Cafeaua

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

Mist, nu cred ca are vro legatura. Am ramas insarcinata cand frigeam cate 2-3 cafele pe zi. Si face sotu o cafea.... de sta lingurita drepti la raport in ea. Dupa ce am ramas insarcinata am renuntat total la cafea pana prin luna a 6 a dupa care MUREAM daca nu beam niste cafea. Atata pofte am avut si io: cafea (tare, chit ca beam numa un deget in ceasca), ciocolata (in ultima luna de sarcina "cerea" bebe cate 200 g pe zi, eram disperata) si cola. De la cola ma mai abtineam... ma rog, cat puteam si io....
Si cupilu avu bine merci 4 kile, sanatos tun si io la fel, si sarcina ca a mea doresc la toata lumea, usoara, fara greturi, toane, pofte si cu putere de munca. Caci in luna a 8 a faceam curatenie generala in casa si ma miscam muuult mai repede ca mama care venise cica sa ma ajute.

Acuma lasand laudele la o parte, legea pentru tine sa fie cuvantul doctorului tau ca ala stie mai bine. Caci mie tot dr mi-a zis ca decat sa mor de pofta (si de dureri de cap, ca ma "sufar" de tensiune mica) mai bine beau cate un pic de cafea.

Copiii se fac din dragoste, apoi tre sa ai un pic de minte si o gramada de optimism. Restul vine de la sine.

Multa sanatate iti doresc.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

Am reusit sa gasesc site-ul unde citisem recomandarile legate de cafea in perioada de preconceptie. Pastez fragmentul, poate mai exista persoane interesate:

Caffeine consumption: When planning a pregnancy, it is recommended that you do not have more than 300 mg. of caffeine per day (two 5-ounce cups of coffee, three 5-ounce cups of tea or two 12-ounce glasses of caffeinated soda). Remember, chocolate contains caffeine -- the amount of caffeine in a chocolate bar is equal to 1/4 cup of coffee.

Consumul de cofeina: cand planificati o sarcina, este recomandat sa nu aveti mai mult de 300 mg de cofeina pe zi (doua cesti de cafea de 5 uncii, trei cesti de ceai de 5 uncii sau doua pahare de soda cafeinizata de 12 uncii). Nu uitati, ciocolata contine cofeina -- cantitatea de cofeina dintr-un baton de ciocolata este egala cu 1/4 dintr-o ceasca de cafea.

5 uncii = aprox 142 g
12 uncii = aprox 340 g

Sursa este: http://my.webmd.com/content/article/51/40809.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Mist, te rog pune si traducerea, conform regulamentului forumului, pe langa asta unitatile de masura sunt cele americane.
Multumesc pentru intelegere.

Oana_B

Mergi la inceput