Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(26)
Raspunsuri - Pagina 13
lordra spune:
Hola lume gravida,
Ia sa mai scriu si eu ca destul am tras chiulul pana acum. Azi mi-am facut eco morfologica de 20 de saptamani: fata mi-a ramas tot fata (ca am vazut persoane patzite, nu de alta) si e bine. Deocamdata. Ce-i drept, are un mic retard de dezvoltare fatza de data trecuta (atunci ea avea 14 s.+4 zile cand io aveam 14 s. de sarcina, acum suntem la egalitate, din nefericire
)insa asta se datoreaza tot rezistentei crescute a arterei uterine dreapta: mi-a iesit IR-ul 0,64-0,65, valoare mare pt. aceasta varsta a sarcinii. Stanga, spre ex. mi-a iesit de 0,42. Maaare diferentza intre ele, nu? Partea buna e ca placenta e fixata pe stg. deci macar dintr-o parte poate fi hranita mai bine.
In rest, ok: colul inchis si destul de lung, zic eu (38 mm), placenta gr. 2 de maturitate, lichid amniotic normal....d-astea.
Cand am plecat de la Iosup eram plouata rau. M-a luat la ture ca cica muncesc prea mult si ca nu-mi cunosc prioritatzile (arterele ishi mentzin rezistentza crescuta pe fondul oboselii si a stresului). Noroc cu Tutunaru, medicul meu, care m-am mai linistit nitzel. Sunt intr-adevar probleme, insa nu e dracul chiar atat de negru. O sa continuu tratamentul cu pregnyl injectabil, cu MagneB6 si Bio Marine Plus. Totul e sa-i facilitez bebe-ului dezvoltarea, indiferent de problemele mele.
Asta e...la mine nimic nu merge de la sine, pt. orice lucru bun tre' sa depun un efort considerabil.
In rest, e ok. Am luat vreo 3,5 kile in greutate, dar deja ma simt imensa. Nu stiu cum o sa ma mai simt peste vreo 3-4 luni
.
Ce voiam eu sa va mai intreb: voi v-ati mai repetat ceva analize? uroculturi, hemoleucograme, chestii d-astea....
Eu am streptococ hemolitic grup B, deci va trebui sa-mi repet analiza culturii de col, sa vad daca mi-a trecut au ba (intre timp am facut un tartament homeopatic si trag nadejdea sa fi scapa de el. Daca nu, va trebui sa iau antibiotic, ca altfel nu merge).
Hai va pup si bafta la toata lumea!
Lordra
20+1
tania-z spune:
buna fete dragi!
nu v-am mai scris demult, pentru ca de vineri sunt internata in spital cu uratul diagnostic de iminenta de avort!
Ce s-a intamplat: pentru ca durerile de care m-am tot plans nu treceau, ba, mai mult, devenisera mai puternice si se mutasera deasupra ombilicului, mi-am sunat ginecologul sa ma mai vada inca odata (ma vazuse in urma cu 10n zile si totul fusese OK). Mi-a spus sa merg vineri dimineata la spital, la ora 8:00. Cand mi-a pus mana pe burtica, a zis "a, pai tu trebuie sa te internezi! Ai contractii. Mi-a explicat ca, atunci cand se intareste si se strange burtica inseamna ca am contractii. M-a suit apoi pe "calul balan" si in urma controlului mi-a spus ca sunt modificari pe col. Pe diagnostici mi-a scris "col scurtat cu 50%" Asa am ajuns in tratament cu perfuzii si injectii si inca nu stiu cat mai stau. Cert e ca de ieri nu mai am contractii atat de dese. Oricum auzi pe aici toate grozaviile, de cand am venim,, azi e a doua pacienta cu fat mort in luna mare (luna 7-8)!!! Eu am fost azi la echo si bb e bine, dar mie mi-e inca frica cu colul asta, mai ales ca ti se dau atat de putine informatii!
Lavi, mi-ar prinde tare bine niste sfaturi de la tine, parca am tinut minte ca ai avut aceiasi problema. 
Va pup pe toate si felicitari pentru bb-ii cu sexul "descoperit"!
Tania
& Punctuletz 18+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
cristinamh spune:
tania, capul sus, si nu te gandi la ce vezi in jur. stii doar, gandeste pozitiv, si daca esti si sub observatia dr, o sa fie bine!
Cristina
20+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
camelia_daniela spune:
Buna burtici,
Tania, imi pare rau ca trebuie sa treci prin toate astea ! Fii tare!
Sincer, si eu am emotii ... si mie mi-a spus doctoru' ca am colul scurt si o sa cam stau cu emotii de acum inainte ...
Iti tinem pumnii!
Fetelor, ati mai auzit ceva despre "minunata" dezbatere de la ministerul muncii si solidaritatii sociale?!
O zi buna tuturor,
Camelia 16+
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051228/dt/-5/k/de1e/preg.png
lordra spune:
Apropo de contractzii: mai are cineva contractii nedureroase? Ca io cam am in fiecare zi 3-4. Medicul mi-a spus sa iau No-spa: cica atata timp cat sunt nedureroase, nu-s problematice. Mie insa mi se pare cam devreme sa ma confrunt cu asta, nu? Cica din luna a-6-a incep ele sa apara, eu insa n-am intrat inca in ea (ca la 21 de saptamani esti tot in luna 5-a, nu?)
Sper ca macar sa n-am dureri..ca sa vezi griji dup'aia...
anda77 spune:
tania, nu te stresa. si eu am contractii permanente si burta e tare tot timpul, am "deschideri intermitente in "V" de col" si nu m-a internat nimeni. trebuie sa stau mai linistita. nu te speria, nu pierzi copilul. nu cred ca sunt eu inconstienta, cred ca trebuie sa gandesti pozitiv si n-o sa se intample nimic.
cristinamh, 99% din comentarii sunt foarte utile si pertinente. nu sunt de acord cu cateva lucruri mici, dar asta depinde de felul persoanei de a fi. unele mame sunt mai relaxate, altele mai panicoase, unele vad un lucru intr-un fel, altele in alt fel etc. oricum, fata de noi care n-avem experienta, se vede ca tu ai mai crescut un bebe. dar sa stii ca eu tot imi cumpar cantar...
. digital, nu din asta...o sa-i fac proba laptelui de 3 ori pe zi
cum ai facut aparatorile? cu foaie de burete intre 2 materiale?
eu ma voi duce maine-poimaine sa repet analizele de toxo si listeria ca ma gandesc sa nu se intample vreo catastrofa (ziceam de gandirea pozitiva)...am remuscari dupa fiecare bucata de carne mancata...
http://community.webshots.com/user/anda1977
maria_alexia spune:
Offf, Tania, imi pare tare rau ca trebuie sa treci peste asta!
Nu te lasa deprimata de atmosfera din spital! Vreau numai sa-ti spun ca am o prietena care a trecut toata sarcina cu "iminenta de avort", apoi cu "iminenta de nastere" si pana la urma a nascut la termen o fetita perfecta! Exact ca tine a inceput, cu dureri abdominale puternice. Chiar nu credeam ca o sa patesti si tu asa... ![]()
Dar, cum vezi, nu trebuie sa pierzi speranta! Esti pe maini bune, respecta tratamentul si odihneste-te si sigur va fi bine!
sa fii sanatoasa si tu si bb si sa-l tii acolo, la caldurica, pana in decembrie!
Maria
cristinamh spune:
anda... da' ce am zis eu ca n-am avut cantar??
am avut (noroc ca de imprumut, n-am dat banii pe el). si cantaream zilnic copilul, de ajunsesem sa fac criza de nervi ca nu-l hranesc cum trebuie...
acus... nu-mi mai caut... macar asa stau calma... daca manaca si la o luna ia in greutate...e ok...![]()
aparatorile le-am facut cu 2 foi de minet, de 2,5 cm. (in obor
)buretele mi s-a parut prea complicat la prelucrare, ca trebuia sa-l si tai dupa cum aveam nevoie...
Cristina
20+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
salisa spune:
Tania! Multa sanatate si tie si bebelusului.
Sa mergi cat mai repede acasa si sa fie totul bine!
Salisa 18+
salisa spune:
Scuze de marimea textului si a culorii.
Mereu fac greseli din astea pe care uit sa le remediez.
Mii de scuze!
Salisa 18+