Bebelusi de septembrie- octombrie 2004 (63)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

marul crud, dat pe razatoare, constipa?

cata banana dati pe saptamana?

ca eu i-am dat saptamana trecuta doar o banana si in alta zi un mar dat pe razatoare; in rest - caise, para la borcanel...
si totusi s-a constipat...

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Herra, ferice de tine ca Vlad nu se sperie in masina. Probabil nici bebelusii fetelor mai plimbarete nu se sperie asa ca noi suntem o specie mai aparte .

Din cate stiu eu marul crud dat pe razatoare nu constipa.
Eu ii dau banana in fiecare zi, cate 3-4 feliute (taiate rondele subtiri).

Elena & Alexandra (25.09.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Danyce, Geo, felicitari bebelusilor pentru noile cuvinte din vocabular si la cat mai multe.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Salut mamici,

Eu ii dau Ilincai banana in fiecare zi( cate o banana intreaga, nu doar cateva feliute) si nu are probleme cu burtica.Face KK decate 3-5 ori pe zi, de o consistenta absolut normala.

La ora 18 ii dau cate un iaurt Campina ( 150g) amestecat cu 1-2 piersici ( neaparat piersici ca au mult fier)+ o banana + 1 mar.Le fac la blender si iesi un fel de shake foarte bun, pe care il rade instantaneu.

Apropos de retete, maine vin cu noutati, promit.Astazi ii facea Maria ( bona, care e foarte priceputa la gatit si se preocupa zilnic ce sa-i mai faca bun de papi) pilafel cu legume si cu carne de vita.Sa vedem daca mananca si apoi va zic cum sa-l faceti.

In rest, Tusca mea papa cu mare placere conopida.Fierb conopida, o scot din cratita si o las sa se raceasca, o scurg fff bine de apa, apoi o amestec cu smantana si o pasez.Ii pun un praf mic de sare si iese un piure f.gustos.

Mai mancam mancare de fasole verde+ carnita ( se fiebe fasolea, curatata si taiata bucatele mici, impreuna cu 2 rosii + o ceapa; cand sunt fieret legumele le pasez si adaug carnita fiarta separat,in prealabil).Pasez cu blenderu si gata!

Alta: piure de cartof + carnita fiarta+ smantana.MMM, ce bun.

Daca imi mai amenitesc, va spun

Patrice si Ilinca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut!
Intru si eu un pic in graba, tocmai a adormit Stefan si eu fuga pe DC!!

nature, mult si gustos papa puiul tau!mmmmm

Ramona, asteptam vesti de la doctor, sanatate multa micutei!

danyce, multe cuvintele are Alma in vocabular!Felicitari!Si noi povestim toata ziua, si intelegem din ce in ce mai multe.

Eu mi-am pus soba pe lemne in dormitor, si nu stiu cum ne vom descurca la iarna cu piciul si soba fierbinte...si deja am inceput sa-i spun ca "acolo nu-i voie" si el se uita gales la mine, dar se retrage frumos si cauta alte jucarii...nu-mi dau seama daca chiar intelege ca il cert sau doar tonul meu putin mai ferm il determina sa nu se apropie de soba....
In rest si noi toata ziua zicem "ada" "ata" "gata" "papa" si binenteles tata, mama, a zis cumva si caca dar sigur cam toate cuvintele sunt fara adresa, le aude la noi si le zice, din cate am observat eu "ada" este de fapt "uite" sau ma rog...zice "ada" si mereu imi arata jucariile...

Eu banana ii dau cam de 2-3 ori pe saptamana, depinde, el o mananca fff bine amestecata cu branza de vaci.In rest daca nu e banana e mar, piersicile nu ii plac...si alte fructe am mai incercat dar nu se prea omoara dupa ele asa ca mai asteptam.
aissa, ziceai de iaurt cu fructe, ca erai nedumerita de care fruct sa iei, ce ai luat in final? Eu la Stefan i-am dat si cu zmeura si cu capsuni si cele cu visine ii plac cel mai mult, cam de o luna am inceput sa-i dau din toate si nu am avut nici o problema.Tati a cumparat odata fara sa se uite la ele si eu i-am dat si nu a patit nimic.Binenteles ca si piersici si caise, ca altfel nu le mananca, goale nu-i plac.

Eu am incercat sa-i amestec la Stefan iaurt simplu cu un fruct, de exemplu piersica pe care nu o vrea goala si mi-a refuzat....lui ii place iaurtul simplu cu paine, e innebunit dupa combinatia asta

Marul, din cate am citit eu strange burtica, de exemplu e bun dupa o diaree sau un stomacel deranjat, cica face pansament cu sucul gastric.Dar daca constipa nu stiu, la cei mici parca constipa, dar la astia mai mari ca ai nostri nu cred ...ca ei mananca si alte mancaruri.

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

am pus cateva poze de la munte, nu prea am facut poze, Stefan nu a vrut sa stea la pozat!
pozele le puteti vizualiza de aici

Am vrut sa va mai zic ca a fost foarte incantat si mirat de iarba, la inceput chiar ia fost frica sa se duca de pe patura, apoi incet incet a prins curaj, a fost tare haios!Cred ca WE viitor ne ducem din nou daca va fi vreme buna, chiar daca acolo a cam suflat vantul si desi era soare era totusi racoare, oricum a fost un aer curat si muuuulta liniste!

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu ii dau banana in fiecare zi si tot are 3-4 scaune. E adevarat ca i-o combin cu caise sau piersici/nectarine si cu branza (Fagaras sau Branzica de casa) si probabil din combinatie nu se constipa. Oricum, cred ca la capitolul fructe stam cel mai prost pentru ca greu reusesc sa ii dau sa pape.
Nature, combinatia pe care ai dat-o tu cu iaurt si fructe cum i-o dai? Cu lingurita sau o bea? Pentru ca noi ne chinuim cu compozitiile mai lichide din cauza ca domnisoara mea are o placere fantastica sa dea din maini si din picioare cand sunt eu cu lingurita pe aproape. Eu ii fac tot cam asa dar cu branza si tot iese destul de moale. Si de aia te intreb, pentru ca banuiesc ca fiind cu iaurt e si mai moale.
Ramona, sper sa vii cu vesti bune si pitica sa asculte si de noi sa nu mai faca febra. Oricum, e bine ca mergi la dr.
Ana, am luat 4 iaurturi, dintre care unul cu visine, dar nu i l-am dat inca. De fapt in momentul in care ma sfatuia tipa respectiva eram cu ele in punga, eu eram doar in dubiu daca sa i-l dau sau nu. Sa vad, cred ca i-l dau azi.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Aissa, combinatia iaurt+fructe iese cam lichida, nu vreau cu bibe, doar cu lingurita.Asa ca o asez in scaunul de masa si ii dau jucarii, ca sa ii tin mainile ocupate.Don'soara a invatat sa imi dea mana la o parte, asa ca ma ajunge compozitie si pe alaturi...Dar in mare parte o papa Ilinca.Chestie de dexteritate.

Sa ma laud si eu: Tusca imi da sa mananc.Daca are un biscuit in mana, ii spun sa-mi dea si mie si intainde manuta spre gura mea!

Patrice si Ilinca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ana, am vazut si pozele de la munte. Ce blondut e Stefan la lumina....in pozele din casa mi se parea mai brunetel.

Am uitat sa va zic (doar din taste ca poza nu am fost pe faza sa fac ca azi, pe cand se chinuia sa adoarma, Alexandra se ridicase in 4 labe, dar nu pe genunchi, ci pe talpa. Nu stiu cum sa va explic mai bine pozitia, se sprijinea in palme si in picioare.....total noua figura (o mai face cand e in brate la mine, dar atunci isi infige picioarele in ale mele si mainile pe umeri.....).
Gata, ca mi-a venit omul acasa si vrea sa treaca una-alta in bugetul familiei...

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Nina, multumesc mult pt informatii!
Ramona, multa sanatate la printesa mica! Speram sa fie nimic grav!
Danyce, bine ai revenit si felicitari pt performantele Almei!
Aissa, pupici pe degetelele Alexandrei! Sa vezi, ca abia incepe, trebe sa securizati casa!

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput