Pasaport nou-nascut

Salutare la fete!
Spuneti-mi si mie daca are cineva idee ce acte iti trebuie pentru un bebelus? Micul Alex o sa aiba 3 luni jumatate cand ii vom face pasaport... Trebuie sa stau la cozile alea stupide si infernale, pot merge la urgenta? Cum se procedeaza? Cine stie si ma ajuta?
Mami de Alex mancacios
de la bebe Alex
Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex
Evolutia lui Alex:
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png
Beatrice
Raspunsuri

Eliza5 spune:
Eu pe Alex o sa-l pun pe pasaportul meu (pe care oricum trebuie sa-l schimb pentru ca am alt nume). Mi-au spus ca pentru bebe trebuie sa duc certificatul de nastere original si copie si 2 poze.
Eliza si Alex (15 nov. 2004)

ana_radu spune:
Trebuie sa fie luat de unul din parinti pe pasaport si iar celalalt parinte trebuie sa dea o declaratie ca este deacord sa fie trecut pe pasaportul celuilalt, aceasta declaratie se face la notar sau la ghiseu cand depui actele. Taxa ca pt. copil ca sa fie trecut pe pasaportul tau este de 30.000 lei, se plateste la CEC.

laureta spune:
Pentru eliberarea pasapoartelor individuale pentru copiii cu varsta de pana la 14 ani:
- cererea tip, model 1;
- certificatul de nastere, in original si copie ;
- actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
- consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
- documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
- hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie;
- chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului (315.000 lei + 642.000 lei);
- pasaportul anterior, dupa caz;
http://www.dgeip.kappa.ro/index7.htm
Eu am fost azi si am pus o pe Inisa la pasaportul meu,nu i am facut altul.Am fost la Nicolae Iorga e birou special pentru copii sub 7 ani si batrani asa ca merge repede.
Ne sfatuit prietenu sotului care lucreaza acolo,sa facem la notariat declaratia din partea sotului ca e deacord copilu sa fie in pasaportul meu.Asa faci mai putine drumuri.
Prima aniversare

Elyante spune:
beatrice, hai sa-ti raspund si eu pentru ca m-am documentat serios in ultima perioada deoarece vreau si eu sa-mi introduc pustoaica pe pasaport. am aflat ca pentru copiii pina in 14 ani eliberarea pasapoartelor individuale nu se face decit motivat (probabil trebuie sa argumentezi/demontrezi ca micutul calatoreste des in strainatate si nu neaparat insotit de unul din parinti). regula generala e ca ccc copiii pina-n 14 ani sint inclusi pe pasaportul unuia dintre parinti. si aici sint doua situatii: cind tu ai deja pasaport valabil si nu vrei decit sa-ti introduci copilul caz in care operatiunea nu se face decit in Iorga sau cind soliciti eliberarea unui nou pasaport pentru tine pe care vrei sa introduci si copilul caz in care il poti face la sectiile de politie listate pe site-ul ministerului de interne. pentru toate situatiile gasesti informatii complete cu privire la actele necesare, formulare precum si programul directiei de pasapoarte din iorga si a sectiilor de politie care se ocupa cu pasapoarte pe site-ul mentionat mai sus de laureta.
succes,
ella
http://community.webshots.com/user/elyante

beatriced spune:
Multumesc la fete pentru raspunsuri...
Laureta, multam de informatii cu privire la ce acte avem nevoie...
Pupici si la tine si la Inisa...
Ella, noi vrem sa-i facem pasaport pentru ca noi locuim in Danemarca si Alex va sta cu noi, iar atata timp cat calatorim cu el RO-Daneamrca va avea nevoie de pasaport. Plus ca tot o sa mai calatorim si prin alte parti si iar vom avea nevoie de pasaport. Alte motive mai bune decat astea n-am pentru directia pasapoarte, sper sa fie bune... ca altfel ii strang de gat daca nu-mi fac!
In cat timp se elibereaza, aveti idee?
Cineva zicea ca se face pasaport separat pentru copil, ati auzit de asta?
Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex
Evolutia lui Alex:
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;28/st/20050522/n/Alex/k/70e9/age.png
Beatrice

Cristina_C spune:
Iaca ma citez:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53051
quote:
Originally posted by Cristina_C
Acum 2 luni, la Iasi, i-am facut copilului meu de 2 ani si jumatate pasaport separat. Nu ne-a trebuit aprobare de la ministerul de interne, pur si simplu am fost in audienta la comandant si i-am explicat situatia. E adevarat ca trebuie sa ai o motivatie ca sa accepte. Noi am spus ca locuim in strainatate, ca in curand vom primi rezidenta permanenta si ca Robert va calatori si cu bunicii, nu numai cu noi. Am dat si o declaratie la notar ca noi, parintii, suntem de acord sa aiba pasaport individual. Am mai incercat si cu un an inainte, dar comandantul de atunci ne-a respins cererea. Anul asta s-au mai schimbat treburile pe acolo si uite ca am reusit. Nici spaga n-a fost nevoie sa dam.
La coada ca sa obtina numarul de ordine a stat sotul o noapte intreaga, eu am aparut pe acolo cu copilul doar a doua zi in apropierea orei cand trebuia sa intram sa facem poza. Si noi am cerut regim de urgenta, dar asta nu ne-a scutit de stat la coada, n-are nici o legatura.
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

lavinia345 spune:
Eu am pus fata pe pasaportul meu si am stat la o coada infernala cu fetitza de aproape 2 luni!Ma rog,nu vreau sa-mi amintesc prin cate am trecut pana am avut pasaportul in mana,ca imi pierdusera actele fetei...tipic romanesc.
In alta ordine de idei pasaport individual pentru un copil asa de mic nu cred ca o sa va aprobe.Am incercat eu dar au si dreptate ca un copil atat de mic de nici macar un an nu va calatori cu tatal...ci tot cu mama asa ca...Apoi cred ca de la 3-4 ani se poate face pasaport individual piciului iar faptul ca unul din parinti e de alta origine e un motiv suficient.
pupici si sanatate maxima!
Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171

beatriced spune:
Aha! Deci asa stau treburile, cozi infernale, audiente, liste si cate si mai cate... De asta ne era teama! Ca in Ro nu este nicaieri. De-asta vrem sa nu ne mai intoarcem in tara ca nu exista pic de civilizatie... Mno, hai ca m-am suparat rau de tot!
Cate zile dureaza pasaportul? s-au sa-l scrie pe pasaportul parintilor?
Valeleu ce ne-asteapta! NU vreau sa ma gandesc!
Mami de Alex mancacios
Evolutia lui Alex:
Beatrice

amuleta spune:
Dar ce treaba are comandantul cu virsta copilului ? E treaba parintilor de ce vor pasaport, ce prostie !

tuta spune:
noi l-am trecut pe andrei pe pasapoartele noastre.
nu am stat la coada pentru am depus actele la sectia de politie de care apartinem.
avea 2 luni cand l-am trecut in pasaport. mi s-a spus ca de la 6 luni poate avea pasaportul lui, dar noi nu am vrut sa asteptam.
www.altcom.ro/bebe
ali, bodi si andrei