Un tata disperat de "fisu" !
Raspunsuri - Pagina 2
roy spune:
quote:
Originally posted by Miruna Enescu
Draga Roy,
Mai intai, vezi ca (,) Carmen are un subiect special unde sunt mai multe sanse sa-ti vada mesajul si sa-ti raspunda.
Mai apoi, eu sunt fan carti de crescut copiii. Eu n-am fost deloc multumita de cum m-au crescut ai mei si, in lipsa altui model, am fost foarte deschisa si hotarata sa aplic ce scrie in carti 9nu in toate, sigur ca mi-am folosit propriul discernamant), si sunt ultra-multumita de rezultat. Dar nu multi oameni sunt la fel in privinta asta si inca ceva: nu e de-ajuns sa citesti cartile o data. Eu le-am citit si ras-citit. De cate ori m-am confruntat cu o problema concreta, mai citeam odata TOATE cartile, si doar asa s-au lipit de mine principiile.
Mie mi s-au parut foarte bune urmatoarele carti:
"Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - nu te lasa pacalit de titlu, dupa cele 5-6 capitole in care te invata in cate feluri iti poti arata iubirea pentru copilul tau (si ele f. importante), urmeaza capitole f. bune despre controlul maniei si alte aspecte importante;
"Cum sa devenim parinti mai buni" - titlul este cam nefericit ales, si cartea este in mare masura destinata copiilor mai mari, dar de asemenea are un prim capitol care vorbeste bine despre principii de educatie, si-apoi, o sa creasca si al tau, nu?
"Cum sa-i invatam cu dragoste autodisciplina pe copiii nostri" - de Kay Kuzma - asta este de fapt subtitlul cartii, nu-mi amintesc acum titlul. Din pacate nu cred sa mai gasesti cartea asta, eu n-am mai vazut-o de mult. Nu pare foarte accesibila la prima vedere (informatia este foarte multa si densa) dar practic o poti considera ca un compendiu complet al tuturor celorlalte. De cate ori am fost in impas cu vreunul din baietii mei, mereu am gasit o cale de solutionare in cartea asta;
"Comunicarea eficienta cu copiii - la scoala si acasa" - iar o carte excelenta, dar destinata copiilor mai mari. Eu zic ca merita.
Le-am citit si pe celelalte aparute, dar astea mi-au fost de capatai, sper sa-ti foloseasca si tie.
Miru
roy spune:
Va MULTUMESC la toti ! sunteti cu adevarat draguti !referitor la baiatul meu.........lucrurile stau in realitate putin mai complicat.
noi lipsim mult de acasa,venim seara de la munca,petrecem putin timp cu el(din nefericire) si cu bunicutele am incercat sa le explicam dar.......nu vor sa inteleaga chestia cu rasfatul si nu vreau sa ma cert cu ele,am nevoie de ajutorul lor ,intelegeti ?oricum sunt incantat de sugetiile voastre ! e bine sa vezi ca mai poti gasi ajutor ,o sa mai postez !
Miruna Enescu spune:
Asa este, Donia, "Ascultarea de bunavoie". Dar... eu nu am reusit sa o determin pe maica-mea sa citeasca NICI MACAR UNA DINTRE CARTILE ASTEA.
Totusi, mama nu este genul care sa resfete copiii, asa ca aici n-am avut probleme, iar pe bunici (barbati) i-am tratat ca si cum ar fi copii (le-am impus limite si am stabilit reguli) iar ei s-au supus. Cineva trebuie sa preia fraiele in casa, si daca eu imi asum responsabilitatea pentru felul cum sunt crescuti copiii mei, atunci tot eu voi stabili si regulile de baza (nu ca se poate cu bunicii cu adevarat sa asculte - e mult mai usor cu copiii).
cris1511 spune:
Noi patim la fel cu Andrei(1an si 7 luni).Cu noi se rasfata, mai ales cu taica-sau, ca eu stau acasa cu el, cu mine mai putin, dar tot nu ma asculta, in schimb cu bona care il scoate la plimbare, nu. O asculta si e mai cumintel cu ea decat cu noi.
Vai de noi ce patim in week-end cand e taica-sau acasa.
Cristina
filofteia spune:
Nu neaparat bunicile sunt de vina.
Eu am bona de trei ani,Adi acum are 4 ani jumatate.
Cu bona face toate nazdravaniile posibile. Nu a fost chip sa o educ...
CU noi insa nu-si permite... Cand era mic si urla ii spuneam "N-ai decat sa plangi pana nu mai poti ca nu obtii nimic"... Sau in magazin..."Iti iau o punga mai mica... incepea sa maraie... daca plangi nu o mai luam nici pe asta ... ai de ales ori mica... ori nimic"
Intotdeauna am fost ferma cu el si daca am spus ceva asa am facut indiferent cat a urlat el... Am spus in parca ca se mai da de doua ori pe topogan si am plecat asa a fost.
Ei acum incearca sa vada care sunt limitele si stiu bine cu cine si cat isi pot permite.
Dar baietelul sta lavoi acasa? Atunci este OK... puteti sa faceti niste regului numai ale voastre...Mai greu ar fi daca ar sta la bunici...
try spune:
quote:
Originally posted by roy
Va MULTUMESC la toti ! sunteti cu adevarat draguti !referitor la baiatul meu.........lucrurile stau in realitate putin mai complicat.
noi lipsim mult de acasa,venim seara de la munca,petrecem putin timp cu el(din nefericire) si cu bunicutele am incercat sa le explicam dar.......nu vor sa inteleaga chestia cu rasfatul si nu vreau sa ma cert cu ele,am nevoie de ajutorul lor ,intelegeti ?oricum sunt incantat de sugetiile voastre ! e bine sa vezi ca mai poti gasi ajutor ,o sa mai postez !
i.r.m.
Din punctul meu de vedere atunci n utrebuie sa aveti foarte mari pretentii. Daca voi nu reusiti sa petreceti mai mult timp cu copilul (cel puti nunul din voi) e absolut firesc ce se intampla cu el. Nu ai cum sa reusesti sa educi un copil in 2 ore pe zi, nu-i de mirarea ca nu aveti prea multa autoritate asupra lui. Nu va cert, doar va spun ca nu trebuie sa fiti mirati de ceea ce se intampla cu cel mic. Iar bunicile stiu ele ce stiu... atat timp cat nu pot fi nici ele controlate, nu vad de ce ar face ceea ce le cereti voi daca ele nu-s convinse ca e mai bine pentru copil. Ele chiar cred ca modul in care procedeaza cu copilul este cea mai buna metoda de educare.
Si tare mi-e teama ca singura solutie la problema voastra este ca unul din voi sa faca efortul de a fi mai mult timp din zi in preajma copilullui. Probabil ca nevoia v-a impins aici (nu-mi imchipui ca de buna voie lipsiti atat de mult de langa cel mic). Educatia la distanta nu s-a inventat pana acum, iar latura esentiala a reusitei modelarii unui copil este contactul zilnic. Trebuie sa intelegeti ca numai petrecand mai mult timp cu el veti reusi sa ii induceti ceea ce vreti. Din pacate e prea mic sa-i poti lasa pe bilet ce are de facut/respectat in materie de educatie.
Gasiti o solutie, eu stiu? Poate unul din voi poate intra la servici mai tarziu (sa zicem la 11-12 si in felul asta copilul va petrece doar 6-7 ore departe de unu ldin parinti.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi