm, prima data cind am facut-o in casa; merge pefect cu vin rosu.
http://www.floriinro.ro/
ane2200 spune:
Lasagne cu carne
Eu fac asa: se iau vre-o 4-5 morcovi maricei, 1-2 radacini de patrunjel si o telina mai micuta, se dau pe razatoare si se calesc impreuna cu o ceapa taiata marunt. Fie in aceeasi compozitie, fie separat calesti carnea tocata - in jur de 500-600g. Dupa ce s-a calit adaugi pasta de tomate, dupa gust (eu pun destul de multa), sare, piper. Daca ai calit carnea separat, cand e gata amesteci compozitia asta cu legumele calite.
Separat faci un sos bechamel - poti face chiar dintr-un litru de lapte.
Intr-o tava cu inaltime de 5-6 cm, ungi cu ulei, pui un strat de foi de lasagna (eu folosesc Barilla ca nu necesita fierbere), un strat de sos Bechamel, un strat de amestec de carne cu legume, razi cascaval sau parmezan, mai pui un star de foi, inca unul de sos, carne, cascaval. La sfarsit pui un strat de foi peste care adaugi sos si cascaval si bagi totul la cuptor aprox 30 minute.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia