Zmeura: cat este voie??

Zmeura: cat este voie?? | Autor: adriana_mihnea

Link direct la acest mesaj

Buna!

Copilul meu de 1 an si 8 luni este innebunit dupa zmeura. Ii cumpar de obicei 1 paharel mic de plastic/zi, dar sunt zile cand papa si 2.

Credeti ca se poate declansa apendicita din cauza semintelor din fruct?

Ati auzit asa ceva?

Pupici,

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Si eu i-am luat zmeura,iar paharul l-am impartit in doua dar nu m-am gandit la seminte ci ca l-ar putea deranja la burtica.
Hana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu nu o retin de la nici o fructa(pe Alexa de 1.7 luni). Incerc si daca ii place ii dau cat vrea. Cel mai mult ii plac fructele pasate si uneori si cu iaurt. Nu am auzit sa faca rau fructele.

Paula 15+
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Nu e vorba de fructe, e vorba de semintele de pe fruct! Astea cica ar duce la inflamarea apendicului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Daca e sa se intample sa se declanseze apendicita nu cred ca are importanta cata zmeura a mancat, e deajuns un singur samburel.
Asa ca nu cred ca asta este un motiv sa ii limitezi cantitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Fii serioasa cu apendicita! Daca prin absurd s-ar declansa la o varsta atat de mica, sigur nu ar fi vorba de cativa samburei de zmeura, care oricum sunt mici si se elimina prin scaun (poti sa verifici). Sa fii fericita ca copilul tau mananca fructe. Bine, n-o sa ii dai un kg de zmeura pe zi, dar lasa copilul sa manance fructe. O sa tanjeasca destul dupa ele la iarna. Si cred ca e si suficient de mare ca sa manance fructe cu seminte, nu cred ca se mai pune problema de alergii (vorbesc ca Stan patitul, ca noi am avut probleme cu alergiile, si ne-am ferit de toate cele).

Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Si al meu are aceasi varsta si ii place fff mult zmeura.si eu mi-am pus aceasai intrebare si ii dau cateva zmeurici dimineata si restul pe dupa-masa,asa sa nu fie prea mult deodata.cam 20 de fructe mari mananca singurel cand le culege singur din gradina.Pana acum nu am avut probleme si mai mananca si rosia fara coaja dar cu samburi.
caise, piersici si pepene galben doar le gusta si renunta.dar zmeura si ciresa cu placere.Oare aspectul fructelor sa fie de vina?
Nonna si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Fetelor, nu era ideea mea, of course! Eu ii dau cat de multa zmeura vrea, dar m-au innebunit bunicii ca face apendicita, sa nu-i mai dau... Stiti si voi!

Ma rog...Multumesc de raspunsuri!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Adriana eu stiu (am uitat de unde) ca samburii aia pot provoca alergii. Asa ca daca vrei neaparat poti sa treci zmeura printr-o sita, da nu mai are acelasi farmec.
Eu in copilarie m mancat tone de zmeura direct din tufe (nici macar spalata de praf) si n-am facut apendicita.
Pofta buna la zmeurici si alte fructe de padure!
Nadina

Mergi la inceput