Sabina - la 6 luni intre viata si moarte
Dragi oameni de bine ,stimate mamici si tati,
Va scriu in speranta de a primi ajutor de la dumneavoastra intr-o problema care ne depaseste pe noi ca parinti,cel putin financiar.
Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sprijini financiar pentru ca fetita noastra sa aibe o sansa de a trai ,va imploram sa cititi intai povestea noastra si apoi sa hotarati.
Daca-mi permiteti,va voi spune povestea noastra tragica,dar care poate avea un rezultat bun,adica vindecarea fetitei noastre de cel mai rar tip de cancer - HEPATOBLASTOM (cancer de ficat).
Fetita noastra are 6 luni de zile ,o cheama Cimpeanu Sabina Ioana,s-a nascut pe 05 Ianuarie 2005 ,sanatoasa, 3,3 kg.
Nimic nu anticipa vestea pe care aveam sa o primim si care ne-a schimbat viata,credem noi.
Fetita a fost sanatoasa pana acum o luna,pe 10 Iunie 2005(exceptand o usoara raceala acum 2 luni),cand a avut febra destul de mare 38,5 grade Celsius.
De data aceasta nu am mai chemat doctorul de familie(am avut cred noroc) sa vada fetita si a vazut-o un prieten de familie(nu foarte apropiat),prof. doctor Arion Constantin de la Fundeni,specializat in pediatrie.Acesta cred ca a fost marele noroc al fetei (si al nostru ca parinti) ca a consultat-o un doctor pediatru care stie foarte bine oncologia pentru copii.
Bineinteles ca de la prima palpare acest extraordinar doctor si-a dat seama ca este vorba despre hepatomegalie ,mai exact cel mai rar tip de cancer (1 la un milion ),dar totusi cel mai frecvent cancer la copii asa mici si anume HEPATOBLASTOM(ceea ce nu putem spune despre doctorul de familie care consultase copilul recent).Noua ca parinti nu ne-a spus in acea seara suspiciunea lui,dar ne-a programat la o ecografie abdominala pentru urmatoarea zi ,unde am aflat disperati ca este un cancer de marime 11/8 cm la ficat si ca domnul doctor banuise asta cu o seara inainte,dar nu a vrut sa ne alerteze pana nu este 100% sigur.
Printre lacrimile care nu mai conteneau(ele nici acum nu se opresc tot timpul,dupa prima tura de citostatice -cand a intervenit aplazia-adica caderea tuturor analizelor,arsuri si rani ale pielii din gurita si pana la fundulet,ce mai totul era carne vie)am cautat pe internet tot ce se putea despre acest tip de cancer ,despre copii care au trecut prin asta si mai ales cum se poate trata si care este procentul de reusita ale acestor cazuri.
Am gasit foarte multe cazuri de copii care au reusit sa scape de acest tip de cancer si parintii lor care au facut site-uri pentru a-i ajuta pe altii in aceeasi situatie si pentru care le multumim lor si Domnului ca i-am gasit .Am aflat ca din 2000 exista un protocol de tratament cu succes care are un foarte mare procent de reusita si care consta in 4 sau 5 runde de tratament 5 zile cu citostatic(CISPLATIN si Adriblastin sau DOXORUBICIN -de unde si denumirea PLADO)pentru micsorarea tumorii,operatie pentru indepartarea totala a tumorii(sau mai multe pentru a nu ramane nici o ramasita) sau chiar transplant de ficat,si la sfarsit inca 2 runde de tratament cu citostatice,tocmai pentru a intra cancerul in remisie.
Dupa aceste 6-8 luni de zile cat dureaza totul,se testeaza pacientul foarte des ,urmand ca de abia dupa 4-5 ani de zile sa se declare ca nu mai poate reveni cancerul.
In disperarea noastra ,am inceput sa trimitem mail la toti cei despre care am citit,la toti cei care au incurajat acei copii in paginile lor,la multe cadre medicale care au participat la vindecarea copiilor si erau pusi la loc de frunte in acele pagini induiosatoare.
Spre surpriza noastra,am inceput sa primim raspunsuri foarte multe mai ales din America(multi ne-au oferit cazare gratuita,ne-au sfatuit la ce sa ne asteptam),dar si de la un doctor din Scotia ,de la spitalul Royal Hospital for Sick Children,orasul Edinburgh.Acesta ne-a raspuns chiar din prima zi (era Duminica) si ne-a incurajat si ne-a spus ca ar trebui inceput tratamentul cat mai repede sau mai ales macar dupa sfarsitul celei de-a doua ture de citostatice.
Citind cat am citit noi pe internet,incepi sa nu te mai miri de ce te ajuta un om necunoscut cand afla ca poate ajuta un copil in suferinta(lucru care la noi in Romania se intampla mai rar si atunci cand se intampla te intrebi daca nu are un gand ascuns).
Asa ca am pastrat legatura cu acest minunat doctor Pritchard care ne-a mai ridicat moralul, ca si doctorul Arion. Pentru aceste lucruri si pentru acesti oameni i-i multumim lui Dumnezeu!
Asa am aflat ca sunt 4 grupuri mari de studiu si tratament in lume:in S.U.A. ,Anglia, Germania, Japonia.Cum Anglia si Japonia ies din discutie pentru ca sunt foarte departe,Germania iese si ea deoarece nu stim spitale ,nu cunoastem limba si tratamentul este mai toxic si cu mai putine reusite,am optat pentru Anglia ,mai exact Scotia,Edinburgh,Royal Hospital for Sick Children.
Tratamentul a fost inceput la spitalul Fundeni(prima runda de citostatice),dar la noi nu prea exista medicamente(majoritatea le-am facut noi rost contra cost bineinteles),aparatura este ca si inexistenta,operatia in nici un caz nu se poate face la noi,nu mai vorbesc ca toate mamicile din salon au foarte multe medicamente ele,ca se mai si fura medicamente,ca i-ti trebuie pile la Institutul de hematologie pentru trombocite,eritrocite,masa,ca asistentele de multe ori sunt depasite,ca in weekend doctorul de garda nu face fata si mai rau te baga in panica,ca te intrebi tot timpul oare azi i-mi baga trombocite sau stau cu frica pana maine sa nu se intample ceva.
Asa ca dupa foarte mari peripetii si frica de a nu innebuni tu ca parinte si sa nu-l mai poti ajuta si mai ales frica de a nu se ivi vreo complicatie si a nu se descurca si copilul de numai 6 luni sa moara inainte de a ajunge la operatie,unde este riscul cel mai mare am decis sa nu mai asteptam si a doua runda de citostatice la noi in tara(tin sa precizez ca oricum trebuia sa plecam dupa a doua runda)si sa urgentam lucrurile si sa putem pleca in Scotia pentru tratament si operatie,mai ales ca fata a iesit din aplazie,analizele s-au imbunatatit si poate rezista zborului cu avionul.
Problema este insa aceasi ca si inainte :suma pe care o cere spitalul din Scotia este de 50.000 lire sterline(in Germania depasea 100.000 euro),suma pe care nu o avem si pe care nu o putem face rost nici chiar vanzandu-ne apartamentul in care locuim,mai ales ca spitalul din Edinburgh ne-a admis intr-un sfarsit pentru tratament ,dar ne-a conditionat venirea pe 18 Iulie 2005.
Acesti bani nu ne trebuie toti de la inceput,doar o parte din suma care se depune ca garantie intr-un cont si pe masura ce continua tratamentul ,se mai cer.
Binenteles ca daca este cineva interesat ,se pot pune la dispozitie toate actele din spital,toate mail-urile dintre noi si doctorul Pritchard din Scotia,toate analizele,tot ce este necesar pentru a dovedi ca ceea ce spunem este adevarat.
Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sprijini financiar pentru ca fetita noastra sa aibe o sansa de a trai(mai ales ca de succesul sau calitatea operatiei depind urmatoarele interventii si mai ales posibilitatea de a apare metastaze) ,va rugam sa ne contactati :
crisflo34@yahoo.com
0722363818
021 7717932
031 4091290
sau aici pentru orice informatie.
Cimpeanu Florentin
Cimpenu Irina Cristina
Neagoe Cosmina Ruxandra.
Str. Dealul Tugulea nr. 38-40, Bl 13,sc 1,Et2,ap 12, sector 6
Bucuresti
Oficiul postal 16
WEBSITE
Conturile:
B.C.R.-SUCURSALA IULIU MANIU 190-192/BUCURESTI
CONT LEI:
RO 87 RNCB 5064 0001 0303 0002
CONT EUR:
RO 33 RNCB 5064 0001 0303 0004
PENTRU CEI DIN AFARA TARII:
COD SWIFT RNCBROBU
TITULAR CONT: CIMPEANU IRINA CRISTINA
Va cerem scuze pentru lungimea scrisorii si va multumim pentru intelegere.
Cu respect si speranta,
Florentin Cimpeanu(tatal)
Raspunsuri
lucia_cs spune:
Florentin,
Ma doare inima sa stiu prin ceea ce treceti.
In functie de posibilitatile noastre o sa ne alaturam voua in aceasta lupta.
Daca doriti, eu si sotul meu putem sa facem o pagina de web care consider ca e un punct cheie in astfel de cazuri. Pentru a scurta din timp, putem sa facem o pagina asemanatoare cu aceasta:
http://storm.prohosting.com/oandrei/
Pentru asta am avea nevoie de copii scanate dupa acte medicale, poze cu micuta Sabina, si orice informatie considerati ca ar fi utila pentru potentialii donatori.
Pentru ca timpul este scurt, va rugam sa ne trimiteti cat mai curand cele cerute pentru a ne putea apuca de treaba.
Adesa mea de mail este:
lucia_csoma@yahoo.com
Ne rugam la Dumnezeu sa se termine totul cu bine.
_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51007&whichpage=2" target="_blank">15 milioane - pret pentru putina libertate!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila! - Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
crisflo34 spune:
Draga Lucia,dragi parinti
Multumim din suflet pentru incurajari si pentru dorinta de a ne ajuta !
Am citit povestea voastra si am ramas profund impresionati ,mai ales ca v-ati facut timp sa ajutati si alte suflete.Dumnezeu sa va aiba in paza si sa ne dea puterea de a face totul pentru copiii nostri.
Noi am incercat ceva cu un site,dar din lipsa timpului care ne-a fost ocupat cu spitalul
,a cam ramas mult in urma.Am apucat sa punem insa ceva poze si sa scriem foarte putin.
Speram sa continuam macar povestea detaliata in engleza.Ceva poze se pot vedea acolo.
Deocamdata nu avem nici un act scanat,dar o sa facem asta cat mai repede.
Adresa este : http://www.caringbridge.org/visit/sabina-ioana
Pentru a putea pleca vineri,actul care ne mai trebuie este viza, dar speram ca scrisoarea de la spitalul din Scotia a ajuns la ambasada,pentru ca celelalte acte medicale de aici le avem pe toate.
Cu transportul cu avionul s-ar putea sa avem noroc,domnii de la Tarom fiind destul de intelegatori(si pentru mama daca s-ar da transport gratuit si tot ar fi ceva).
Bani vor trebui tot timpul,numai sa putem pleca ca sa inceapa tratamentul,mai ales ca ne-au acceptat cu greu,fiind singurii de aici acceptati cu acest diagnostic(numai cand ne gandim cat inseamna in lei 50.000 lire sterline si ne ia iar disperarea).
Pentru garantie(care trebuie depusi intr-un cont al spitalului) trebuie in jur de 8.000 lire sterline.O parte din bani noi vom imprumuta,dar nu-i putemface rost pe toti.
Iar daca putem sa le strangem pe cele 8000,pe masura ce continua tratamentul spitalul va mai cere si totul sa se opreasca daca nu-i ai.De aceea avem nevoie de orice ajutor si imploram pe oricine crede ca poate sa ajute financiar sau sa ajute la mediatizarea cazului sa ajute un suflet de 6 luni chinuit de cancer.
Va multumim ca a-ti avut rabdarea de a citi pana la capat si speram.
Nu trebuie sa ne dam batuti cat timp exista o speranta!!
Florentin Cimpeanu (tatal)
Witchie spune:
Dragilor,
i-am atras atentia Irinei Reisler de la "povestiri adevarate" asupra subiectului vostru. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al producatorilor de la Acasa TV, sper ca o sa aveti sansa sa strangeti macar o parte din bani. Suma este enorma dar s-a putut in alte cazuri, e drept ca nu intr-un timp atat de scurt.
Imi pare sincer rau ca nu va pot ajuta cu bani dar am sa fac tot ce pot, in toate directiile in care pot.
Anda,
Mama Irinei
madalina horsa spune:
Anda, din cate inteleg nu trebuie toti banii o data, sau nu am citit eu bine?Anda,se poate face teledon pentru Sabina-Ioana? Daca da, si daca banii folosesc si dupa plecarea lor, sunt sperante!
Florentin, va rugam lamuriti-ne, voi plecati pe 18 iulie cu banii pe care ii aveti urmand sa platiti in transe? Sau cum?
Suntem cu sufletul alaturi de voi, sa fiti puternici si sa o faceti sanatoasa pe micuta.
Witchie spune:
Nu stiu, Mada, s-o intreb pe mama :)
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ma vinde mama pentru piese
Witchie spune:
mama mea a zis asa: sa trimita poze si absolut ce pot trimite la adresa emmapitesti2002@yahoo.com
impreuna cu scrisoarea de mai sus adresata doamnei Marilena Barata (sefa mamei), cu rugamintea sa prezinte cazul la emisiunea "oameni care ajuta oameni" difuzata de otv. Ea va incerca sa prezinte cazul. succese!
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ma vinde mama pentru piese
crisflo34 spune:
Din cauza lipsei de timp care ne omoara,dar mai ales din cauza oboselii dupa o zi intreaga de alergat,ne scuzati dar o sa postez aceeasi scrisoare pe care am trimis-o si doamnei Irina Reisler .Sper ca va lamuri cate ceva in cazul nostru.Suntem foarte bucurosi ca am primit confirmarea cazarii noastre aproape gratuit la o persoana foarte amabila,dar si suparati ca inca nu a venit scrisoarea de la spital care confirma ca tratamentul se va face in acel spital si care este necesara pentru viza.
"Noi deja am reusit sa aranjam totul pentru vineri,18.07.2005(ma refer la plecarea in Scotia,Edinburgh,pentru tratament si operatie).Astazi am ridicat biletele de avion de la Tarom (ne-au ajutat foarte mult dandu-ne ajutor umanitar),tot astazi am primit confirmarea cazarii la o doamna foarte sufletista din acel spital din Scotia (Kate Mitchell-spitalul Royal Edinburgh Hospital for Sick Children) in incinta spitalului,astazi am deschis si un cont in care am depus o parte din banii necesari ca garantie pentru spital,mai urmeaza sa primim scrisoarea de la acelasi spital din Scotia (dovada ca suntem admisi pentru tratament in acel spital-necesara pentru ambasada) si sa depunem cele enorm de multe acte la ambasada Marii Britanii pentru acordarea vizei.S-ar putea sa facem rost(dandu-ne peste cap si imprumutandu-ne la toti prietenii nostri) de toti cei 8400 lire sterline necesari pentru inceput ca garantie pentru spital,nu stim insa cat din restul pana la cei aproximativ 50.000 lire sterline putem sa mai facem rost.Singurul lucru bun este ca nu trebuie toti odata,urmand ca pe parcursul celor 5-6 luni de zile cat dureaza tratamentul sa mai platim cate putin,si tot asa...
I-mi pare rau ca nu putem fi aici pentru emisiune,dar poate ca exista o modalitate de a face filmarile pana plecam ,sau oricum credeti ca se poate face ceva.
Va multumim pentru orice ajutor si pentru faptul ca a-ti raspuns apelului nostru atat de repede.
Cu respect,
Florentin Cimpeanu"
Tineti-ne pumnii miercuri cand vom merge sa cerem acordarea vizei!!!
crisflo34 spune:
I-mi cer scuze dar mail-ul adresat d-nei Barata s-a intors cu mesajul ca nu exista user-ul emmapitesti2002@yahoo.com.Acesta ar fi mesajul de eroare:
Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following
addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.
<emmapitesti2002@yahoo.com>:
67.28.113.10 failed after I sent the message.
Remote host said: 554 delivery error: dd This user doesn't have a
yahoo.com account (emmapitesti2002@yahoo.com) [0] -
mta143.mail.re2.yahoo.com
Witchie spune:
greseala mea, era ema cu un singur m. se rezolva, va suna ei.
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Buna baieti, sunt eu, Miruna...
motanik spune:
Sabina e un inger de copil, o frumusete. Nu e drept sa sufere atat un suflet nevinovat.
Oameni buni, haideti, impreuna putem misca muntii din nou!
Florentin, un nr de cont ceva?
--------------------
Andra
Noi
Paris1Paris2
Suflet de copil - povestea lui Andrei
O mana intinsa catre Toni