La France (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Dia, daca mama prietenei tale are invitatie nu-i mai trebuie altceva. Francezii nu cer. Insa invitatia costa 15 euro la Primarie si multa lume prefera sa vina cu banii (500 €) cit era inainte decit sa oblige pe cei care-i gazduiau sa faca demersurile administrative.
Este si un subiect deschis la "Discutii generale".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Poate are sansa sa nu intre ink in vigoare asa de repede legea k cik astazi abia de semna de ministru..eu am avut probleme cu avionul pt k aveam doar 6OO euro si stateam 9 zile si nu au vrut s ama lase.pana la urma am inceput sa plang au vazut k ma agit pe acolo eram pe punctul s apierd avionul pana venea mama cu banii si m-au lasat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

uff, regula asta noua cu invitatiile si banii m-a surprins si pe mine... Saptamana viitoare trebuie sa vina matusa mea + o nepoata, le-am facut invitatii la amandoua si credeam ca nu le mai trebuie altceva dar se pare ca va trebui sa aiba si cei 500€/persoana

Aurelia, din noile reglementari eu am inteles asa: cei care nu au invitatie trebuie sa aiba 100€ pe zi de sejur iar cei care au invitatie trebuie sa arate invitatia dar si 500€ daca stau mai mult de 24h.

uite www.hotnews.ro/articol_27138-Romanii-vor-intra-in-spatiul-Schengen-cu-un-sac-de-acte.htm" target="_blank">aici

"Totodata, persoanele care pana acum erau exceptate de la a prezenta o suma minima in valuta convertibila, pe motiv ca efectueaza o vizita pe baza de invitatie, vor fi obligate sa detina minimum 500 de euro, daca sejurul e mai lung de 24 de ore."

Si asta dupa ce pentru invitatii mi-au cerut o gramada de acte la primaria de aici, fisele de salariu, suprafata casei, impozitele pe 2003, taxa funciara + cate 15 € de persoana

"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

noua ne-a cerut doar invitatia. am zis din proprie initiativa ca am si bani la mine nici nu i_a interesat. asta la romani, care m_au verificat la sange: invitatie, declaratia tatalui de iesire din tzara, certificatul copilului.

in frantza, bine ai venit, sedere placuta si papa.

romanii la vama is problema, cam scarbosi tipii.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Da, ati avut noroc ca ati venit inainte de a se gindi alesii nostri la aceasta noua conditie de a iesi din tara.

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by lu.more

Si ca sa inchei, mici buni si placinta gustoasa lui Delphin si Chatonel (si huzbenzilor respectivi)!
Iar la toata lumea, o dupa amiaza linistita!
Lulu

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

merci, petrecere frumoasa si voua :)

La liberté de chacun s'arrête là où commence celle des autres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Eu am sunat in dimineata asta la Politia de Frontiera si ei inca nu stiau de cand se va aplica odonanta si nici nu au fost in stare sa explice exact "ce si cum" se intampla in cazul celor cu chemare. Asteapta sa apara ordinul semnat de ministru.Tot ce m-au sfatuita fost sa revin cu un telefon. Pentru "critici si nemultumiri" am fost directionata politicos catre MAE si Guvern!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Chiar daca este asa liniste pe aici eu trec sa va salut...va spun eu maine ce se intampla la granita pt k vine mama..si nu i-am facut nici invitatie nici nimic are doar bani acum sper sa aiba si noroc..va pup si o zi buna..Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Daca nu semneaza nea'Ministru azi, maine o sa fie ca si pana acum-asa mi-au zis aia la tel. Schimbarile apar dupa ce semneaza el normele de aplicare ale ordonantei, care teoretic vor aduce lamuriri privind documentele necesare. El declara prin ziare ca e grabit tare sa semneze............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

... ceea ce inseamna ca peste 3 saptamani cand ma intorc eu din Ro am interesul sa bag in buzunarul lu' frete-miu 1500 de €, ca alftel eu plec si el ramane! Si sunt mai mult ca sigura ca la aeroport o sa-l intrebe de bani, dar cand o sa-l vada ducand mana la portofel o sa-i zica "lasati, nu e cazul!" Dar poti sa risti?

Asta cu "un set de documente suplimentare" ma lasa masca. Cica sa dovedesti scopul si conditiile de cazare.
Cum naiba sa dovedesti prin documente ca vii in vacanta la sor'ta? In afara de invitatie si un bilet dus-intors ce sa la mai arate, ca doar n-o sa scoata costumul de baie din sacosa, slapii si cascheta , sa-i arate ca vine la plaja!
Parca ma vad facand copii dupa facturile EDF, apoi le traduc si le legalizez in Romania, sa dovedesc ca nu-l tin sa se incalzeasca la lumanare!

Catalina, drum bun mamei tale, sper sa aiba o calatorie usoara si fara peripetii. Vine cu avionul, sau cu autobuzul?

Dragii de noi
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput