Soacra mea vrea sa se mute cu noi
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
estela spune:
quote:
Originally posted by mav
estela, din toate subiectele de pe forum, asta ti se pare cel mai interesant?!?!?!Vic &
Sebi (04.02.2004)
Aaaaa,nu,nu mi s-a parut cel mai interesant subiect .Mai interesante mi s-au parut subiectele despre soacre
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
estela
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ipearina spune:
Spune-i ca vrei mai intai sa stea cu voi de proba o saptamana-doua, dar in acest interval ai grija s-o faci sa se simta "foaaarte bine" , adica sa-si ia singura talpasita si sa nu-si mai doreasca in veci sa stea cu voi.
n/a spune:
Ipearina, nu cred ca e o idee buna. Daca Mirela ar incerca sa ii faca viata un picutz imposibila, socrela imediat s-ar plange la "copilasul" ei, si atunci ar incepe "distratia"... Si-n plus de asta, sigur are altele pe cap decat sa stea sa mai "tzese" cate o micutza intriga intre ea si soacra...
Mirela, ce-ai mai facut?
ipearina spune:
Ziceam si eu..., ca i-a oferit cateva variante incat sa fie bine pentru ambele "tabere", dar socrela nu si nu. Din cate am inteles sotul nu este de partea "mamitichii". Oricum, va trebui sa fie ferma pe pozitie, ca odata instalata soacra in casa se termina cu linistea si armonia.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flafi/flafi.jpg)
flafi spune:
Simt si eu nevoia sa imi dau cu parerea pe chestia asta.
La noi situatia e invers: mama mea e soacra ingrozitoare, iar mama lui e soacra ok.
Mi-e groaza sa ma gandesc ca poate la un moment dat ai mei, la batranete, vor vrea sa stea cu noi...
Eu tin la parintii lui la fel de mult ca la ai mei, as face orice pt oricare din ei, orice oricand, dar gandul ca vreodata mama mea ar vrea sa stam impreuna pur si simplu ma ingrozeste. Noi am vrut sa ne facem casa, asta ar fi insemnat un supliment de bani, ai mei s-au oferit sa vanda apartamentul si apoi sa facem o casa mare sa stam cu totii... Am renuntat la casa! Mai bine imi implinesc visul la 50 de ani, decat sa fiu nevoiata sa stau cu mama in casa.
Soacra mea e cea care insista ca tinerii trebuie sa stea singuri, sa isi faca viata lor, cu chirie, cum o fi, dar e mai important sa ne construim noi familia noastra, decat sa aiba ea puiu cu ea. Soacra mea a stat cu soacra ei, care desi era o bomboana de femeie si se intelegeau f. bine ei nu au avut niciun moment de intimitate...
Este o hotararre f grea, pe de-o parte ai obligatia pt parinte si pe de alta responsabilitatea pt familia ta.
Mie mi se pare ca soacra ta sufera e singurate, de plictiseala, vrea sa fie bagata in seama, ceea ce inseamna ca nu va ceda f usor.
Mama mea, cand tata pleaca in delegatie, mai la inceput se jelea la telefon de numai putea ca ii e frica singura in casa, ca noua nu ne pasa, ca ce murim daca stam o saptamana la ea etc, desi imi parea rau de ea nu am cedat niciodata!
Noi stam cu chirie acum si asa vom sta pana ne vom strange bani de casa, chiar daca ambele seturi de parinti ar avea loc suficient sa stam cu ei, problema asta nici nu se pune, desi ai mei insita f mult sa ne mutam cu ei.
Parerea mea este ca aceasta situatie trebuie discutata cu de socrul tau cu mama lui, fara ca tu sa te implici, pt ca altfel te va dusmani pe tine.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png
danyelana spune:
Cel mai bine este ca tinerii sa stea singuri. Indiferent daca stau in chirie (si noi stam tot in chirie) fie ca ai casa ta, dar sa fii singur. Nici cu mama, nici cu soacra, linistea unui cuplu este cea mai importanta.
Sa nu cedezi.
Dumnezeu sa ne ajute la toti
cami30 spune:
Vai sa-i dea Domnu soacramii sanatate!! Pai soacra-mea e un inger... Stam la 5 minute de ei, dar nu a venit la mine decat de 2 ori pana acum. Niciodata fara sa anunte. E super dragutza si de cate ori ma suna ma intreaba daca nu cumva m-a deranjat din somn. Socrumio mai vine, dar imi place de el, stam de vb la cafea.. e super simpatic.
Ne ajuta, ne mai si cearta.. dar in final sunt minunati..
Mie imi place sa merg la socri chiar daca ne mai si cearta ( ei pe noi). Sunt niste oameni deosebiti si ne-au ajutat enorm. La mine mama a cauzat problemele ( am si topic pe tema asta), e la 500 km departare, sufera enorm pentru ca sotzul meu nu mai vrea sa o vada... la fel si eu pentru ca e mama... dar ce sa facem
Dar oricat de mult va iubiti parintii sau socrii, incercati pe cat posibil sa stati singuri.
DAca vreti va inchiriez soacra cu ziua :) sa vedeti ce misto e sa aveti soacra ca a mea.. O bomboana si o DOAMNA.
cami
adinutza78 spune:
Doamne fereste sa stai cu soacra sub acelas acoperis.in cazul meu in acelasi oras !!!! vine la noi zilnic,ma streseaza de nu mai pot si totdeauna uita sa mai plece.sta cel putin 2 ore la povesti . ea zice ca vine sa-si vada nepotelul. oricum,parerea mea ca rar o soacra cu bun simt si cu care sa te poti intelege.oricum,pana la urma ies scantei
cristiama spune:
Kehleyr,
Poate ai dreptate ca in relatia cu soacra vina este a amandouora, asa ca recunosc:
- sunt de vina ca vreau o viata de familie in doi, nu am luat un pachet cu soacra la nunta!
- vreau sa-mi fie respectat dreptul la intimitate; nu vreau sa fiu sunata la tel sambata la 7.00 dimineata ca nu cumva sa ne facem program fara soacra; nu vreau sa-mi spele/umble nimeni prin lenjeria intima
- la 35 de ani STIU sa-mi gestionez banii si culmea chiar si cum arata legumele proaspete
- si mai sunt de vina ca-s tanara, ca ma imbrac cu lucruri dragute
- ca citesc- asta e un fel de defect capital- visul soacrei e sa nu-l mai vada NICIODATA pe fiul ei citind!!! Si el are 2 facultati si cum sa te pastrezi informat cu legislatia care se schimba, etc cand NU citesti
OK am o gramada de "vine" asa ca deja mi s-a facut mila de biata socrela, putea nimerii mai bine.