analizele sotului?

analizele sotului? | Autor: NADYA

Link direct la acest mesaj

Servus la toata lumea, poate cineva sa-mi spuna de ce doctorita ia cerut sotului sa faca pe linga spermograma si test la singe cum ar fii:

HIV I & II
HTLV I & II
CMV IgG/IgM
hepatitis BsAg
hepatitisCAb
ABO, RhD, VDRL

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Tu ai facut analizele astea?
Pt ca ce ti-a dat ea e transmisibil,adica boli transmisibile(nu toate) si prin urmare daca tu le-ai facut eu nu vad rostul sa le mai faca si sotul.
Daca tu ai in schimb Rh negativ,e nevoie sa faca si el.
Pupici cu lipici.
Edit:VDRL-ul hai sa zicem,e bine facut..
De ex.eu am avut Rh pozitiv iar sotu n-a mai facut.Restul analizelor inca n-am rezultatele.
Pt ce anume i-a dat sotului analizele astea?Asa pt a-i vedea starea de sanatate?Ca eu ma gandeam la o sarcina,sau alte probleme..
Acum asta cu HTLV(Human T-cell Leukemia Virus)nu stiu de ce i-o fi dat-o.Poate te ajuta altcineva.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

Salut Liditia, ea mia facut si mie niste teste la singe exact nu stiu, cind am fost ieri la ea mia spus doar ca au iesit bine, crezi ca fiind prima data la acesta doctorita, ea a cerut aceste analize pentru a cunoste pacientul...
Nici eu nu stiu ce sa zic.

Nadia

Mergi la inceput

Da,s-ar putea sa ai dreptate.Probabil vrea sa-i faca un dosar,sa-l cunoasca mai bine,dpdv al sanatatii.
Ce sa zic..analizele sunt bine venite,la noi sunt tare scumpe si nu-s toate suportate de casa de asigurari.Asa ca la noi nu se da asa ceva pt a cunoaste pacientul.Mie nu mi-a dat asa ceva si nici sotului,dr.de familie cand ne-am dus prima data la ea.
Eu Rh,sifilisul(sotul tau am vazut ca are de facut HIV) si cele de hepatita si celelalte le-am facut in urma avorturilor spontane(si multe altele,de altfel).Sotul nu a facut din astea.Avem amandoi grupa sanguina AII.
Aia HTLV insa nu mi-a dat-o nimeni de facut..si nici sotului.
Eu am crezut ca in cazul unei sarcini,i s-a cerut sa faca si el analize.(ca ti-am citit subiectul anterior).
Multa sanatate si pupici.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Cand am ramas insarcinata ginecologul i-a cerut si sotului VDRL-ul, grupa sanguina, RH-ul si cele pentru virusii hepatici. HIV nu a indraznit sa ceara (oricum sotul a sarit in sus pt. VDRL si nu l-a facut). CMV nu i-a cerut si HTLV nu stiu ce este.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Analizele astea ar trebui facute DE RUTINA de catre toata lumea din cand in cand. Si nu este neaparat adevarat ca daca nu are unul din parteneri, nu are nici celalalt. Nu cred ca ar trebui sa sarim in sus, nici sa ne simtim jignti. Sunt oameni care din pacate descopera la astfel de controale de rutina ca au anumite boli despre care n-au avut nici cea mai mica banuiala. Eu innebunesc cand aud pe cate cineva spunand "de unde sa am eu asa ceva?". Se poate lua HIV sau hepatita de la dentist sau de la manichiurist. Si multe alte chestii stupide... Nu zic Doamne fereste ca e regula, dar exista cazuri.
Mai ales cand vrei sa concepi un copil, mi se pare de bun simt sa-ti faci aceste analize, pentru a avea garantia ca nu vei transmite copilului vreo boala de genul asta.
Noua ne-a dat de facut AMANDURORA aceste analize atunci cand am facut FIV si erau obligatorii pentru toata lumea pentru a intra in procedura. Pentru a demonstra ca esti sanatos si nu ai probleme.

Mergi la inceput

anemona nu e vorba de sarcina aici.Asta am intrebat si eu.
Eu mi-am facut analizele alea,si-a facut si sotul ce a fost de facut,insa nu sa ma cunoasca pe mine dr de familie,ci pt sarcina,in special pt cele 3 avorturi spontane.Iar ca sa sti(sigur sti),doar femeile insarcinate nu platesc HIV-uri si anumite analize,ca multe le platesc..restu se platesc din buzunarul propriu..De aia multi medici de familie nu dau analize de genu..doar asa sa cunoasca pacientu..pt ca majoritatea nu-s dispusi sa dea niste bani..cam multi de altfel..Si nu e vorba doar de HIV si de altele scrise de ea..care la fel,se platesc..
Deci aici era vorba de a cunoaste pacientu sa-i faca un dosar,cu toate ca el sigur mai are unu pe undeva,ca n-o fi primul dr de familie..Analizele sunt bine venite,asta am zis si eu..fata intreba de ce oare i le-o fi dat..pana la urma am ajuns la concluzia asta,ca vrea sa-i cunoasca..
Si tu chiar crezi ca daca eu as avea boli cu transmitere sexuala sotul nu le-ar avea?Sa fim seriosi!Sigur ca ar avea si el..

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Leditia, stiu ca costa mult, stiu ca nu sunt compensate. Vroiam doar sa spun ca este de datoria noastra sa le facem, macar atunci cand vrem sa dam viata unui copil.
Altfel, in mod normal ar trebui facute o data pe an (asa sunt considerate valabile dpdv medical, daca sunt de mai putin de un an facute, sau uneori chiar 6 luni) chiar si de catre cei care nu si-au proiectat un bebe inca. E mult mai bine sa stii din timp despre orice pb.
Va doresc analize perfecte tuturor !

Anemona

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anemona

Vroiam doar sa spun ca este de datoria noastra sa le facem, macar atunci cand vrem sa dam viata unui copil.

Anemona

De acord!
Pupici cu lipici.

POZE

Mergi la inceput