Mircea Cartarescu - tatal

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by conchita
mie mi se pare ca e in proza ce a fost Nichita in poezie.


lol dac-ai sti ce-am invatat noi de nichita in fac'
saracu Carta... asa un afront monsher!

imi urla cupiiiiiiiiiii!!! am plecat!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

quote:
Originally posted by conchita

aaa, stai asa, daca vrei poezia ti-o trimit eu!
Multumesc, Conchita, de pont, luat, citit, si placut mult Brad Leithauser, e intr-adevar un poet cald si afectuos (a la Wislawa Szymborska). Si totusi Your Natural History evita partea aceea tenebroasa si viscerala cu care se confrunta femeile... asta e, totusi e o poezie despre paternitate, paternitate condamnata la a fi abstracta si spirituala.

Gindacico sa vezi ce atenta mi-am facut planul de cursuri pe urmatorul an, ca am o presimtire ca busuiocu ala al tau sigur o sa-si faca efectu . Prietena de pe site e chiar pe pagina principala, intinsa pe jos , erau mai multe poze cu ea, dar le-a mai scos. Si-a facut teza cu CMI, au fost o vreme destul de apropiati. Tu cu cine ti-ai facut teza, if I may?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by myrrha
Tu cu cine ti-ai facut teza, if I may?


cu cmi ovcorz

nu-mi dau seama din poze, dar sigur o stiu
eu am terminat in 2000, vorba lui cmi, generatia apocaliptica

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Feteloooooor, uite acuma am descoperit discutia voastra si ma bucur tare mult . Cred ca pentur Cartarescu trebuie sa ai o anumita dispozitie. Prima lucrare a lui Cartarescu ce mi-a picat in manute a fost R.E.M. tradus in engleza, faceam Text Interpretation . Atunci am fost putin miscata, insa in aceeasi vara a scos Humanitas NOSTALGIA, careia i-am si facut o recenzie la vremea respectiva - va dati seama ce impresionata am fost... Apoi am scotocit si am dat de TRAVESTI, o alta lucrare care mi-a miscat toate corzile cerebrale. Mai apoi, la curs am avut de studiat ORBITOR, dar nu m-a impresionat - cred ca eram inca sub influenta prozei. M-am apucat astfel sa caut editoriale si lucrarile teoretice. Si se pare ca astea l-au umanizat cumva pe Carta pentru mine, in sensul ca l-au coborat din sfere inalte si l-au adus printre muritori. S-a risipit oarecum vraja. Intre timp Cartarescu imi amintise de Kafka, mai exact de sentimentele ramase dupa lectura din proza scurta si am revenit la Kafka o vreme...

Recent am reluat lectura din NOSTALGIA, dar parca nu mai e acelasi lucru. Poate nu eram nici eu in starea necesara perceperii visceraluiui ca prima data sau poate experienta literara avuta intre timp mi-a alterat perceptiile estetice .

Revenind acum la altfel de "obiecte" estetice: Gandacioaico, ia da tu cu busuiocul ala catre mine, ca tare as vrea eu gemenii aia ...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Am trecut vineri pe langa Cartarescu. Avea peste 40 de ani nu prea mai avea plete si azi am aflat ca nu mai e cu Cri.
Mi-a parut rau. Nu i-am citit jurnalele, orbitorul m-a dezamagit, Travestiul deja mi se paruse gretzos asa ca prefer sa mi-l amintesc pe cartarescu din Nostalgia, din poeziile de dragoste pentru Cri, din Levantul.
ma indragostisem pe la 18 ani de el, fiindca pentru prima oara in viata mea, dupa ce inchisesem o carte (nostalgia) umblam nauca, ma loveam de mobile si imi spuneam ca probabil n-am sa mai fiu in stare sa citesc niciodata altceva pentru ca tocmai terminasem de citit Cartea, cu c mare de la Cartarescu.
Pe urma am crescut...
Si el a crescut. Si s-a reinsurat si si-a tiparit jurnalele si cand i-au dat primul premiu pt primul jurnal a zis: daca as fi stiut ca un fragment din jurnalul meu va fi citit in public, nu l-as fi scris asa, acum mi-e rusine.
Si eu l-am iubit pe Cartarescu, cum sa nu-l fi iubit macar la 18 ani?
nu i-am citit femeile cum nu as citi "singur sub dus" - stiu ca e mare diferenta intre Chisu si Carta dar genul asta de confesiune cu de ce am iubit-o pe x sau de ce le iubim in general mi se pare barfa. Uneori e bine sa ramana asa cum ne-am indragostit de ei, barbatii astia pe care ii iubim de la distanta, nu credeti?
Cartarescu tata... uite ca la asta nu m-am gandit niciodata. Multumesc ca mi l-ati aratat si asa, va trebui sa mai rumeg informatia asta:)
O zi buna!

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Buna baieti, sunt eu, Miruna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Minunat subiect ... a trebuit re-adus la lumina.

Mergi la inceput