La France (36)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
nadine2004 spune:
Conteaza sa te mai descarci putin, vorbind despre probleme, face mai bine la moral. Si mai ales cand vb cu romance:). Da, depinde de persoana, nu trebuie bagati toti in aceeasi oala..
Aura, m-am grabit, si nu e prima data, m-am implicat... Asa fac eu si apoi sunt dezamagita. Niciodata nu am ajutat pe cineva asteptand ceva in schimb. (hi, hi, am si un aragaz aproape nou, pe care o sa-l dau la cineva sarac si care stie sa aprecieze; stiu ca i-ar fi prins bine la mon amie) Si nu mi s-a part moralist ce mi-ai spus tu!
Didita, oficial , da am intrat in concediu de maternitate, desi eu nu am lucrat, am facut doar cursurile de fr unde eram platita..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Mirunda spune:
Mai fetelor, mor de draci, si tocmai am pierdut mesajul la care va scriu de o juma de ora
va zic pe scurt, ca s-a dus si pauza de pranz: un rah... de om, un ramplaçant care ne-a mai lasat o data cu ochii in soare tocmai ne-a anuntat ca nu poate veni pentru garda de weekend..;deci trebuie sa ne descuram noi, 3 anestezisti in ditai spitalul, ca ceilalti sunt in concediu, cu weekend-ul urmator...eu am lucrat deja aproape 36 de ore fara pauza la weekendul asta, deci o sa fac "numai" vineri, probabil, dar asta inseamna ca in nic un caz nu mai putem veni...imi pare ENORM de rau, dragele mele, Otilia, Sibylle si Auras...dar nu am ce face! Imi este frica sa ma pun pe masina 200km dupa 24 de ore de bloc operator, si pe urma sa ajung acolo ca sa ma paziti cand dorm
Otilia, ITI JUR, in septembie sau octombrie vom veni , atunci suntem toti prezenti la spital, si ne mai vine si un coleg in plus -Doamne ajuta, ca e ceva de groaza! Imi place mult aici, dar garzilz sunt INFERNALE!
Va rog sa ma iertati, daca v-am incurcat planurile, imi cer scuze, dar EFECTIV nu e vina mea...
Maria, o sa iti raspund la mail, draga mea, la weekend nici nu am apucat sa respir...dar iti scriu, azi sau miine....
va sarut,
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Draga Nadia,
Dar de prietena ta de la Nantes ai uitat ???! Pacat ca locuim asa departe, dar eu te-am invitat la mine sa petreci week-end-ul...chiar imi pare rau ca nu stam mai aproape, eu sigur te-as fi invitat la masa....Mai ales ca faci o ciorba asa de buna ! Glumesc, ti-as fi facut eu ciorba de la Bucovina ! Si mai zic ceva : uite asa cum ai investit tu in fata asta, asa ai investit si in mine. Numai ca eu ti-am raspuns cu acceasi moneda, adica am investit si eu in tine. Asa ca iti declar in mod public prietenia mea . Nah !
Mie chestia asta imi aminteste de Pasti când prietenii nostri români, studenti Erasmus, ne-au lasat balta si nu ne-au invitat la ei, desi au facut chef...dupa ce noi ii carasem cu masina sa vada regiunea fara sa le cerem nimic..;doar ca sa avem compania lor. Apoi invitasem o românca la masa si cu prietenul ei, iar ea ne-a sunat duminica la 11h45 sa ne spuna ca nu mai vrea sa vina...si asa am ramas noi doi singuri de Pasti...am plâns vreo doua ore, iar apoi ne-am dus in croaziera pe Erdre...
Oameni de calitate sunt...trebuie doar sa ii gasesti.
Of, Mirunda, acum am citit ce ai scris...deci o lasam pe septembrie? Ar fi bine si atunci, de ce nu?
Va pup ! Mai trebuie sa si lucrez un pic !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Nadia ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine si ca discutind i-ti face bine ,daca nu-ti versi sacul la noi ,cu cine altcineva s vorbesti ca sa te inteleaga?
Eu nu inteleg de ce vrei tu sa dai aragazul ,tu nu-ti amenajezi un colt de gatit in garaj asa cum am vazut eu aici la toti vecinii mei si la familia sotului meu?
Pina si eu mi-am amenajat asa un colt unde gatesc ,una ca in bucatarie la mine eu nu am hota si s-ar duce tot mirosul in casa iar a doua nu-mi vine sa murdaresc frumusete de aragaz in inox pe care am dat 700 de euros ca s agatesc in casa !
Si tu poti sa-ti pui aragazul in garaj si chiar daca acum nu vezi ce ai putea sa faci cu el acolo ,te asigur ca cu timpul o sa-ti prinda bine ,eu nu aveam de unde sa iau un aragaz si nu aveam nic bani la vremea aceia (pe cel din bucatarie l-am cumparat mult mai tirziu)si m-am dus la un magazin de electromenajers aici linga mine si am vorbit cu responsabilul s a-mi dea si mie unul din cele care le aduc oamenii si le lasa in spatele magazinului cind i-si schimba pe ale lor.
Asa mi-am "luat" eu aragaz in garaj si gatesc acolo cind e vorba de pus ceva in cupteur s-au facut cartofi prajiti ,in realitate tot ceia ce degaja miros si abur eu le gatesc in garaj si sint multumita de micul meu colt "bucatarie" .
Ia pune-l si tu pe alta un garaj ,ais a vezi cu timpul ,mai schimbi un dulap ceva in casa si cel vechi ajunge in garaj ,in felul acesta ai ce-ti trebuie si acolo !
Otilia am vazut ca fetele nu mai pot veni!vai ce-mi pare rau !!!
Tu zici ca vin degeaba?Vrei s a plecam dupa micul dejun ?(cind ne trezim adica)sa ajungem mai devreme ,pai eu nu vreau sa cad la prinz cind mincati si voi ca oamenii linistiti .
In fine daca ma hotarasc sa vin mai devreme i-ti scriu pe PM ca s anu mai plictisim fetele aici cu aranjamentele astea! ok?
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
Mirunda, m-ai lasat masca!!!
Toate planurile noastre se duc de ripa...
Of, sper macar ca Aura sa nu-si schimbe planurile...
Si asta tocmai acum, dupa ce v-am mai si dezvaluit c-am mincat cartofi prajiti! Mai bine taceam din gura.
Stiam eu ca la mine nu vine nimeni niciodata...
Oricum, te inteleg, n-ai ce face... Ghinion! Ramine pe alta data...
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
oana_noemi spune:
Aoleu ce as veni eu la tine Otilia! Daca obtinem un raspuns bun pe 2 august facem sigur o mica vacanta pe undeva, fie in Bretagne, fie pe Coasta de azur, asa ca sa ne tineti pumnii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Otilia ,ai grija cu "freeboxul" la tara ca dac nu esti in zona degrupata il ei si stai cu el sa astepti degruparea pina-ti vine rau ,am intilnit pe cineva care s-a abonat la freebox fara sa intrebe daca este s-au nu in zona degrupata si statea cu el in casa ca o mobila si platea abonamentul de se zgiria pe ochi!
Oana- naomi,ma bucur ca m-ai inteles si mai ales ca uite ai rezolvat pina la urma !
Le DESS e super !
Si sotul tau sigur va decrocha ,am auzit eu ceva de SARKOSI,spunea ceva CAIT si am vrut sa o intreb amanunte ,in realitate ce vrea iar emigrantul asta?
Ca doar si el tot emigrant este ,iarasi da vreo lege care en baga pe toti in aceiasi oala?
oana_noemi spune:
Nadine2004-eu m-am invatat sa nu generalizez, asta nu inseamna ca nu mai gresesc si eu, sunt oameni si buni si rai in orice natie!
te inteleg ca esti suparata, mai ales in situatia ta sa nu fi inteleasa, dar lasa ca o sa se termine si cu bucataria, menajeaza-te ca bb are nevoie de o mamica odihnita si calma!
Aurelia-iti multumes pentru raspunsurile tale, intr-adevar, eu nu am o fluenta nemaipomenita in franceza, dar pot sa sustin o conversatie, inteleg tot ceea ce sunt intrebata si raspund la obiect. Insa, la facultate, am depus doar dosare pentru licence si in alta parte pentru DESS, scrisoarea si cv-ul imecabile, dosarul corect completat, deci nu avea cum sa fie limba franceza pe care o stiu eu sau nu un criteriu de selectie, din moment ce nu am schimbat o vorba cu ei. Din pacate, e alta problema, vezi d-l Sarkozi, nu mai vor sa primeasca straini, le pun bete in roate si vad si eu reactiile francezilor in presa si asa mai departe.
Eu am un raspuns pozitiv de la o scola privata pentru un DESS, si sper ca si sotul meu sa obtina un raspuns pozitiv cu cartea lui de sejur.
Va pup pe toate,
oana_noemi spune:
Problema cu scoala privata e ca nu costa decat 4000 de euro pe an, iar din ce am gasit eu pe net despre ei nici nu ar fi o scoala apreciata si eu nu am bani de aruncat pe geam, mai ales ca nu stiu ce si cum pe viitor, noi avem o rezerva mica de bani, dar na, ca si tot omul speriat de necunoscut, ne facem tot felul de probleme!
Eu ca fraiera, mi-am cautat ceva in domeniu meu specific, ceva legat de ce fac eu acum, de fapt puteam sa imi depun la toate facultatile cu profil economic, oricum se legau cu ceea ce am facut eu, iar acum e prea tarziu!
cait spune:
Salutare fetelor..acum hai sa ne spunem toate intamplarile cu compatriotii nostrii romani de pe aici.acceasi poveste am patit-o si eu anul trecut cand eram pikta rau de tot pe aici nu cunsoateam pe nimeni si gasesc eu la aix o romanca mare fericire..stam de vorba ceva vreme apoi se rupe firul k de cica barbatul ei s-a uitat nu stiu cum la mine..si cam asta fuse si nici macar saracul nu iesea din vorba ei dar ce vrei nebunia e mare pe pamantul asta..
va pup si cred ca aici pe forum sunt romancele care in caz de nevoie de ajuta..bravo fetelor.Catalina