SI LIBER SI CASATORIT?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
zepellina spune:
Este chiar problema mea de azi. Si sotul meu are pasiune motociclismul si vine tarziu de la "discutiile" cu baietii. Relatia noastra este destul de rea, am ramas singuri (fara copil) cateva zile, era prima seara in care am ramas si fara musafir si el a plecat la terasa cu baietii (de la servici direct). A spus ca vine in jumatate de ora si a venit la 2 noaptea. Asta dupa toate discutiile in care eu incerc sa fac ceva, sa fiu calma (am fost), sa fiu ok, chiar sa nu mai vorbesc aproape numic (ceea ce e ft greu) Nu e prima oara.
Ma simt pt a nu stiu cata oara INGROZITOR si in seara asta chiar vreau sa propun o eventuala despartire.
zepellina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
kisstherain999 spune:
Nu sunt chiar f tanara, eu am 27 si el 28 si pentru amandoi aceasta a fost prima relatie serioasa. Ne-am casatorit din obisnuinta (dupa 7 ani). Cand suntem in public (adica cu motociclistii) totul este perfect pt ca nu avem treaba unul cu altul. Din pacate acelasi lucru se intampla si acasa.
As vrea sa "dispar" o saptaman dar nu am unde si apoi cred ca lui ii va conveni sa fie singur.
Cred ca Zepellina ma intelege cel mai bine, dar sper ca esti mai curajoasa ca mine. La voi e mai complicat ca exista un copil. (Ce motor aveti?)
Poate ca fiecare dintre noi are undeva acolo jumatatea, de ce sa ne incurcam unul pe altul (usor de spus greu de facut)
Am uitat sa va spun ca am fost la psiholog dar m-a chemat impreuna cu el si bineinteles el nu a dorit. La noi exista consilier matrimonial, as incerca.
kiss
“Everybody is ignorant, only on different subjects.” (Will Rogers)
ralcat spune:
Draga mea, sincer mie nu mi se pare casnicie ceea ce traiesti tu. Iar speranta ca poate un copil ar mai putea netezi lucrurile dintre voi . . . mi se pare copilaroasa. Stii cata nevoie ai de el, de sprijinul lui, de prezenta lui in lunile de sarcina ? Si dupa ce apare mogaldeata veti fi doi care veti astepta sa se termine "seratele" de moto ? Nu cred ca sotul tau se va schimba radical la ideea de a fi tata. Poate doar in filme.
Incearca totusi sa-ti rezolvi problema, e pacat de anii astia atat de frumosi pe care vei descoperi ca i-ai pierdut in bucatarie asteptandu-l pe Fat-Frumos sa descalece de pe motor.
Raluca, leoaica in asteptarea puiului
n/a spune:
quote:
Originally posted by kisstherain999
De fapt el a si recunoscut ca nu poate spune ca ma iubeste, ca ne-am casatorit din inertie, dupa ce am vorbit 7 ani i s-a parut normal sa ne casatorim.
Sper ca daca vom avea un copil totul se va rezolva, dar problema este ca se poate agrava si nu stiu daca sunt dispusa sa risc.
Si eu as da aceleasi sfaturi pe care mi le-ati dat voi daca ar f vorba despre alta persoana, dar pana la a face mai este mult.
Cand a recunoscut ca ca "nu poate spune" ca te iubeste? Inainte de casatorie sau nu? Daca a fost inainte de casatorie, de ce naiba te-ai mai casatorit cu el? Doar pentru ca aveti in spate 7 ani? Doar durata unei relatii nu este motiv de casnicie! Daca a fost dupa casatorie, cum te-ai simtit cand ai auzit asta? Pai daca ACUM nu te iubeste (asa cum ar trebui), cum iti imaginezi viitotul alaturi de el???
Speri ca un copil va rezolva problema? Hai ma...esti chiar copila...pai el NU e in stare sa iti acorde tie intreaga atentie, sa te faca fericita, si ai curajul sa speri ca un copil il va schimba? Cum crezi tu ca se poate schimba caracterul unui om doar de dragul unui copil? Ia mai gandeste-te: de ce nu i-ar fi la fel de usor si atunci sa vina la 12 noaptea, sa petreaca cu baietii? Doar pentru ca e acasa un bebelus? Eu zic ca inca va pierde noptile. De ce? Pentru ca va sti ca esti TU acasa, care ai grija de copil! Sa nu ai impresia ca ai sa-i pui in brate bebitzul sa il hraneasca si el, sa il schimbe, sa ii faca baitza...te imbeti cu apa rece daca poti spera la asa ceva...
Speranta cu copilul mi se pare o greseala ENORMA. Un copil se face cand esti pregatit...daca nu material, macar emotional...dar nu numai tu, ci SI EL!
Daca ai da aceleasi sfaturi altei persoane, atunci nu te mai inteleg. De ce pentru altcineva ar fi bune, dar pentru tine nu?
Parerea mea este ca daca nu ai in viata ceea ce iti doresti, daca nu vezi in cel de langa tine jumatatea care sa te multumeasca si alaturi de care sa te implinesti pe de-a-ntregul ca femeie, sotie si mama, atunci TREBUIE sa ai CURAJUL sa faci un pas mare in viata ta...sa iti urmezi un drum care sa te faca fericita!
Curaj! Si sigur nu vei regreta!
kisstherain999 spune:
[font=Tahoma]Multumesc pt sfaturi si va voi tine la curent.[/font=Tahoma]
kiss
inca o zi spune:
ileanacz, ai scris exact ceea ce si eu gandeam.mai,uneori ma minunez de ce ´´copile´´ sunt unele fete! daca asa stau lucrurile eu nu inteleg ce sperante , ce asteptari,ce rabdare???el zice ca nu o iubeste cu adevarat, ea spune ca s-au casatorit din obisnuita,dar totusi spera ca un copil sa inderepte lucrurile ( eu cred ca intr-o asemenea situatie un copil mai mult ar agrava lucrurile,dar ma rog....)....si uite asa trec cei mai frumosi ani din viata alaturi de...´´un necunoscut´´´!!!!
kisstherain999!!! esti inca tanara!!! ce astepti??? eu am sa fiu sincera,chiar daca o sa par dura: nu prea cred ca tipul de langa tine se va schimba prea curand! poate era mai bine sa o lasati balta inainte de a va casatori....ati fost 7 ani impreuna, s-a consumat o iubire, asta nu inseamna ca tre´ sa ramaneti o viata chiar daca prea multe nu mai aveti sa va spuneti!!!dar....multa bafta! cine stie ce minune se va petrece si ....se va da pe brazda!!!
anella spune:
quote:La inceput cum era sotul tau?S-a schimbat pe parcurs?E destul de devreme dupa doi ani deja sa nu mai comunicati si deja unul(adica una )sa fie servitor si celalalt stapan.Atitudinea lui nu este normala si desi nu doresc sa te intristez nu cred ca se va schimba.Anturajul a distrus casnicii de 2o de ani dar una tanara de doi ani.El are marea problema a lipsei de maturitate,probabil s-a casatorit prea devreme pentru nivelul lui(pt unii ar fi devreme si la 50 de ani).esti o curajoasa sa mai vrei si un copil cu un astfel de om.Sau poate speri ca se va schimba atunci?Rareori oamenii se schimba dar poate el va fi o exceptie.Desigur ca trebuie sa vorbesti clar cu el,sa-i spui ca nu asta astepti de la o casnicie,ca nu ti se pare normala si civilizata atitudinea lui,ca e lipsa de respect,de comunicare,de intelegere,de iubire,ca desi sunteti la inceput te trateaza deja ca pe o menajera(dar fara plata),ca e cazul sa inteleaga ca nu mai este singur si fara responsabilitati etc.Tu oricum stii mai bine ce sa-i spui.Iti doresc sa faci ce e mai bine pentru tine .
Initial creeata de kisstherain999
Poate daca as auzi la altcineva aceeasi problema as spune ca sunt lucruri marunte, dar daca este vorba despre mine mi se pare un capat de tara.
Suntem casatoriti de 2 ani, iar sotul meu nu poate concepe ideea de a avea un copil, ca trebuie sa vina acasa pana la o anumita ora, ca trebuie sa faca ceva treburi gospodaresti. Dar cel mai tare ma deranjeaza lipsa de afectiune.
Am icercat sa-i impartasec si eu hobby-urile dar nu pot tine ritmul cu el (adica sa vin acasa la 12 - 1 noaptea). Nu vine baut dar sta ore in sir cu baietii la "discutii" si mai vine si cu idei de "barbat dur", adica cine sunt eu sa-i sun la ce ora sa vina acasa?
Parca suntem colegi de apartament, dar nici macar atat ca eu fac mancare si celelalte treburi gospodaresti.
Sunt eu exagerata? Sa-i dau un ultimatum? Nu mai stiu ce sa fac.
Help me!
kiss
silvia_c spune:
parerea mea e ca trebuie sa discuti cu sotul, sa vezi daca exista vreo problema din partea lui, de ce nu vrea sa vina acasa mai repede, sa fie mai mult timp cu tine...
daca totul este doar o atitudine macho, iti recomand din toata inima sa il lasi pe pusti si sa incerci sa iti gasesti fericirea, pentru ca fiecare om merita sa fie fericit.n-are sens sa stai si sa astepti la nesfarsit ca pustiul sa se maturizeze...
iti doresc din toata inima sa ai curaj, si sa crezi ca undeva il vei gasi pe cel harazit tie. fii fericita!
ancuta06 spune:
Pe el il doare undeva de tine. S-a casatorit ca asta a parut pasul firesc, fara sa existe sentimente. A fost o relatie comoda, din cate-mi dau seama, in care el si-a vazut de viata, in timp ce tu l-ai tot asteptat sa vina. Nu vine acasa la tine, ci ca sa doarma, sa manance, etc. Din punctul lui de vedere e ok asa, pana cand se va indragosti. Atunci isi va lua talpasita. Pt ca pe tine nu te iubeste, esti doar "carpa" lui. daca iti place situatia asta, n-ai decat. Daca nu, rupe-te. Ai pierdut si asa prea multi ani cu el.
In fine, cred ca degeaba ne deranjam noi sa iti dam sfaturi, ar fi trebuit sa-ti dai seama singura ca nu insemni nimic pt el. Ancuta 8+ &
Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn