Dureri de burta din ziua 22 a CM
Buna fetelor!
Spuneti-mi si mie va rog, daca ar trebui sa ma bucur, sau sa ma ingrijorez.
Sunt in ziua 23 a CM (UM 20 iunie 2005) si din ziua 22 am inceput sa simt niste dureri usoare de burta. Stiu ca e cam devreme pt semne de sarcina, desi din cate imi amintesc asa am patit si la o sarcina anterioara pe care am pierdut-o in aprilie 2005 la 5 saptamani,(cauza probabila, o baie in cada cu apa mai calduta
- eu nu stiam ca nu e voie
). Si atunci, cam dupa o saptamana de la ovulatie aveam aceleasi dureri usoare, dupa care in ziua in care ar fi tb sa-imi vina ciclul am facut test de sarcina si a fost pozitiv
. Pacat ca nu am stiut ce sa fac, sa pastrez acea sarcina
.
Acum insa nu vreau sa se mai repete aceeasi experienta neplacuta. De aceea va intreb pe voi: durerea de burta poate fi un semnal de alarma, sau tb sa stau linistita sa mai astept o saptamana pana imi voi face testul?
Multumesc!
Raspunsuri
andicu spune:
Buna,Danutz@,poate fi un semn de sarcina;in acelasi timp,depinde de cate zile ai tu CM si cat e de regulat,daca nu faci nici-un tratament si CM-ul tau e de 26-27 zile,ar putea fi si semne precoce de rushi.Trebuie sa mai astepti cateva zile,macar sa ai 10 zile de la ovulatie si dupa, poti incerca un test de sarcina.
http://photos.yahoo.com/andreeamihaela_stan
Danutz@ spune:
Multumesc pentru raspuns Andicu!
Intr-adevar am uitat sa precizez ca am ciclul regulat de 28 de zile (f. rar de 27 sau 26) si nu fac nici un tratament. Am sa astept vreo 10 -12 zile dupa ovulatie (care a fost cam pe 4 iulie) si imi fac un test sa vad ce este.
Tot la fel m-am simtit si la sarcina anterioara (dureri f. usoare de burta la o saptamana dupa ovulatie).Am crezut ca vin rushii, dar nu au mai venit si mi-au iesit 2 teste pozitive. Eu sper sa nu vina rushii nici acum. Sper sa fie
pt. ca nu mi s-a intamplat niciodata sa ma doara burta cu mai mult de 2 zile inainte de ciclu (si am vechime in domeniu -am ciclu din 1991)
Leditia spune:
Scumpa pai pot fi si durerile ca trebuie sa-ti vina ciclul..dupa calculele mele ar trebui cam pe 18..
Asteapta macar sa vezi daca vine sau nu si apoi daca nu vine iti poti face griji,in cazul in care inca mai ai durerile.
In plus durerile pot avea diferite cauze..
Bafta si sanatate iti doresc.
Pupici cu lipici.
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Leditia spune:
Se pare ca am scris in acelasi timp.
De ce ai pierdut prima sarcina ?Ce analize ai facut?
pupici.
Danutz@ spune:
Cauza perderii sarcinii ar putea fi faptul ca am facut o baie in cada cu apa destul de calda - la catva zile dupa acea baie s-a produs avortul. Medicul mi-a explicat ca datorita apei calde s-ar fi produs o congestie (sau asa ceva daca am retinut termenul) si asta provocat avortul. Mi-a mai spus ca unele femei chiar isi provoaca avort intentionat felul asta. Eu stiam ca baia in cada cu apa calda face necazuri doar in ultimele luni, dar se pare ca si la inceputul sarcinii face probleme.
Rezultatele analizelor pe care le-am facut: Lysteria, Rubeola, Chlamydia, Toxoplasmoza, au fost bune.
[/quote]
Leditia spune:
Danutza eu nu cred ca aia a fost cauza...ar mai trebui sa mai cercetezi.
Eu am pierdut 3 sarcini.Acum imi fac analizele pt a vedea daca am ceva.
Inafara de ce ai zis tu,mai sunt multe analize care se fac pt a depista ce ai,daca ai ceva.Un avort spontan poate surveni din nenumarate cauze,uneori le depistezi ,alteori nu...deci inclusiv cauze genetice,imunologice..etc etc.
Uita-te pe site-ul asta( reclama ) si poti chiar sa pui o intrebare..Dr. se numeste Dr.Tutunaru si daca vrei detalii sau pareri ale fetelor despre el sunt vreo 6 capitole scrise despre el.Daca nu gas.subiectul imi zici si-ti dau linku.
Pupici cu lipici.
musete spune:
Danutza, parearea mea este sa nu te entuziazmezi inca! E adevarat ca nimeni nu-ti cunoaste mai bine organismul si, implicit simptomele, decat propria ta persoana. Suntem atat de diferite! Uite de exemplu, luna aceasta , pe mine au inceput sa ma doara sanii(Sindrom premenstrual), chiar din ziua a 16-a, cand in mod normal, ar fi trebuit sa am ovulatie... Am avut si luni(f. putine) cand simteam ca sunt gravida, n-aveam nici un simptom legat de venirea rusilor, si totusi, minunea nu s-a intamplat. Asa ca, mai asteapta putin, iar daka nu va fi ceea ce speri tu, gandeste-te ca luna viitoare va fi cu sigurata!!!!!!!!!!
Pupici, Musete
Nely_ K spune:
Si eu sunt cam in aceeasi situatie ca tine. La cateva zile dupa ovulatie au inceput aceste dureri, nu foarte intense. Nu cred ca e cazul sa le asociez inca cu o sarcina, chiar daca imi doresc
. Eu am maine programare la
si chiar sunt curioasa sa-i aflu parerea. Maine dupa-amiaza sper sa iti pot scrie ce determina aceste dureri la un CM regulat, daca sunt semne de sarcina sau nu.

Amely spune:
Semnal de alarma nu e in nici un caz, mai ales ca sunt dureri usoare. Eu am patit asa in decembrie, dureri usoare de burtica dar si o culoare bej-roze, chiar cu 3-4 zile inainte de data CM, si era sarcina. Din pacate si eu am pierdut-o, dar simptomele din primele zile au fost au fost clasice. Dupa mine, un indiciu foarte important sunt si sanii (daca sunt mai tari si mai sensibili ca de obicei, e de bine). Dupa calculele mele, ar trebui sa iti vina cam pe 17, asa ca mai ai rabdare inca 3-4 zile si fa-ti un test Clear Blue. Sa fie cu 2 liniute!![]()

"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."