Ce sa mai mananc?

Ce sa mai mananc? | Autor: risilvia

Link direct la acest mesaj

Sunt proaspata insarcinata,am doar 11 saptamani si ma simt destul de rau.Ce as mai putea manca sa nu-mi cada prea greu la stomac si sa fie cat de cat gustos?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu de regula incerc sa manac cat mai multe fructe si legume.
Cu carnea stau cam prost pentru ca mi se face greata de la carne
Incearca si niste supe sau ce ti-e tie pofta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna!
Incearca sa mananci ce iti place, eu de exemplu, dimineata mancam dulceata/miere pe paine.
In rest, multe salate si compoturi, si friptura pe gratar.
Alta idee supe/ciorbe usoare de vara.

Sotul meu chiar zicea ca d'aia vomit ca nu dau copilului sa mananc ce ii place.

Pofta mare si numai bine,
Cristina, 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Eu nu am fost insarcinata, dar stiu de la colegele mele ca li s-a indicat o pastiluta de vit. B6 dimineata si salata sau sfecla rosie fiarta in fiecare zi(cica face minuni!) Sarcina usoara si un BB. sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

FIECARE FEMEIE CAND E INSARCINATA TOLEREAZA DIFERITE ALIMENTE!ASA INCERCA SA MANANCI DE CE ITI E POFTA SAU CE SIMTI TU CA NU ITI FACE RAU,EU DE EXEMPLU TOLREZ F, BINE CARNEA FRIPTA,CHIPSURILE,BRANZA PROASPATA DE VACI SI CAM ATATA!

T.CRIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

citeste intii ce nu ai voie sa maninci( ficat, brinzeturi din lapte nepasteurizat, anumiti indulcitori, carne cruda etc...probabil stii) si in rest, maninca de toate, echilibrat, ca sa aiba bebe din ce sa se serveasca,isi ia ce ii trebuie. si daca ai nevoie de idei la gatit, intra pe forum "la bucatarie" si acolo gasesti sugestii pt fiecare zi...
M35+
sarcina usoara si bebe sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

draga mea risilivia.te inteleg in totalitate.eu azi implinesc 12 saptamani,si pot spune ca si mie mi-a fost destul de rau,nu cat sa vomit dar aveam aceleasi simptome ca si tine.mi-a trecut mult timp sa gasesc ceva care dupa care sa nu-mi fie rau.toata lumea imi spunea,dupa cum spun si fetele de pe forum:manaca de ce ti-e pofta,manaca ce-ti place.desigur ca fiecare mananca ce ii place,dar nici tu nu mai stii ce sa mananci sa nu ti se mai faca rau.sant sigura ca ai mancat ceea ce ti-a placut si apoi tot ti-a fost rau,asa-i?eu spre exemplu,mancam piersici din compot,dupa astea nu-mi era rau.aveau si vitamine,erau si acrisoare,imi mai racoream stomacul cu ele.poate incerci si varianta asta.pofta buna si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Incearca sa mananci cat mai multe fructe si legume pentru ca sunt foarte indicate in timpul sarcinii mai ales ca poti profita din plin de ele pe timpul verii tinand cont ca esti insarcinata in 11 saptamani.In timpul sarcinii chiar simteam nevoia sa mananc multe fructe,dar difera de la organism la organism.In orice caz,sa eviti pe cat posibil grasimile si prajelurile.Mai mult fiert sau fript.
Iti doresc o sarcina usoara si un bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Eu timp de o luna de zile am mancat numai paine neagra goala sau cartofi prajiti sau la cuptor cu muraturi si cateodata orez, era tot ce puteam manca. A foarte amuzant cand am fost o saptamana in Antalya la socrii mei si ei nu stiau cum sa ma rasfete cu tot felul de bunatati dar eu i-am disperat pe toti cu cartofii prajiti! A, si dimineata pe stomacul gol beam numai Capy de portocale forte rece. Am incercat de cateva ori fructe si legume dar am zacut pe la toaleta in noptile respective vomand. De sambata am inceput sa dau iama in piersici, caise si rosii si chiar cate putin carne sau peste la gratar, deci cred ca sunt pe drumul cel bun. Sper
Leyla12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Ah, si mi-am mai adus aminte, fiindca vorbea cineva mai sus de compot, intr-o duminica am fost la cineva la gratar. Gradina mare avea omul cu o multime de pomi. Si cum toti infulecau la greu din gratar iar stomacul meu era intors pe dos de nici nu ma puteam uita la ei cum mancau sau la mancare, mi-a gasit alinarea intr-un cais de l-am jumulit bine ca sa ma racoresc cu niscaiva acreala.
Nu mai spun ca am cules si pentru acasa o cantitate destul de consistenta din care am tras un compot de s-a speriat sotul meu, m-a intrebat daca vreau sa-l folosesc la acrit ciorba. De fapt el nu realiza ca pentru mine aceea era mancarea adevarata.
Leyla12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

Medicul tot mi-a zis sa maninc orice doresc... Eu insa o saptamina am stat doar pe mere si pesmeti... Am mincat f multe rosii si castraveti murati, cartofi prajiti... Iar felul meu favorit e cartofi fierti cu coarja cu salata de icre de hering... Tu insa vezi ce poate tolera organismul tau!!! Si maninc la greu legume - verzaturi...

lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput