despre cezariana
Raspunsuri - Pagina 4
dana d spune:
Draga Bebelusa am uitat sa-ti raspund, da, si eu stau acasa si vad ca suntem amandoua pe forum pe la aceleasi ore. Mi-ar place sa comunicam si altfel, mail, chat dar nu ma pricep deocamdata.
Cred ca ai burta cam mare ca si mine, cum poti sa stai mult la calculator, pe mine ma impinge in ficat . Cat ai platit telefonul? Eu 2 mil luna trecuta, si fac economie, incarc si citesc dupa ce ma deconectez.
Dana si Alexa.
bebi spune:
Eu am optat pentru cezariana din motive obiective: fetita mea era lenesa (aveam 41 sapt si tot nu aveam contractii). Am facut cezariana la Sp Cantacuzino cu doctorul Secara. E adevarat ca in ultimul moment mi-a cerut o recomandare de la oftalmologie ca necesit cezariana. Bineinteles ca nu am nici o problema cu ochii, dar tb acoperire.Tariful a fost normal; m-am interesat si toti medicii aveau pretentia la aceeasi bani, iar multi dintre ei nu-si ingrijeau pacientii postoperator.
In ciuda celor scrise aici, am avut noroc ca am fost operata de acest doctor. Mi-am revenit foarte repede, iar fetita mea nu a avut nici o problema.
DAR SA REVENIM.... M-am prezentat dimineata la spital la camera de internari unde am fost pregatita (tuns, clisma) pentru operatie. Aveam pulsul si tensiunea foarte mare.... Nu mi-au facut nici un calmant. Am intrat in sala de operatii la o ora dupa internare. Am vrut anestezie generala. Nu incerca epidurala, poti ramane cu migrene toata viata. Dupa anestezie, am simtit usor cum pierd contactul cu cei din jur. Operatia a durat aprox 2 ore. Cand m-am trezit, plangeam si repetam fara oprirea intrebarea "Cum e bebita mea?" La recomandarea doctorului, mi-au pus un sac de nisip (3kg) pe burta. Am reusit a doua zi sa ma dau jos din pat, dupa ce am ametit de nenumarate ori. In aceeasi zi, m-am deplasat tinandu-ma de perete pana la bebelusi. Era tare scumpa!!!!! A avut 52cm si 4 kg... imensa pe langa celelalte fetite. TREBUIE SA TE AMBITIONEZI SI SA INCERCI SA MERGI CHIAR DIN A DOUA ZI. ESTE FOARTE IMPORTANT SA TE RIDICI DIN PAT . O sa-ti fie greu sa alaptezi si sa-ti tii copilui in brate. Nu fii descurajata, toate vor trece cam in 2 saptamani.Eu chiar am condus masina la 4 zile dupa operatie. Nu incerca, in schimb, sa faci efort fizic prea curand pt ca pot aparea complicatii mari.
bebelusha28 spune:
Dana,eu am un laptop si nu stau pe scaun ca sa scriu sau altceva! Telefonul nu stiu cat o sa vina,dar eu ma conectez si pe fix si pe Zapp.Eu mai am multe de conversat cu colegii de la serviciu-asa ca nu o sa platesc eu tot.E mailul meu este bebelusha28@yahoo.com si daca vrei poti sa-mi trimiti emailuri-m-as bucura enorm sa mai am si eu cu cine sta la taclale.
Cam nashpa la Cantacuzino din cate observ!
Mailul tau care e?
si
Corina spune:
Draga Bebelusha,stiu ca fetele ti-au povestit cam tot ce trebuie sa stii despre cezariana dar cu toate astea o sa iti povestesc si eu ce mi s-a intimplat mie.
Eu am avut cezariana in urgenta(aici nu poti face cezariana la cerere) ,pentru ca depasisem termenul si cu toate ca mi-au indus nasterea nu ma dilatam,in plus aveam febra iar bebe isi incetinea ritmul cardiac.Cind au decis cezariana,a venit o infirmiera care m-a ras bine pe burta se mai jos,moasa mi-a pus sonda urinara(nu a durut,am simtit doar senzatia de a face pipi)m-au pus pe un alt pat si directia sala de operatii.Acolo m-au mutat pe masa de operatie(foarte ingusta masa,aveam impresia ca o sa cad),iar anestezistul glumea cu mine,mi-au pus o masca care mirosea ciudat,mi-au bagat o injectie in perfuzie si...noapte buna.
M-am trezit in timp ce ma duceau cu patul spre sala de trezire,aveam o senzatie nemaipomenita ,nu vroiam sa ma trezesc dar nu m-au lasat pina nu am deschis ochii.Sotul meu era acolo,a stat cu mina in sala de trezire,mi-a spus ca a tinut-o in brate si ca e frumoasa ,are 4.270kg.
Dupa vreo jumatate de ora m-au dus in camera mea,(am fost singura in camera cu toaleta si dus,televizor si tot confortul)si mi-au adus-o pe Anna care era in incubator ,am vazut-o putin apoi au luat-o.
Nu am avut nici un fel de durere cind m-am trezit si nici in urmatoarele 24 de ore,am avut un aparat conectat la perfuzie care difuza anestezic la fiecare ora.Aveam gaze intr-adevar si astea m-au cam suparat dar intestinele s-au pus in functiune imediat si nu m-am constipat,nu am avut nici un fel de problema.
Am nascut simbata dupa amiaza ,in noaptea care a urmat moasa a venit din ora in ora ca sa imi schimbe pansamentele si sa imi schimbe perfuziile.Duminica mi-au adus un fel de miner care mi l-au atirnat deasupra patului ca sa ma pot ridica.
Duminica dupa amiaza infirmiera mi-a facut toaleta in pat,mi-am schimbat hainele ,iar seara mi-au scos sonda si perfuzia si m-am putut ridica din pat ,am mers doar citiva pasi.
Luni dimineata m-am ridicat din nou,am ametit si a trebuit sa ma asez din nou in pat,dar pe urma am putut sa merg fara sa mai ametesc.
E adevarat ca la inceput trebuia sa imi tin rasuflarea inainte sa fac primul pas,aveam impresia ca o sa imi cada burta,dar dupa vreo trei zile senzatia a disparut.
Nu am avut nici un fir la exterior,nu stiu cum au putut sa coasa operatia asa,dar se pare ca e o tehnica noua.Am avut in fiecare zi o injectie in picior,contra flebitei iar dupa doua zile nu mi-au mai pus pansament pe operatie mi-au recomandat masaj usor la dus si o solutie dezinfectanta cu care ma dadeam dupa.Cam atit despre cezariana,asa cum am trait-o eu.Te pup si sanatate.
Corina si Anna
dana d spune:
Draga Bebelusa, ti-am trimis mail pe adresa pe care mi-ai dat-o. L-ai primit? Ca eu, daca nu am primit nici un raspuns,nu stiu daca s-a transmis. Dana.
dana d spune:
Draga Bebelusa si toate fetele, va dau aici adresa mea de Yahoo, se pare ca mail-ul de pe xnet nu functioneaza. ofilimon@yahoo.com
Sper sa primesca multe mesaje. Dana
dodo spune:
Draga Bebi, te contrazic: eu am facut epidurala si nu am nici un fel de migrena! Basca ca am putut "supraveghea" ce cotrobaiau dr. prin burta mea, pina l-au gasit pe bb!