histeroscopie.
fetelor care dintre voi a facut hisreoscoipe din cate am inteles este la fel ca op. laparoscopic ce se vede la lap. se poate vedea si histeroscopic,cu atat mai mult nu necesita internare gresesc cumva?as vrea ai multe detalii,ca vreau sa fac lap. dar daca stau si ma gandesc histeroscopia e acelas lucru.
camy
Raspunsuri
Anca Wish spune:
Camy, uite aici ce am gasit in arhiva:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_IDhttp://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46958&SearchTerms=histeroscopie
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
camy062004 spune:
Ancuta
si mersi tare mult pt. link am vazut ca sant pareri impartite,si totusi as vrea mai multe detalii.
camy
iepurila spune:
Camy, histeroscopia este intr-adevar asemanatoare cu laparoscopia, dar nu sunt unu si acelasi lucru. Histeroscopic (se intra prin vagin cu instrumentarul), din cate stiu eu (si am sa-ti explic imediat cum stiu) se vede uterul si doar ostiile tubare (intrarea in trompe dinspre uter). Dar nu stiu sa se patrunda pe intreaga trompa histeroscopic. Doar laparoscopic (se intra prin cavitatea abdominala cu instrumentarul- deci gaurele). In aceeasi masura nu stiu ca laparoscopic sa se rezolve ostiile tubare.
Acuma sa-ti spun experienta mea. La HSG nu s-a vizualizat deloc niciuna din trompe. Dar absolut deloc, doar cavitatea uterina. Ca atare am avut trimitere pt histeroscopie, cu explicatia- vedem ce se intampla cu ostiile tubare- sunt infundate sau nu, urmand ca, daca se demonstra ca ostiile nu sunt infundate (sau se desfundau in timpul histeroscopiei) sa fac laparoscopie pt a vedea integritatea trompelor pe tot parcursul lor.
Histeroscopia nu mi-a reusit, in sensul ca nu a putut fi dusa pana la capat (din cauza unei stenoze cervicale, anestezie doar locala, durerile au fost prea mari pt gradul meu de suportabilitate si am intrat in criza de spasmofilie, Dr fiind obligat sa renunte la interventie.
Ca atare acum am recomandare de histeroscopie(dar doar in spital cu anestezie generala) dublata de laparoscopie. Ca daca tot imi face anestezie generala mai bine impusca doi iepuri deodata.
Cam asta e experienta mea pe care ti-o impartasesc si tie. Deci dupa cum vezi, daca sunt intr-adevar semne de intrebare reale, ideala este combinarea celor doua interventii.
Te pupic si astept vesti
Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
camy062004 spune:
ma-r interesa daca la histeroscopie se vede daca ai endometrioza si aderente.Iepurila grea interventia ta de la histeroscopie,totusi e atat de dureroasa?nu credeam si eu care vroiam sa fac si eu, dar cred ca o sa ma mai gandesc ce aleg laparoscoia sau histeroscopia.
camy
musete spune:
Camy , nu vreau sa te sperii, insa histeroscopia nu este o experienta prea placuta! AncaWish stie la ce ma refer... In plus, nu este atat de relevanta, precum laparoscopia.
Vrei parerea mea? Eu as inclina spre a doua varianta cu toata inima. Laparo este cea mai complexa interventie. Mai mult, te scuteste de orice durere fizica.
Pupici, Musete
Marunzika spune:
Si eu am facut histeroscopie pe 01.07.05. Nu mi-au facut nici o anestezie; interventia nu dureaza mai mult de 5 minute. A fost dureros, dar nu insuportabil - a fost poate putin mai dureros decat la ciclu; pentru mine a fost mai mare frica decat durerea. Si eu sunt o fire care nu suporta durerea! Poate ai noroc si nu o sa fie foarte dureros!
iepurila spune:
Maruntzica, tu sigur ai facut histeroscopie sau histerosalpingografie? Histeroscopia nu are cum sa dureze 5 min (minim 30 min) si se face numai cu anestezie.
Pupici
Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
ana_radu spune:
Si eu am facut histeroscopie si fara anestezie , nu a durat mai mult de 15 min. Este dureros doar cand iti introduce aparatul cu camera, dar suportabil. Este mai nasol cand te ridici ca te ia ameteala si o durere de umeri.
musete spune:
Atntie! Nu faceti confuzie in termeni!!! Histeroscopia nu are cum sa dureze 5 minute. Exista cazuri , poate, cand nu doare. Motivul? Totul este BETON. Insa, atunci cand se depisteaza diverse anomalii( de ex. polipi cervicali ca in cazul meu), acestia sunt extirpati pe loc! Credeti-ma durerile nu se pot descrie in cuvinte. Asta se intampla atunci cand pacienta este naiva, credula( EU!)pentru ca accepta aceasta interventie fara nici un fel de anestezie in prealabil.
Pupici, Musete
Marunzika spune:
iepurila si musete eu am facut histeroscopie, la timiterea doctorului din klinika unde urmeaza sa fac IUI! Histerosalpingografie nu vor sa imi faca , am intrebat deja si au spus ca mai bine ma trimit direct la laparoscopie. Histeroscopia nu a durat la mine mai mult de 5 minute si a durut cand au introdus camera, iar eu am urmarit totul pe monitor. Am vazut uterul, mucusul care se vedea ca niste norisori. Inainte mi-au facut ecografie transvaginala si dupa din nou. Au spus ca e totul ok, ca trompele nu sunt infundate la intrarea in uter. Daca faceam HSG sigur muream de frica, la cat s-a povestit si probabil si de durere daca nu erau trompele in regula!
O seara placuta!